Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Flákači (1995) 

Dělat si srandu sám ze sebe tak excelentně um vážně jen Kevin Smith. Jeho Clerks byly fajn, ale tohle je prostě genialita. Tak scénářově nabitou komedii jsem jaktěživo neviděl. Jen škoda klasického patetického konce a nepříliš rozsáhlého prostředí.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Emocionálně nabitý snímek, zabývající se zejména psychikou postav. Nápad je více než dobrý, provedení začíná tak mirumilovně a nenapádně, až se to zdá být na škodu. Ale zkrátka kdo počká, ten se dočká, protože posledních 15 minut je více než oskarových. To, co hlavní hrdinové předvedli, někdo nedokáže ani předvést za celý svůj život. Napětí by se zkrátka dalo krájet. Jen jedna věc je poněkud divná. Jedná se o německého důstojníka, který mluví anglicky i se svými přáteli ? to je poměrně škoda, být to v němčině, byl by to ještě větší mazec. ALe co si budeme povídat, Němci by to jistě nezvládli jako Mark Herman, takže buďme rádi za to, co je.

plakát

Yes Man (2008) 

ANO!!! Konečně pořádná americká komedie, u které se člověk nemusí smát pouze perverzním scénám, ale klasickému nefalšovanému humoru. Jim Carrey opravdu válí. V tomto snímku je vážně frajer jako v žádném jiném. Peyton Reed si s hlavní postavou opravdu pohrál a výsledek za to stál. Nebýt konce, který směřuje směrem, jako každá "teen" komedie, čili ztrátou lásky a následné zpět získání. vážně škoda. I přes tento poměrně "velký "nedostatek má film skutečně co nabídnout a dokazuje nám, že všechny ameriské komedie nepatří do stejného pytle.

plakát

Když utichly trumpety (1998) (TV film) 

Válečné filmy mám rád a už se v nich trochu i orientuji. Tomuto snímku takřka nic nechybí, nejsou zde žádné přehnané ani klišovité scény, které by diváka odradily, spíše diváka více vtáhne do děje. Takřka nemám snad žádnou věc, která by se mi nelíbila. Jen film mohl být trochu delší.

plakát

Insomnie (2002) 

Nikdy jsem nečekal, že můžu kriminálku hodnotit z více jak 70%, ale vyjímka potvrzuje pravidlo. S takovýmito skvělými hereckými výkony, originální zápletkou, skvělou kameru a nenudným scénářem jsem se dost dlouho nesetkal, zkrátka Pacino umí hrát na obě strany :).

plakát

Memento (2000) 

Příběh s mnoha postavami a velmi složitým, avšak perfektně propracovaným dějem bez zbytečnch klišé.. Výborným scénářem, žádná scéna není "mrtvá"Pokud však ztratíe pár minut, už vám to začne scházet a nakonec budete koukat, jak je to všechno možné, ale i tak se jedna o jednu z nejlepších kriminálek vůbec.Christopher Nolan se mi začíná čím dál víc líbit. A troufnu si říct, že se může dostat na špici ve světové kinematografii

plakát

Odsouzeni k boji (2007) 

Hodnotím to spíše ze strany psychiky voják, protože ta je vážně povedená. Pan Broomfield konečně ukázal, že američani jsou největší prasata, co se týká války na Blízkém východě.Takovýhle hnus se jen tak nevidí. Velmi svérázně natočený snímek.

plakát

Umlčeni (2008) 

Velmi nenápadný, nízkorozpočotvý, avšak velmi zajímavý,ale hlavně napínavý thriller, který nasadil poměrně vysokou latku a kupodivu jí udržuje po celou dobu až do závěrečných titulků.William Ash rozhodně v jedné ze svých lepších rolí. Chvílemi se film sice trochu odklání ke klasickým "Seagalovkám kočka vs myš" po chvíli se ale opět vrací do svých výborných kolejí. Film rozhodně stojí za skouknutí a také si myslím zaslouží vyšší hodnocení za svůj jednoznačný a přímý děj, avšak se spousto zajímavých zvratů, které vás udrží v pozoru celých 91 minut. Souhlasím s Arkosem a troufnu si říct, že se skutečně jedná o jeden z nejlepších thrillerů, které vytvořila Velká Británie, ne-li i celý svět.

plakát

Rok jedna (2009) 

Harold Ramis se snaží jít lehce ve stopách filmu RRRrrr a moc se mu to nevyvedlo. Scénář je nadprůměrný, Jack Black více než výtečný, ale film to bohužel nezachrání i přes některé vtipné scény a dialogy. režie trochu hapruje a to je dost škoda. Harold se snažil zaplácnout 97 minut, ale povedlo se mu tu zhruba tak 5-10 minut, poté se jedna jen o nudné cestování světem, které je zakončené jak jinak, než dobře, zkrátka výsledek je předpovídatelný. Navíc, kdyby nebylo Michaela Cera, dalo by se ještě přimhouřit oko nad "trapným" koncem. Za scénář dávám 5/5, za obsazení 4/4, za režii 3/3.

plakát

Copak je to za vojáka... (1987) 

Troufnu si říct, že čím je komedie starší, tím lepší a u českých to platí dvojnásobně. Petr Tuček splodil velmi povedenou, ale hlavně komedii, kterou když vidíte po 5., pořád je se čemu smát ;)