Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Odpojit (2012) 

Těžko hledat hloubku někde, kde není. Stejně tak těžko sjíždět řeku, ve které neteče voda. Rubin krásně vyvrátil všechny negace a podporuje život bez internetu. Inteligentní divák uvidí prolezlý svět blbou technologií. Již dříve Čapek prorokoval, že svět zaplaví stroje. A to je přesně ono. Oni dva mladí parchanti, živící se zevlingem a vymýšlením debilit jsou přesnou ukázkou toho, jak je moderní doba prohnilá. Rubin sice na věc nahlíží trochu sofistikovaně, přidává pár vedlejších rovin, ale celkový výsledek je perfektní. Vygradovaný finiš možná končí trochu zbytečně moc emotivně, každopádně je to perfektní odraz dnešní doby. Pro náročnějšího diváka je tohle prostě povinnost.

plakát

Očista (2013) 

Velice dobrý námět, napínavé, strhující a překvapivé. Být to o něco drsnější, neváhal bych dát 5*. Pan DeMonaco ví, jak jak udržet diváka v napětí a ještě to pěkně naservírovat. Filmařsky řemeslně zvládnuté. V rámci žánru naprostá spokojenost, jednu ubírám za mírnější podání scén, ktreré mohly být brutálnější a syrovější. Jdu na dvojku, a jsem zvědav, jak dopadne

plakát

Lásky čas (2013) 

Láska je stále nebeská. Princip cestování v čase se neřeší, ale protože to nedokážou solidně pojmout ani vážná sci-fi dramata, tak proč by měla romantická komedie? Významné je, jak skvěle dokázal Richard Curtis napsat nové postavy (se svou typickou britskou nadsázkou) a jakými skvělými herci byli obsazeni. Vyzrálá emocionální nálož. Hvězda navíc za totálně nesympatického Gleesona, který ňoumu zvládnul na výbornou. Jinak je to pohádka. Pohádka, kde dobro zvítězí nad zlem a že se cestuje časem ? To už ani tak nikoho nezajímá, důležitá je ta chemie, která nijak výrazně nepokulhává.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Seth Rogen a Evan Goldberg zachtěli svoje Expendables. A kdo jim to má za zlé. Neskutečně našlapaný koncentrát jejich předešlých komedií v rámci apokalyptického scénáře soudného dne prostě funguje. Triky jsou o ničem a scénář možná až trochu moc místy kolísá, avšak jedno snímku upřít nelze. Jede pořád na plný plyn a tolik scén které vás donutí s úsměvem na rtech kroutit hlavou jak je to debilní až je to vtipné tu zase dlouho nebude. A to je ono. Partička kolem Rogena si chtěla natočit jednu velkou megapařbu u Franca doma a vy jste speciální hosté. To že za dveřma probíhá konec světa je už tak nějak vedlejší.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Aneb Resident Evil pro náročnější diváky. Herecky si bere celý film pro sebe Brad Pitt a s výjimkou menších výstupů Foxe a Morseho tu jinak žádnou hereckou hvězdu nehledejte. Ačkoliv je většina stopáže přehlídkou digitálních orgií, Forster nezapomíná parádní akční sekvence prokládat příběhem, ikdyž několik nezodpovězených otázek by se nakonec přeci jen našlo. Každopádně World War Z je důkazem, že zombie filmy nemusejí automaticky spadat do kategorie filmových béček, ale že mohou dávat i smysl bez logických kiksů v každé druhé scéně.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Ta plechovka příkladu holywoodskýho znovuzrození baví. Víc člověk nepotřebuje.

plakát

Kronika (2012) 

Otravná, ale strašně moderní „Parkinsonovská“ kamera filmu nečekaně sedla, ale stejně tak otravné trio puberťáků hrajících si na Harry Pottera už nikoliv. Příběhová stránka stojí pouze na proměně zakomplexovaného outsidera, jeho příklonu k temné straně síly a touze po moci ničit vše, co mu přijde pod ruku. Jeho definitivní zhroucení a moment, kdy začne vybíjet všechny od kámošů až po despotického taťku bylo to jediné na co jsem čekal. A to se naštěstí vyplatilo. Závěrečná scéna má slušné efekty a doku kamera tentokrát opravdu pomáhá, nicméně Mr.Yoda by z výsledku dvakrát nadšený nebyl.

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Chybí mi tu, že film patří také do žánru komedie. Nevadí, obsah před formou. Film si umí udělat vtípky na svůj účet, prezident opravdu zobamovatí ve filmu, chtě nechtě se od srdce zasmějete. Je to klasická Amerika akčňák, čehož jsme přesycení, to je pravda. Ale ty laviny smíchu, vytvořené z (pohrdání?) přehnaného doslazení tím amerikanismem akčních filmů, já ocenit umím. Z druhé strany, z té vážnější, konečně ucaprcatění američtí SEAL dostávají na prdel. Emmerich jak ho (ne)znáte, mě dost mile překvapil.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Nevím, jestli skutečně stárnu, jestli to ze mě dělá přítelkyně, nebo je to Russellem, ale terapie láskou mě nenudily, povzbudily, dokonce jsem hlavnímu páru fandil. I přes ohranou kostru doplněnou vtipnějšími vstupy mi za to ty dvě hodiny stály. Jennifer je v těch legínách neskutečně sexy (!). Doufám, že ještě uvidíme více takovýchto počinů a že se nejednalo o nahodilý výstřel do tmy.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Geniální fúze spaghetti westernu a blaxploitation žánru pod taktovkou Tarantina. Z mé strany vůbec žádný problém s délkou stopáže. Celému snímku pak herecky vévodí především Christoph Waltz a Samuel L. Jackson, přestože hlavní postavou je Django v podání Jamieho Foxxe. QT natočil brilantní snímek, který však v některých chvílích trochu ztrácí dech - aby ho vzápětí všemi silami opět popadl. Všude stříkají hektolitry krve, ale tyto velice zábavné scény jsou kombinovány s nepříjemným násilím, což považuji za brilantní tah. Jinak je ve snímku ohromná spousta skvělých konverzačních (úvod) či groteskních (KKK) scén, které rozhodně vejdou do dějin kinematografie.