Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 131)

plakát

Módní návrhářka (1957) 

Za šikovného pejska a za zábavného boxera bez nosu (a zřejmě i bez mozku) rád přidám čtvrtou hvězdičku.

plakát

Boží mlýny (1938) 

Už jsem několikrát psal, že mám slabost pro staré vesnické romány a jejich černobílé filmové adaptace. Tohle je další velká paráda! Román se mi líbil a tento snímek se ho drží poměrně věrně. Mně osobně morální apel "Božích mlýnů" není nepochopitelný; starý Záhoř je darebák, u soudu zvítězí, ale svědomí ho nakonec dožene za hranu zoufalství. Inu - boží mlýny melou pomalu, ale jistě... P. S. Herberta Loma jsem nepoznal

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

To bývaly časy, kdy v Levných knihách vycházely podobné klasiky. Osobně bych upřednostnil  český dabing, neboť ve filmu se mluví opravdu hodně, rychle a občas i více osob najednou, takže číst titulky je trochu náročnější. Ale i tak je to skvělý snímek, který nenudí ani chviličku.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Mohu dát čtyři hvězdičky filmu, z jehož projekce jsem odešel dvacet minut před koncem? Trvat to dvě hodiny, bylo by to dobré, ale takhle je to prostě moc dlouhé a nezáživné. P. S. moje první setkání s režisérem, který je zde veden jako třetí nejoblíbenější a kterého jsem vůbec neznal. O nic jsem nepřišel.

plakát

Hledá se táta! (1961) 

Jaká škoda, že František Daniel nemohl naplno rozjet dráhu filmového režiséra. Jeho první (a zároveň předposlední) snímek totiž není špatný a některé jízdy kamery jsou opravdu skvělé. Když k tomu připočteme herecké výstupy pánů Brodského a Sováka (v malých rolích policistů) a samozřejmě úžasného Vladimíra Menšíka, máme z toho velice nadějný debut. Daniel bohužel později emigroval a věnoval se výuce nových filmařů. Silné tři hvězdičky.

plakát

Šílený kankán (1982) 

Není to vůbec špatné, ale přece jen dramata o finančních žralocích není to, v čem by naše kinematografie vynikala. Výborní Vinklář s Heřmánkem. Pana Dohnala jsem vůbec nepoznal, už byl chudák hodně starý.

plakát

Prodavač humoru (1984) 

Výborný a bohužel stále nedoceněný snímek. Je vidět, že různé estrády a zábavné programy stály za hovno už za komunismu... Dělat srandu opravdu není žádná sranda. Na film mám osobní vzpomínku - viděl jsem ho v roce 2012 v kině Ponrepo za osobní účasti pana Krejčíka a také hudebníka Kocába.

plakát

Rocky III (1982) 

Pěkně nadupaný díl - hned dva zápasy s hrozivým Clubberem, souboj s wrestlerem, pád na dno, návrat ke kořenům... Moc hezké, tento díl hodnotím vysoko. Jinak ve stejném roce vznikla i jednička Ramba, takže Stallone zažíval vskutku vrcholné období. Rockyho syna si zahrál skutečný Stalloneův syn. Mister T. byl dvojnásobným majitelem titulu "Nejsilnější vrhač Ameriky", dokázal zvednout kaskadéra a mrštit jím čtyři a půl metru daleko.

plakát

Letokruhy (1972) 

Celkem zajímavý film, který patří k dozvukům nové vlny na počátku sedmdesátých let. Není to sice žádný zázrak, ale má své kouzlo a mladá a krásná Čunderlíková zde odhalí ňadra.