Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (910)

plakát

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) 

Jon Favreau je veliký profesionál. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Hlavní postava je velmi charismatická a bavila mě komunita ohledně námezdních lovců. I když 99% času hlavnímu hrdinovi nevidíte do tváře, cítíte i tak sympatie k němu. The Mandalorian hodně překvapil, v mých očích i po těch "špatných" Star Wars za poslední roky. Ale co si budeme povídat Baby Yoda se stal jednoznačně nejlepší (a hlavně nejroztomilejší) postavou Hvězdných válek a bez něj by to byla nuda. Těším se na druhou sérii.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Dával jsem si na čas se shlédnutím.... Je skoro až nadpřirozené, kolik energie v sobě tento snímek má. Singere smekám. Oživil jsi legendu a fenomén takovým způsobem v který jsem ani nedoufal. Úžasný snímek, ze kterého jsem měla téměř po celou dobu husí kůži. Jejich hudba, jejich energie... prostě neskutečná záležitost. Remi Malek v životním výkonu nechal Fredieho ještě jednou ožít. Bylo zřejmé, že přípravu vzal velmi vážně. Nastudoval každý Fredieho pohyb. Opravdu je to krásně natočeno hlavně od všech herců. Je i na jednu stranu hodně dobře ,že se autoři vyhnuli úplně posledním létům Freddieho a naopak ho vyobrazili ještě v plné síle, takového jakého si ho máme pamatovat. Po celou dobu jsem cítil tu energii, lásku, přátelství, ale i tragédii, smutek.. Zkrátka emoce všeho druhu.. Fantastický životopis (i když nééé úplně popravdě hodně toho je smyšlený) jednoho z nejlepších muzikantů této planety.

plakát

Medvědí bratři (2003) 

Nádherný a kouzelný dětský animák ne jen pro malé diváky o jedné velké cestě za pochopením lásky a tím, proč nezabíjet zvířátka. Nemůžu si pomoct, ale já tyhle pohádky prostě miluju. Dobře vyprávěný příběh, inteligentní pointa, sympatičtí a dobře vykreslení hrdinové a nádherná výprava a scény, které jsou svou krásou dechberoucí. Hezká animace ,příběh, hudba... Moc se mi líbil také, např.: dabing. Prostě to má svoje kouzlo a myslím, že nějaké nedostatky (které určitě film má) tady nemá cenu řešit.

plakát

xXx: Návrat Xandera Cage (2017) 

S odstupem času musím říct, že si nemohu vybavit, o čem vlastně film byl. Jednu hvězdu dávám jen za výkon kaskadérů. Jinak je film tutový odpad. V jedničce to ještě byla sranda a dalo se to skousnout, ale tohle už fakt přehnali. Snaha udělat z hlavní postavy něco jako 007. Dementnost filmů s Vinem Dieslem dosáhla už poněkolikáté svého vrcholu. Scénář snad ani nemá cenu komentovat...To je ale do nebe volající píčovina. No a to je všechno, co jsem chtěl napsat.

plakát

Tenet (2020) 

Mám pocit že mi vyletěl mozek z hlavy. Maximálně vyčerpávající film vyžadující absolutní pozornost po celou stopáže, protože jakmile člověk jenom na chvíli vypne, už nemá prakticky žádnou šanci dostat se zpět. Tenet není pro každého a ne každý bude vědět po jednom shlédnutí, která bije. Jeden z těch filmů, které nejen toužíte znovu vidět, ale hlavně potřebujete, abyste věděli, kolik kulišáren se v něm ještě schovává. Na první pohled Nolan posouvá určitou "složitost vyprávění" z Počátku, či Interstellaru zase o level výš. Přesně jak říká jedna z postav “nesnaž se to pochopit, musíš to cítit”, no a já to kurevsky cítil. Nicméně mám pocit, že jsem pochopil tak 30% toho, co nám chtěl Nolan sdělit. Ale tak to mám obdobně se všemi počiny z Nolanových filmů. John David Washington hraje výtečně. Umí se rvát, má šarm i vtip. Pattinson je jinak výborný a jeho postavu je velmi snadné si oblíbit. Branagh ztvárnil dokonalého padoucha. Naopak půvab dodává Elizabeth Debicki v roli jeho ženy. Michael Caine jinak nesmí klasicky u Nolanova filmu chybět. Perfektní hudba, výborný střih, nádherná kamera. Škoda že tomu chytráci typu verbala apod budou schválně kurvit hodnocení, ale to už k tomu tady na CSFD holt patří - a vlastně to tím víc ukazuje jak je to skvělý film. Člověk na to musí znovu do kina. Film jako celek mě naprosto pohltil a tudíž nemůžu hodnotit jinak než plnou palbou!

plakát

Dvě nevěsty a jedna svatba (2018) 

Slabé, hloupé, trapné. Prostě takový nijaký film. Upřímně jsem se zasmál jednou, maximálně dvakrát. Z milosti dávám 1* za super pivní kapelu Brutus a jejich ,,Opijem se,,. Jinak film vyložený odpad. Na té Nově zřejmě vůbec nejsou soudní, když zafinancují a vypustí do kin něco tak strašného.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Za mě obrovské překvapení. Příběh filmu je lidský, příjemný a odpočinkový. Už od začátku víte jak to dopadne, protože to je strašně průhledné. Ale ono to ani moc nevadí, cílem filmu je hlavně pobavit a odpočinout si u něj a to se tu vyloženě podařilo. Velmi příjemný nenásilný humor. Chválím i výběr herců a to jak se svých rolí zhostili. Já se i tak rozplývám nad úsměvem Veroniky Kubařové a mužské části castingu vládne jednoznačně Vetchý, který se stará o většinu humoru byl skvělý. Vhodně byla zvolená i muzika. Za mě prostě nečekaná spokojenost.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Emoční ždímačka. I v tomto druhém dílu pokračuje brutální citové mučení od prvních do posledních minut. Druhé Psí poslání v podstatě kopíruje svého předchůdce - hlavní psí hrdina se akorát převtěluje do jiných ras a doprovází na cestě životem jinou postavu. Nicméně i v tomto případě jsem se nechal unést na krásně odvyprávěném příběhu, který je sice skrz naskrz americký, plný klišé, ale přesto milý, dojemný od srdce. Povinnost pro každého, kdo má pejsky rád.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) 

Očividně to udělalo velkej boom i po druhém díle, tak proč nenatočit trojku. Bohužel už to ale nedokázalo jet v zajetých kolejích předešlých dílů. Bohužel přeobsazení partnerky hlavní postavy tomu taky neprospívá. Elyas M´Barek je frajer pořád :D a parta studentů je pořád stejně blbá. A poprvé mi přišlo, že to nebavilo ani M´Bareka, na kterém celá trilogie stála. Bral bych to jako konec německé trilogie, která se jim mimořádně povedla a dál bych to nepokoušel.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Tentokrát už ne, teď už toho je fakt moc. Díl od dílu strašnější. V životě jsem se necítil tak vyčerpaně ze sledování blockbusteru, jako v případě Transformers...a to jsem to nedokoukal..... nešlo to. Z mého pohledu naprostá katastrofa.