Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (433)

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantino natočil (další) kult a přidal si tak do sbírky další osobitou a pro něj tak typickou "tarantinovku" (měl by se zřídit novej filmovej žánr!). Divák se do filmu naplno ponoří hned během několika minut, a to se stává jak často? Mimo jiné pan režisér sype z rukávu jeden nářez za druhým: kulervoucí akci, dialogy, herce, humor a příběh nabouchanej až po okraj. To nejlepší z filmu dokáže ukázat jak na začátku, tak 2 minuty před koncem (lépe řečeno: celá délka stopáže je vlastně to nejlepší) a fakt už nevim, kdy naposled se mi zdály skoro 3 hodiny filmu tak málo. Oscar pro všechny hlavní zúčastněné by byl málo, protože tohle je prostě Django, a "D" se nevyslovuje.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nevyhledávám moc francouzskou tvorbu, ale když už něco takovýho náhodou objevim, tak musim uznat, že to většinou stojí za to. Hodně milý překvapení s nádhernou Audrey v hlavní roli. Film působí i po těch x letech stále hodně moderně a vsadím se, že ještě hodně dlouho bude. Je to jeden z filmů, který dokážou pohladit po duši. Výborně jsem se bavil.

plakát

DOA: Na život a na smrt (2006) 

Skoro jsem už zapomněl, o co se tam ty polonahý roštěnky mlátili, ale to mi je úplně jedno. Hlavně chlapi a hráči bojovek budou nadšený a o to tady jde.

plakát

Pravda o Charliem (2002) 

Béčko, u kterýho je vám šumák, jak skončí. Ale koukat se na to dá, je to fajn a pořád se tam něco děje. Jako taková jednohubka při večerním nudění u televize víc než dostačující.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Film, na kterej se kouká vážně krásně. Tohle je vrchol kinematografie naprosto ve všem a nic víc psát nemá smysl.

plakát

(J)elita ze střídačky (2006) 

Nenáročná oddychovka, ve který se ukáže několik mistrů z novodobý americký komedie, padne pár super hlášek a působí to příjemným dojmem.

plakát

Tenká červená linie (1998) 

Mistrovský dílo, bijící na emocionální, uměleckou a hudební složku. Desítky známých tváří, který se tam ukážou třeba jen na pár minut, ale i to bohatě stačí. Syrový a dokonalý vyobrazení válečnýho konfliktu, jaký byste hledali v jiných filmech už jen hodně těžko. Víceméně unikát ve svým žánru. Výborná režie Terrence Malicka. A několik písní si budu pamatovat už navždy.

plakát

Policajt ze školky (1990) 

Tuctová komedie, ve který jsem chvilku nevěděl, jestli je rodinná, nebo pro starší diváky. Nakonec teda nejspíš ta druhá možnost, a pokud ano, mohlo to být klidně i drsnější. Arnold jako vždy super a celkovej dojem je víceméně kladnej, ale žádná velká událost to taky není.

plakát

Hartova válka (2002) 

Výborný válečný drama pod solidní režií a se skvělým obsazením. Sice jsem se občas ztrácel ve všech těch zvratech, protože jich bylo docela dost, ale nakonec to do sebe hezky zapadlo. Jen škoda, že celej ten tábor byl hodně filmovej až nereálnej, protože věřím, že za 2. SV to v takovejhle zařízeních chodilo o dost jinak.

plakát

Miláček (2012) 

Robert Pattinson jako sexuální predátor a lamač ženských srdcí všech věkových kategorií? No proč ne, já s ním jako s hercem nemám problém a tady se vskutku snažil. Uma vypadá na třicet a Christina Ricci je fakt kost. Celkem solidně zfilmovaná literární klasika.