Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Kdo přežije - Jižní Pacifik (2011) (série) odpad!

Vezmeme pár dobrovolně se ztrapňujících kreténů, scénář z telenovely a žádnou pointu a máme "soutěž" o největšího kreténa na ostrově. Pak už jen následují pravidelné výlevy paranoiků o tom, kdo je jejich nejvíc nelepčí kámoš, kdo je největší svině. Pak následuje totálně nečekaná situace, kdy je vyhozen někdo nepodstatný, protože je to jediný zvrat, který může tahle kravina ukázat. Víc napětí už může ukázat jen Ordinace.

plakát

Mortys (2011) (studentský film) 

Je to krásný příběh. Děti - snažte se pomáhat svým rodičům :)

plakát

My Lai (2011) 

Herecky i vizuálně je to slabší, ale stejně vždycky ocením podobné zobrazení pravdy, protože zas tolik filmů, podávajících takováto svědectví, není. A ačkoli některé válečné zločiny si připomínáme neustále o tomhle jsem se dozvěděl pouze díky tomuto snímku - i pro to ten počet hvězd..

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Ty nejlepší příběhy asi opravdu napíše sám život (ať už si od skutečného Filipa vzali kolik chtěli..). Příběh péče o nemohoucího sice není vůbec ničím novým, je ale uchopen tak zvláštním a milým způsobem, že mne nějaká případná podoba vůbec nezajímá. Toto tvoří originalitu vlastním neotřelým podáním.

plakát

Nevěstinec (2011) 

Když si chce člověk uhnat depku, pak je toto ten pravý materiál ke sledování. Doufal jsem, že se to alespoň jednou obejde bez té melancholicky ponuré nálady nevěstince a že to skončí dobře. Samozřejmě život kurtizán idylický nebyl, jenže když nám filmy mohou lhát v tolika jiných věcech, mohly by i tady jednou udělat výjimku. Paradoxně ta první "tragédie" nevěstince, kdy už si divák myslí, že mu film dostatečně názorně ukázal rizika povolání na příkladu Židovky-Jokera, se postupně mění jen v jednu zajímavou epizodu daleko temnějšího příběhu. Holky mne vcelku potěšily - i když ničím nevyčnívaly a byly takové odevzdané. Zklamala mne ale bordelmamá. Její veškeré emoce a myšlenkové pochody jsou znázorněny ve scéně s opiáty a s dětmi. Zbytek filmu jde o nevýraznou osobu lomeno recepční..

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Emerická slaďárna s tupým příběhem a infantilním koncem. Takováto tupá pohádka se hodí přesně pro emerické děti. Je tam prototyp úžasného vojáka a pravého hrdiny jůesej, který se nebojí ukázat slzy a otevřít srdíčko malému chlapci a samozřejmě má doma v posteli modelku. Pak jen stačí najít vhodného sponzora - třeba HP by se mohlo hodit. A můžeme splácat klasický příběh o shledání otce s potomkem, hledání společné cesty, prodělaných dobrodružstvích, krizi vztahu a happy-endu. Už není ani směšné, že záporáci jsou kupodivu zřejmě Rusové a asiati. A teď se ptám, proč by někdo měl dávat více než jednu hvězdu za tuhle stokrát zopakovanou blbost bez jakékoli přidané hodnoty? Jednu skupinu bych našel - malí příslušníci nejvíc nejlepčího a nejdrsnějšího národa tu mají další porci násilí bez kapky nahoty, která by je mohla kazit. Ti i s rodiči schlamstnou tohle hovno, které je ovšem úžasně rozmázlé a s třešničkou a ještě si pochutnají.

plakát

Pach krve 4: Krvavý počátek (2011) 

Hodnoceno plusmínus za celou sérii Wrong turn. Krve je tam hodně, ale jinak je to tuctový horor - na začátku lehká erotika a malá skupinka lidí a na konci pár přeživších. Mezi tím nic moc.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Plné hodnocení si film úplně zaslouží. Volba nových postav byla naprosto vynikající - ne snad proto, že by Elizabeth - pardon - slečna Swannová nebyla dostatečně okouzlující, což platilo o všech postavách. Zkrátka staré postavy byly geniální a nové je úspěšně nahradily a to mě velmi těší. A i když mi třeba ten Chapadlatec a spousta dalších bude chybět, tak nemůžu říct, že by se mu Černovous s novou partou nevyrovnali. Konkrétně výměna ženského půvabu dopadla na výbornou a Angelika byla naprosto dokonalá. Snad pouze u vtipu bych filmu nějaký ten bod strhnul, ale na to už jsou diváci od posledních dvou dílů zvyklí - od dob Pintel&Ragettiho s pověstným parapletem se prostě trochu přitvrdilo. Naštěstí tady (na rozdíl třeba od Pottera) znali míru. Jediný nedostatek byl pro mne u mořských panen - vskutku úchvatná scéna - ale když už mořské panny, tak proboha nahaté :) I když kvůli udržení přístupnosti raději zvolili podivné zakrytí všeho nutného. Scénka i tak ale nádherná, což samozřejmě platí i o těch pannách.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Musím jít s hodnocením nahoru, protože s postupem času a po shlédnutí dalších pokusů z tohoto žánru je to jeden z mála filmů, ke kterým se zase rád vracím. Někomu může vadit ta vulgarita, ale to je, dle mého názoru,problém samotného diváka, který nedokáže oddělit to prostředí princů a princezen od pohádkového žánru a zařadit jej do sekce parodie pro dospělé. Originalita je pro mne vcelku zásadní a i tam může Pruďas zabodovat. Přeci jen od doby Návštěvníků a Robina Hooda uběhla dlouhá doba a vypotit alespoň dva další podobné snímky by mi dalo velkou práci.

plakát

Pygmejové, děti džungle (2011) 

Ten slovenský komentář opravdu bral za srdce. Rozumný, jednoduchý, bohužel i smutný. Zmínka o západních společnostech, ničících domov těchto jednoduchých lidí, kteří mohou být daleko lepšími lidmi, než my "vyspělí" lidé, byla velmi trefná.