Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 349)

plakát

Bitevní loď (2012) 

Po pravdě řečeno dopadlo to lépe než jsem čekal. Ano je to hloupoučké, prvních dvacet minut naprosto o ničem, ale když se začnou konečně věci hýbat, je to radost pohledět. Výborné efetky, trocha ironie společně s klasickým americkým slintajícím patosem oslavující americkou armádu a příběhem nad kterým lépe moc nepřemýšlet. Proč ne? I přes vcelku přemrštělou stopáž, jsem od tohoto filmu dostal maximum co dostat šlo - přepnout můj stárnoucí mozek do stand-by režimu a sledovat efektní řežbu. Ještě bych dodal, že pro mě překvapivě Rihanna nebyla nejslabší, co se týká obsazení, žádný zárak, ale určitě ne propadák (Rosie Huntington-Whiteley v Transformers 3 si o něčem takovém může nechat zdát). O poznání horší než Světová invaze. Solidně za 3 s pocitem že si můj mozek na 131 min odpočinul ale naopak oči se nemohly vynadívat.

plakát

Strážce pořádku (2010) (seriál) 

Raylan Givens je drsnák každým coulem. Jeho nekompromisní metody si vždy najdou místo v mém srdíčku. Co by to však bylo za drsňáka, kdyby ze všeho nevyvázl ? Pro mě zbytečně americké. Napětí, akce a humor nechybí, ale toho štěstí pro hlavního frajera je přece jen trošku moc.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Duchovní otec Ztracených J. J. Abrams a scénáristé nového Star Treku nebo prvních dvou dílů Transformers se sice dušovali, že jejich nový seriál není kopií kultovních Akt X. srovnávání se přesto nevyhnou. Fringe neboli česky Hranice nemožného by se na televizní obrazovku nikdy nedostali bez temných paranoidních vědeckofantastických dobrodružství Muldera a Scullyové a dobře vidět, že jim za mnohé vděčí. Zápletky jsou (většinou) dostatečně mrazivé, ale děj ženou dopředu zajímavé postavy. Samostatné epizody mají nádech hororu a celým seriálem se jako pověstná červená nit táhne tématická linie, která postupně skládá dohromady větší obraz. Pokud chcete hledat, (vizuální, slovní i vyloženě přímé) odkazy na staršího bratříčka rozhodně najdete. Jsou to prostě Akta X pro 21. století. Po kompletně shlédnutém celém seriálu nemám výhrady. Perfektní ovulace z "klasické" kriminálky až někam za hranice lidského chápání. Děsně jsem se bavil, ale 5* si nechám přeci jen pro větší nářezy jakou je 24,Sherlock a jim podobné, ovšem mezi mé TOP se Fringe určitě dostal.

plakát

Diktátor (2012) 

Další Cohenovo alter ego vstupuje na plátno ve velkém stylu - začátek opravdu pobaví, zbytek je ale poněkud rozpačitý. Jako snad všechny jeho komedie i tato přinesla několik scén, u kterých se nahlas zasmějete, ale i několik takových, kdy si se znechuceným výrazem řeknete co to sakra je. Za co jsem ale vážně rád, že mi tentokrát v Cohenově přítomnosti nebylo trapně a proto jsem v zásadě spokojen. Takový Borat se mi ale líbil o něco více. Dictator není ani tak z poloviny vtipný, trefný a hlavně kontroverzní, jak jsem podle ohlasů čekal. Ve všech ohledech je totiž trochu aladeen. Cohenova nutnost narvat do každé scény trojciferný číslo vtipů s kolísavou tendencí totiž není nejzdařilejší volbou, protože pokud se chcete dvě sekundy smát a následně dvě sekundy cítit trapně v opakujícím se rytmu, tak z vás vyjde tak akorát trvalej kašel. Nad oním humorem taky nikdo neseděl moc dlouho, což jde vidět ve scéně v helikoptéře, kdy hlavní hrdinové plácaj v arabštině naprosto nesmyslně za sebou věty jenom proto aby anglické výňatky zněly jako teroristickej útok. Naštěstí scéna je tak dlouhá, že jsem se rozhod to brát jako tvůrčí záměr a už to bylo vtipný. Jo a vůbec, ty vtipy tam jsou dlouhý. V jedný potenciálně vtipný situaci se dokáže film koupat i dvě minuty, což ubírá efektu. Dictator je prostě taková ta "americká kontroverze", která vychází z post-komářích velbloudů, na něž je USA specialista, ale cynickej Evropan, jako například já, vůbec nechápe, o co jde, protože daleko vtipnější mi přijdou aspekty teroristický paranoi než její parodie. A ano, najdeme tam opět fekální vtipy, ale paradoxně fór s padajícím hovnem mi přišel jako jedna z nejvtipnějších.

