Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Ať byli předchozí Batmani jakkoliv dobří nebo špatní, tohle je ultracoolová řež a máme Batmana naposledy, pokud vyjímám další ságu která by měla vyjít v roce 2016. Pro mně ale zůstane celá trilogie mrtvá, jelikož pro mně je i jedinečná ! Nolan zvládl překonat sám sebe. A že mu to vyšlo i po třetí! Jednoznačně nejlepší film s Batmanem, co může být. Na filmu taky oceňuji, kolik prostoru měli Batman, Catwoman a Bane. Negativum? Žádné. Což taky tak nějak film povyšuje nad předešlým Blockbusterem Amazing Spider-Man, u kterého jsme se nevyhnuli srovnávání s Raimiho trilogií, postavami atd..., přičemž u Banea zapomeneme na minulého, tupého a vůbec toho nejhoršího Banea z ještě horšího filmu Batman & Robin. Jsem rád, že jsem Nolana neposlal do oněch míst už při uvedení prvního dílu a dal mu nějakou šanci.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Skvost nad skvost. Na tohle by byl pan Doyle svérázně pyšný. Žádné přihlouplé řečičky, žádné přihlouplé bouchání nášlapných min. Každá věta poctivě skládá dokonalost celé série. Záporák je naprosto skvělý a Watson jakožto válečný veterán si nehraje na hrdinu ala Jude Law. Guy Ritchie může i s celým štábem Lynovi a Haynesovi políbit řiť. Konečně někdo dokázal, že i klasika se dá překonat.

plakát

Rašómon (1950) 

Syrové, až je to vlastně všechno perfektně připravené a naservírované. Můj první debut s Kurosawou skončil s otevřenými ústy a loužičkou pod mojí židlí. Vidět tohle v rámci školní výuky je prostě povinnost.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Walking Dead má jednu nesmlouvavou přednost. Vizuální stránku filmu aplikovanou do seriálu. Já měl za to, že zombíci jsou již písni minulosti a bečkových hororů. Když se to ale umí, je to paráda. Pilot mě vtáhl do světa nemrtvých a již nepustil! Scény a lokace jsou sice povětšinou stejné, ale vůbec mi to nevadilo. Tuhle řeš si vychutnávám se skrytou sympatii k rozšmelcování zombimozku třiceti způsoby!

plakát

Zpověď (2011) (seriál) 

I přes slabší akční stránku se Kiefer prostě neztratí. Jeho charisma a chtíč je pořád stejný, jako u "24ky". Pokud přičteme naprosto perfektní a skvělé dialogy, dostáváme neuvěřitelně fascinující miniweb sérii. Napětí se dá krájet a jen stěží se tu vyskytuje americký patos. Tohle je něco, co Kiefer dlouho potřeboval, zapomenout na režiséry a scénáristy a šlapat pouze ve svých šlépějích, doprovázen Johnem Hurtem.Pro fanouška Jacka Bauera je tohle prostě povinnost.

plakát

Vzpomínka na Titány (2000) 

Šťípněte mě, jestli je tohle pravda. Sportovní dramata mám už tak nějak zkouklé, ale že Yakin dokáže i přes odrbanost klišoidních zápletek jako je rasová profilace a nostalagický pohled na sportovní svět dokáže vytvořit tak srdceryvnou záležitost, kterou když prokreslí naprosto dokonalým soundtrackem, tak dokáže nejednomu divákovi nahnat slzy do očí, to jsem nečekal.Perfektkní střih, již zmíněná hudba, kamera i skvělé herecké výkony, které se opírají o Denzela.Nebudu troškař a tu pátou tam přihodím za ZATÍM nejlepší sportovní film. co jsem viděl.

plakát

Dracula (1992) 

Naprosto skvělá výprava, kamera, kulisy, barevné podání, zpracování, hudba a herecké výkony. Tomuhle říkám povýšení hororového příběhu na něco víc než tupá jatka s vyšinutým dějem. Coppola vytvořil epicko-tragickou lovestory na pozadí legendy o hraběti Draculovi se slušnou porcí násilí, dramatu, romantiky, tajemna, sexu a náboženství. Takový mix prostě musí fungovat, pokud není režisérem nějaký zoufalec! Tento film má pro mne neuvěřitelný náboj, atmosféru a v záběrech je stále co objevovat a čím se kochat.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Konečně seriál, kde se neřeší vztahy a jde se rovnou na věc. Tah na bránu je obrosvký. Kdyby Vetchý nebyl známý herec, řekl bych, že jde o jeho životní roli (něco tak přesvědčivého sem dlouho neviděl). Luděk Sobota snad poprvé ze sebe nedělá retarda a je vtipný. "Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. "Já viděl vopravdický peklo ty vole, to je nelidský". Je to nelidský a nelidsky jsem se bavil

plakát

Policejní odznak (2002) (seriál) 

Takhle perfektně vypilovanou a vykonstruovanou kriminálku, která své tempo drží po celých 7.sérii jsem ještě neviděl. Surovost a fuckování je tu na denní pořádku, které je doplněno naprosto přirozeným humorem, který tomu dodává ten správný drajv. The shield sahá daleko za hranice možností, co si divák může jen myslet. Takhle poměrně zrealizovatelný pohled na svět dokáže D.J.Caruso se svým štábem. Jeho nekompromisní a přesná ruka se trefila přesně doprostřed dlouho nezdolaného terče. Michael Chiklis spolu se svým strike teamem je jeden z nejlépe vyvíjejích se charakterů postav (týmu) a každý si bezvyjímky najde svého favorita. Tady je šance fandit opravdu každému. Detektiv Wagenbach je se svojí vedlejší postavou detektiva naprosto skvělý a nepřehlédnutelný. Tíživá atmosféra a skvělá závěrečná 5,6,7 série dokazuje, že policejní odznak nebude ve svém žánru zdaleka překonán a seriál zůstane navždy v našich srdích.P.S. Finále je bravurní.