Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Nákaza (2011) 

Na to, že Contagion je film o epidemii, to bylo docela sterilní. Jakoby scénárista prostě potřeboval naplnit škatulky v rámci zadaného tématu. Dospěl nejspíš k názoru, že potřebuje doktora, který projeví svou lidskost (Laurence Fishbourne), novináře, který bude za vším hledat spiknutí (Jude Law), "obyčejného" člověka, který to všechno odnese (Matt Damon) atd. Tahle schématičnost filmu strašně škodí.

plakát

Na straně osm (2011) (TV film) 

Takovýchto britských intrik už mám vážně dost.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Francouzský Intouchables mohl lehce zklouzkout k patosu a citovému vydírání díky postavě kvadruplegika, stejně tak mohli autoři přestřelit díky figuře neotesaného ošetřovatele. Naštěstí sledujeme výborně napsanou a zahranou komedii s poněkud černějším humorem o pohledu na svět z trošku jiné strany. Jak asi bude vypadat americký remake, který nám Hollywood za pár let bude nutit vidět? Brrr, prosím, jenom to ne.

plakát

Nepřítomnost (2011) 

Tak takhle dlouho jsem se u hororu nezasmál. Hlavně ten vyžraný policista byl cool.Totální parodie na sebe sama..

plakát

Nevinnost (2011) 

Hřebejk a ostatní, kteří se do tvorby snímku zapojili, naznačují, že nikomu se v životě nestane nic náhodou, za vším stojí určité důvody, a pokud sejete vítr, může se vám brzy stát, že sklidíte bouři. V Nevinnosti pověstné „boží mlýny" neúprosně melou a doslova semelou protagonistu, kterého ztvárnil Ondřej Vetchý, a také další postavy. Vzhledem k dovednému uzavření smyčky celého příběhu, jeho hlubokému morálnímu podtextu a poselství se stal snímek, alespoň pro mne, velkým překvapením. Pokud ale nechají tvůrci hlavní postavu zaplést do sítí, které jakoby odnikud vynášejí na povrch staré hříchy a donutí ji za ně pykat, je dopad mnohem zásadnější. Sigmund Freud říkal "pokud přehlížíte svoje instinkty, přepadnou vás zezadu" - Nevinnost napovídá, že zezadu nás může přepadnout i naše minulost

plakát

Neznámý (2011) 

Takové více propříběhované taken, doplněno o pár zajímavých míst a několik postav. Liam je sice docela fajn, ale svoji neurvalost a statečnost by měl již nechat někomu jinému. Mix béčkové zápletky a áčkové kameře a střihu nepřináší do vod Hollywoodu převratnou změnu, jen pouhý "lék" na uspokojení některých částí lidského těla. Hlavní téma "kukuřice" je jen jako modní doplněk, na který nikdy nebude brán ohled, stejně tak se nikdo nebude vracet k nezodpovězeným otázkam. Prostě si to každý nechá proletět hlavou i očima a nebude dále zkoumat podstatu věci, neboť výsledek by byl zbytečný a stejně poskvrněný. Na jedno naprosto bezdůvodné shlédnutí s vypnutým mozkem určitě postačí.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

Popáté už lehce únavné, i tak zajímavější než předchozí dva díly. předfinální změna v mitologii potěší a závěrečné pointa je opravdu laskomina. Kdyby to bylo poprvé, co vidím tento koncept, asi skáču metr vysoko nad superžánrovou podpásovkou

plakát

Nikdy to nevzdávej 2: The Beatdown (2011) 

Oproti jedničce nic nového, jen jiný skvadra bojovníků. Bez příběhu, bez nálady, ale se svižnými mlátičkami.Lepší podprůměr.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Poctivě babský film. Ženám se konstantně budou zapalovat lejtka kdykoliv se před kameru vztyčí Colin a nahodí jeden z těch jeho ommm aaach sweet sexy pohledů, ženy s bažantnějšími tendencemi se zase budou rozplývat nad tunějším ex-nerd hochem a jeho hrdinských činech, a snad se najdou i takové ženy, kterým mincpláca příjde alespoň roztomilý, když už nic jinýho.......no a co z toho teda mám mít já? Relativně slušné gore, avšak pouze v konceptu (obávám se, že triková stránka je snad ještě úsměvnější, než tuhle v letošním Conanovi), povedené funneh scény a fakt, že to tu hoďku a třičtvrtě vlastně vůbec nenudí. Kdybych na to ale šel do kina, asi bych litoval

plakát

Obhájce (2011) 

Lincoln Lawyer aneb jak se před soudem přečůrávají strategická místa psí technikou. Kdo přechčije naposled, vítězí. A tak jsem poprvé v životě viděl film, kde se mi šampon jménem Matthew McConaughey zamlouval. Inteligentní film, který vás naprosto vtáhne fantasticky napsaným příběhem. Tohle by si zasloužilo vlastní seriál, protože právník s černým šoférem nemá chybu. A ponaučení na závěr - mít za kámoše legii pretoriánů na motorkách vůbec není od věci.Zkrátka Matthew ve své životní roli v jednom prozatím nejlepších soudních krimi-thrillerů.