Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 350)

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Nevím co je horší, jestli humor, kamera, digitální efekty nebo příběh a postavy. Postavy nahodile ztrácejí dovednosti se trefit pistolí nebo přeprat ženskou, podpůrný tým slouží jako komparz na natažení promítací doby. Kulky už ani nevylétají ze zbraní, mlácení způsobuje pouze pot, darebáci přestanou střílet když si musí postavy pokecat. Před 17lety když jsem jako puberťák sledoval druhý díl, bavil jsem se.....teď mám problém dokoukat. Opravdu doufám "one last time"

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

K seriálům bývám často dost skeptický a často se bojím, že mě přestanou bavit - zvlášť, když je to krok do neznáma. Mile mě překvapilo, že seriál primárně určený pro teens, dokáže nadhodit i vážnější témata: čí právo na život a za jakou cenu má větší prioritu, co lze obětovat /a zůstat přitom člověkem/ pro "dobro celku", jak nést zodpovědnost za své činy a svá rozhodnutí. K tomu neokoukané postavy, které procházejí vývojem, téměř každou můžete občas odsuzovat a občas jí držet palce. Samozřejmě, pořád je to především zábava, ale slušná. Hodnoceno po shlédnutí všech sérií. For all men kind.

plakát

V pasti (2018) 

Dobrej postapo kousek se zjevně dobrou knižní předlohou a svižným rozjezdem. Storytelling na jedničku, budování napětí dobré, herci fajn... ale v půlce snímek zpomaluje a ve výsledku mu chybí nějaký ten šmrnc (gore, monstra, svět...).

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Zdejší fanšmejkři snad odpustí, ale k dokonalosti tomu chybělo více (vážně) úsměvných momentů :-)

plakát

Lov (2020) 

The Hunt mi absolutně sedl - akce hned od začátku, kebule praskají, s krví se nešetří a vše podtrhuje řádně suchý, ale naprosto fungující humor. Škoda jen zbytečně přepáleného začátku.

plakát

Vyproštění (2020) 

Parádní akčňák z netradičního prostředí, s jednoduchou zápletkou a vymazlenýma akčníma scénama. Thorovi role sedne parádně, vojenského drsňáka mu věříte a tu fyzičku tu může prodat. Akce je drsná, nekompromisní a spolu s kamerou dost kreativní. Fyzikálnost funguje skvěle. A když jsem slintal u Johna Wicka, musím zaručeně slintat taky. Díky za další nekompromisní mlátičku/střílečku.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Tuzemská variance na Prcičky, která navíc přidává pár cenzurovaných exkrementů a poměrně široké portfolio perverzností. I přesto jde o poměrně zábavnou věc, která mě několikrát přinutila k solidním výtlemům, které u českých filmových komedií už pěkných pár let nepamatuju.

plakát

Zatracený (2015) 

Je to jako prašť a uhoď. Když se nějaká fáze povede, ihned dostane přes prsty a celý děj je jako na kolotoči. Pořád se něco děje, ale ve své podstatě se vše blíží k nevyhnutelnému. Za postavu Kiefa, která je dost temná a skvěle zahraná házím jednu hvězdu navíc. Zbytek je jen plankton.

plakát

O život (2019) 

V těžkých dobách tohle tupá rána do oka divákova. Naprosto nudné a nezáživné.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Od dob prison break utekla pěkná řádka let. Kinematografie se posunula, stejně tak mé nároky na seriál. Tento návrat ke kořenům (aneb v jednoduchosti je síla) mě uchvátil na tolik, že se o seriálu hledám další podrobnější údaje. Zápletka velmi prostičká, avšak všechny ty emoce a napětí, které ze seriálu přímo stříkají dodávají počinu skvělou atmosféru, ze které ke cítit mirné vzrušení. Nezainteresovanému člověku se může zdát, že film ztrácí grády, upadá do zapomnění a v tichosti odejde do útrob těch zbytečných. Přesně v ten okamžik nastupuje režisérský štáb a nasazuje prudkou, ale příjemnou ránu mezi lopatky, takže vás donutí sledovat nadále. Najít si sympatie k postávám je velmi obtížné, avšak když se vám to podaří (můj TOP je rozhodně profesor), užíváte si každou vykutálenost, která přijde. Po dokončení třech "základních" sezón přichází ta pravá válka, a je s netrpělivostí čekám, co přinese. Díky za tenhle skvost, který je velmi příjemnou záležitostí.