plakát

Lupič (2010) 

Emocionálně napětový film, který sází na perfketního hlavního hrdinu. Úvodních pár minut je sice těžce situováno do jeho soukromého života. Ne každý si však tomu přijde na chuť. Zbytek filmu je už slast pro oči, kde malý člověk dokáže "velké" věci, ať je to i třeba přes jeho hrdost.

plakát

Iron Sky (2012) 

Solidně, efektně, v rychlosti, akčně podaná komedie. Je jasné, že tady tvůrci nevyčarovali žádný zázrak, před kterým by všichni padli. Ale mě se to líbilo...Na Julii se pěkně koukalo a pár parodických chvil (např. Pád třetí říše) mě docela pobavilo. Škoda jen, že s odstupem času si na žádnou scénu nemůžu vzpomenout, tudíž je to film, který se příliž nevryje do paměti.

plakát

Griff the Invisible (2010) 

Outsider, který není ani tak nudný,aby nudný vůbec byl. Nedává to smysl ? Koukněte na tento paskvil, který se nehrabe ani ke kekelu jako jako je kickass a možná pochopíte.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Pokus o komediální blockbuster tvůrcům nejspíš vyšel. A vyšel i nazvdory tomu, že kulturní laťka se nikterak neposunula oproti prvnímu dílu. Vyšel ze dvou důvodů. Prvním je revival původní prcičkovské party a tím druhým je nakažlivost nostalgií, jak již nastínil uživatel teutates. Ale to asi mnohým dojde samo. Každopádně zábava to není špatná, nicméně zdejší hodnocení se mi zdá tak trochu vymodlené. Asi bychom nejprve rádi, kdyby už Stifler konečně dospěl, prestože jsme nakonec až nadšeni, že tomu tak stále ještě není. A kupodivu to platí i pro ostatní postavy, což bude asi největší neduh tohoto snímku. A možná i jeho největší devizou, jelikož si jedni oddychnou a zažijí opravdový revival, a ti druzí, kteří čekali více dospělosti, vše shovívavě přejdou.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Hláškující Guy, půvabná Maggie, těžkonážní Peter. Toto trio do sebe a do kontextu skvěle zapadá. Rozhodně to není dechberoucí béčko, má to dost svých slabin. Čekal jsem, že přes tolik padouchů režisér zapojí více akce. Více střílení, více vyprázdněných zásobníků. Tady dostanete jen slabý odvar, který rychle zapomenete. A vedlejší dějová linie ? Raději nezmiňovat. Sečteno podtrženo, dalo se z toho vytěžit o něco víc.

plakát

Cizinec (2010) 

Propadák ve všech ohledech.Cizinec strašlivě chtěl být stylovou multižánrovou hříčkou,která diváka pod záminkou špionážního příběhu zavede na exotické lokace s hvězdnou ústřední dvojicí jako průvodcem.Ovšem výsledkem je pouze snobská nuda,ve které se neznámo jak utopilo neuvěřitelných sto milionů (aspoň půlku prostě musely sebrat herecké honoráře) a pět minut po skončení jsem zapomněl,na čem jsem to vlastně byl.Režisér si neuvědomil,že chytrý thriller by měl mít hlavně dobrý scénář a mezi hvězdným duem by měla být nějaká chemie,aby mělo nějaké opodstatnění.Cizinec prostě selhal všude,kde mohl.Nepodařilo se navodit atmosféru,hlášky se zcela míjí účinkem a jako akčňák nefunguje film absolutně.Pro mě velký omyl předloňského roku.