Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (284)

plakát

The Haunting (2018) (seriál) 

V dnešní době už mě v seriálové tvorbě osloví vážně máloco, jelikož všechno je buď vyloženě stupidní, předvídatelné, nezajímavé nebo prostě nudné a proto si vybírám už jen vyloženě to, co má vážně potenciál mě udržet až do konce a má to aspoň stejnou kvalitu v průběhu celé série. Tohle je přesně ono. Netflix to prostě umí a produkuje vážně ojedinělé seriálové pecky. Atmosféra tohoto seriálu je prostě naprosto výjímečná a to jakým způsobem se odkrývájí jednotlivé dílky celé Hill House skládačky, je naprosto famózní. Počínaje prolínáním časových linií, tak konče mindfuckovými pasážemi. Hororový feel není dáván na sílu ba naopak, člověk musí sledovat všechno v pozadí a nečeká, co kde vykoukne nebo se objeví a to přídává na nejistotě mnohem víc. Herecké obsazení sedlo neskutečně skvěle a každou z postav si prostě oblíbíte, protože jsou to sympaťáci a to charisma tam prostě je. Seriálová bomba tohoto roku a rozhodně jeden z nejlepších seriálů, které jsem doposud viděl. Dejte mu šanci, ikdyž mírný horor není váš šálek, fakticky nebudete litovat. A ghost can be a lot of things. A memory, a daydream, a secret. Grief, anger, guilt. But, in my experience, most times they're just what we want to see.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Za mě rozhodně nejlepší film podle videohry. Jakožto velký fanoušek Tomb Raidera a jeho věrný hráč, musím říct že jsem vážně nadmíru spokojen. Hra z roku 2013 byla samozřejmě velkou inspirací a jedná se o její silný opis na plátno, ale je třeba konstatovat, že velmi zdařilý. Vypíchnout ale nejvíc musím samotnou Alicii Vikander, jelikož jsem přesne doufal, že ti kdo jí odepsali už předtím se budou šeredně mýlit. Dřela na to a její Lara je prostě fantastická. V hloubi duše si přeju, aby to mělo patřičný kasovní úspěch a natočilo se nějáké pokračování. Do té doby zatím teda jen herní dobrodružství! All myths are foundations of reality.

plakát

TY (2018) (seriál) 

Co se týče seriálů, tak poslední roky opravdu velmi pečlivě vybírám, jelikož mě máloco opravdu pohltí. You jsem nakonec dal šanci, jelikož mě základní premisa opravdu zajímala a chtěl jsem vědět, zda mě to vůbec má šanci nadchnout. A je to pro mě absolutně neskutečná pecka, která mě šíleně strhla a já chtěl prostě další a další střípek skládačky. Joe je neskutečný creepy sympaťák a jeho myšlenkové pochody jsou prostě famózní. Ano, nelze nezmínit to, že je to místy předvídatelné, klišoidní a naprosto přetažené za vlasy, ale pokud na tyhle pravidla přistoupíte, dostanete naprosto dechberoucí serálovou nálož! Never let yourself panic.

plakát

Úžasňákovi 2 (2018) 

V Pixaru to prostě pořád umí a tahle rodinka prostě fantasticky baví i napodruhé. Ano, hlavní zápletka je naprosto předvídatelná ale ne natolik, aby to zkazilo celkový požitek z celého filmu. Jack-Jack se dostává se svýma schopnostma do popředí a všechno to prostě šlape tak jak se na pokračování sluší a patří. Za mě rozhodně důstojné a kvalitní navázání na perfektní první díl. A musím ještě smeknout poklonu krátkému filmečku před hlavním chodem, jelikož jsou čímdál víc originálnější a nápaditější. Rodičovství je hrdinský čin, Bobe

plakát

Venom (2018) 

Nevím zda to bylo tím, že mé očekávání byly prakticky na bodu mrazu a první recenze tomu filmu celkem naložily kritiku, ale já jsem ze sálu odcházel dost spokojený. Ano, ten Rkový rating tam zatraceně chybí a neskutečně by filmu pomohl, ale i navzdory tomu to šlape jak má a pomrkává to na všechny fanoušky komiksu s tímto symbiontem. Hardy se s tím popasoval naprosto v pohodě a jako Eddie Brock byl uvěřitelný úplně normálně. Řekl bych, že je ten film dost podceňovaný a proto si nakonec zaslouží tu jednu hvězdu navíc. Eyes! Lungs! Pancreas! So many snacks, so little time!

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Naprosto upřímný a osobitý film, který vás prostě nadchne ve všech směrech. Nejen, že Bradley Cooper opět potvrdil své herecké kvality ale ukázal taky, že je neskutečně schopný režisér. Sázka na Lady Gagu byla trefa do černého, jelikož je vážně sympatická a na zpěvačku zvládá herecké řemeslo až neskutečně skvěle a soundtrack který vytvořila, je prostě dechberoucí. Úžasný filmový zážitek, kterému přeji i nějákého toho Oscara. I just wanted to take another look at you.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Naprosto luxusní francouzská oddychovka, která se mi absolutně trefila do vkusu a jsem z ní nadšen. Některé pop-kulturní odkazy mě solidně rozsekaly a mezi dnešníma komediema hodně velký nadprůměr! They are hiding in there!

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Můj druhý hororový kino zážitek a myslím že i docela nadprůměrný. Mírně delší začátek, který byl potřebný pro budovaní celkové atmosféry se sice malinko protáhl, ale potom jak se konečně začlo něco dít, to bylo fakt povedené. Celkový dojem z toho mám rozhodně pozitivní, ale pořád to nebyla naprostá špica na plný počet. Každopádně Conjuring universe má dobře našlápnuto k tomu, aby bylo hodně kvalitní i do budoucna. Forgive me, Father, for I am about to sin.

plakát

Auta 3 (2017) 

Blesk McQueen má opět šťávu, kterou malinko vytratil ve druhém díle a to je jen dobře, protože nový díl je neskutečná pecka! Nové Auta mají naprosto všechno, ačkoliv bych řekl, že hrajou víc na dospěláckou notičku, což samozřejmě není na škodu ( co se týče mě teda). Víc závodění, nové postavy, stále sympatický humor a to vše v luxusním pixarovském kabátku, který opět ukazuje, kdo je největší mistr animáků a i samotný minifilmek Lou, byl naprosto perfektní. Jsem rozhodně mega nadšený a doufám, že Bleskovy patálie jsou tímto ukončeny, jelikož by to byla hodně pěkná tečka. Já rozhodnu, kdy skončím se závoděním.

plakát

Baby Driver (2017) 

Pořádná letní pecka, která má koule a zabaví vás na celé dvě hodinky. Hodně sympatické a hvězdné obsazení, okořeněno Wrightovým rukopisem a geniálními střihy do rytmu hudby, která byla po celý film vážně skvělá. Takhle nějak si představuju kvalitní film. Ansel mi vůbec nevadil a Babyho jsem mu věřil i se všemi jeho Ipody. Luxusní nářez, který je určitě třeba vidět! One more job and I'm done.