Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

Agent Carter (2015) (seriál) 

Ach jo , skvělý spin-off o agentce Carterové je definitivně u konce. Bylo super sledovat všechno to, čemu předcházel dnešní S.H.I.E.L.D a hlavně druhá série byla o dost lepší než ta první. Jen škoda toho , že už toho neuvidíme víc. Snad v budoucnu dojde k nějákému comebacku. Sometimes you have to put your faith in others to get the job done.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Jako absolutně velký fanda Marvelu, nemůžu ani na tohle říct nic jiného než - skvěle pojatý seriál, který sbírá plusové body hlavně díky tomu, jak se propojuje s filmovým univerzem Marvelu. Celkově nechápu ty nízké ratingy na začátek druhé série , jelikož ta je minimálně o třídu výš než ta první. Nečekané zvraty, marvelácký humor a napínavý děj z toho děla jeden z mých nejoblibenějších seriálů. Taky tady jde krásně vidět to , jak Agenti zrajou jak víno a každá další epizoda je lepší než ta předchozí. Třetí série nabídla opět spoustu nečekaných zvratů a epické finále. Čtvrtá série měla slibný rozjezd hlavně díky Ghost Riderovi ale po zimní/jarní pauze, kdy došlo na alternativní linku to místy ztrácelo dech. Koncovka už ale byla typicky "shielďácká" a nezbývá opět, než jen čekat na další odpovědi v páté řadě. It's a magical place.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Naprosto luxusní francouzská oddychovka, která se mi absolutně trefila do vkusu a jsem z ní nadšen. Některé pop-kulturní odkazy mě solidně rozsekaly a mezi dnešníma komediema hodně velký nadprůměr! They are hiding in there!

plakát

Americký sniper (2014) 

Tak tohle byl teda hodně emocionální zážítek a navíc první setkání s Eastwoodovou tvorbou. O příběhu Chrise Kyla jsem si předem nic nehledal, a rozhodně to bylo dobře, jelikož jsem byl šokován jednak tím, jaké mu náleží zásluhy, ale také jeho osudem. Bradley Cooper tady jednoznačně v žívotní roli, jelikož jsem mu žral absolutně všechno a celkově ztvárnil hlavní postavu dokonale. Hodně se mi líbilo, že to bylo krásně protkáno jak životem v civilu , tak i na bojišti, jelikož se mi to mohlo mnohem víc celé dostat pod kůži, a ono se to fakt povedlo na jedničku s hvězdičkou. Jsem z toho maximalně unešen a rozhodně mě to i dostalo, díky Clinte, natočil jsi film který diváka vážně chytne za srdce( teda doufám že aspoň většinu). Jsem z toho ještě hotový, těším se až si to zopakuju. Hooyah, Legend , fucking Hooyah !

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Neskutečně originální a zábavná pohádka, která se u nás zrodí vážně jednou za pár let. Ivan Trojan je prostě fenomální a Jiří Dvořák mu zdatně sekunduje. Už jsem konečně pochopil, proč se o tom tolik mluví. Anděl Páně zpívá gloriááá

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Můj druhý hororový kino zážitek a myslím že i docela nadprůměrný. Mírně delší začátek, který byl potřebný pro budovaní celkové atmosféry se sice malinko protáhl, ale potom jak se konečně začlo něco dít, to bylo fakt povedené. Celkový dojem z toho mám rozhodně pozitivní, ale pořád to nebyla naprostá špica na plný počet. Každopádně Conjuring universe má dobře našlápnuto k tomu, aby bylo hodně kvalitní i do budoucna. Forgive me, Father, for I am about to sin.

plakát

Ant-Man (2015) 

No ty blááho. S naprosto chladným a opatrným postojem, co mi tentokrát tahle marvelovka dá (ba naopak nedá mi nic a já budu zklamán) , jsem šel do kina. Teď píšu tento komentář plný nadšení a poslintaný blahem. Opět jsem nebyl zdrcený ale hrozně překvapen. Řekl bych, že jakožto velkej fanda Marvelu, musím uznat že v tomhle filmu šlape všechno tak jak má , přes obsazení až po ten humor či scény kde se objevil Michael Peña ( jen jsem ho slyšel promluvit a mohl jsem se pochcat smíchy). Znova se to povedlo, znova dokonale. Díky po roce a půl za další čsfd projekci v Ostravě :) (btw druhá potitulková scená byla skvělá) Sorry I'm late, I was saving the world. You know how it is.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Naprosto parádní letní blockbuster, který vás prostě bude bavit a Marvel jen opět potvrzuje to, že své filmové řemeslo ovládá dokonale. Rozhodně o třídu lepší než první díl a to ve všech směrech a Michael Peña je prostě pořád stejně vtipný chlapík. Oslí můstek ke čtvrtým Avengers se objevil taky, takže nezbývá než jen čekat, jak tohle celé dopadne. You can do it. You can do anything. You're the world's greatest grandma.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Ant-manovi filmy jsem vždy bral v rámci MCU jakožto odlehčující odbočku s malým dílkem do celého puzzlu. Postavit začátek páté fáze zrovna na něm se mi nepozdávalo už od začátku, ale snažil jsem se nedělat si předsudky. Bohůžel se všechny ty obavy naplnily. To, že se celý děj odehrává v digibordelu by se dalo ještě překousnout, ale celý ten příběhový twist je prostě k smíchu a bez větší hloubky. MODOK je ultimátní meme materiál, který bude brzy kolovat internetem ve velkém. Největší highlight je samozřejmě Kang, ale celý jeho smysl zůstal totálně pohřben pěkně hluboko. Bojím se toho, co přijde dál a mám takový pocit, že ten Feigeho peak skončil s Endgamem. I'm the man who can give you the one thing you want. 

plakát

Aquaman (2018) 

Tohle DC potřebovalo jako sůl, film který se nerozpadá hned od začátku a dokáže zabavit a udržet diváka spokojeného až do konce. Je jasné, že nebýt Wana tak by to takhle vůbec nedopadlo a radši ani nechci vědět, jak by to vypadalo. Každopádně jsem se bavil i přes všechny ty klišé, předvídatelné momenty a občas stupidní volby rekvizit( dívam se na tebe Black Manto). Příjemný komiksový mix, který nemůže urazit a rozhodně lahodí oku po celou dobu. Snad to takhle půjde dál a třeba se začne u DC svítat na lepší časy. I'm no leader. I came because I have no choice. I came to save my home, and the people that I love.