Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Kouzlo měsíčního svitu (2014) 

Nádherné herecké výkony, nádherné prostředí, nádherná hudba, NÁDHERNÉ DIALOGY. Jsem pitomý, že jsem se doposud vyhýbal filmům od Woodyho Allena (nevím proč, stydím se, nechte mě), ale rozhodně to napravím, tohle mi naprosto sedlo. Pořád jsem měl takový ten přiblblý úsměv, bylo to milé, inteligentní, zábavné. Feel-good.

plakát

V oku tornáda (2014) 

Říkat, že V oku tornáda nepřináší ve svém žánru nic dobrého by bylo trochu nefér, ačkoli logiku a nějakou psychologii postav tu také nenaleznete. Ale když herci-nehereci zrovna nemelou nějaká hovna (vrcholem je "loučení s mámou a tátou aneb miluju vás celým svým srdcem") a nechovají se jako idioti (je přeci normální, že když přijde tornádo, tak socky vezmou mobily a jdou za ním, aby to natočili), tak je film opravdu technicky zdařilý a nějaké to napětí a akci, která stojí za to, nabídne. Dokonce se mi líbila i ta kamera a patetické kecy... :) Ale co beru jako NEJVĚTŠÍ plus je odlehčení, vtip, nadhled. Katastrofické filmy se vždycky berou smrtelně vážné a možná to je ten zádrhel, jelikož je každému jasné, že k realitě mají na míle daleko. Tady se film tak trochu směje sám sobě (ačkoli by na můj vkus mohl ještě klidně víc) a to ho u mě vytáhlo alespoň na ty 3*. Nicméně rozporuplné názory a hodnocení kolem 50% je už teď jasné a asi se nejde čemu divit.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Někdy mi přijde, že vizuálně dokážeme natočit docela dobrý snímky, ale obsahově už je to horší. Tady je to stejné, všude rádoby světové efekty, ale jinak mě to vůbec nezajímalo. Do skupiny "ježiš, jak je možný, že se takový věci dějou" díky tomuto filmu rozhodně patřit nebudu.

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Pomalé tempo filmu sluší a herci hrají opravdu skvěle, jen je to přesně ten typ filmu, kde mě trochu zklame závěr a celkový dojem je pak trochu rozporuplný. 70%.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Co to sakra bylo? Na animáky nejsem zlej, ale tohle bylo prostě strašný, naprosto ten film a humor nechápu. Na tohle se berou děti do kina, jo? Dokážu pochopit, že někomu ty parodující kraviny můžou připadat vtipné, ale tak dobré ohlasy jen kvůli tomu, že je to tak blbé až je to směšné? A adept na Oscara? No, přes tu všechnu rádoby originalitu a jinakost, je Lego příběh opravdu nejhorším animákem, jaký jsem kdy viděl.

plakát

The Ledge (2011) 

Kdyby to bylo pouze filozofické drama s lepším vyvrcholením, uvažoval bych i o plném počtu. V tomto případě jsem však bohužel zvažoval i 3*, každopádně na ten nicneříkající závěr se zbytečnou dávkou thrilleru, raději trochu zapomenu, protože zbytek stopáže je to poměrně chytrý film a díky dobrým dialogům bez pochyby v divákovi vyvolá spoustu otázek.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Rozporuplný dojem. Atmosféra slušná, ale problém je, že všechny horory od Scotta Derricksona pro mě mají společné jedno - jsou výborné v segmentech, ovšem jako celek mě nezasáhnout tolik, protože jim chybí větší kompletnost. Chraň nás od zlého na to doplácí asi nejvíce, ačkoli snímek stále považuji za nadprůměr, výrazně se mi nelíbila akorát poslední čtvrtina filmu. Slabší 4*.

plakát

Dočasný domov (2013) 

Nedoceněné drama s výbornými hereckými výkony, přesně jak píše J*A*S*M.

plakát

Vejška (2014) 

Bez jakékoli nápaditosti, gradace, ale hlavně BEZ DĚJOVÉ LINKY. Scénář je prostě zoufalý a celé je to o ničem. Film najednou skončil a já vůbec nevěděl, co chtěl říct. Navíc ani se vtipem to není žádná sláva a jedná se čistě jen o (pod)průměrnou zábavu, kde si z celého snímku (na rozdíl od Gymplu) vybavím pouze jednu scénu (Kraus/Chýlková hádka :)), což je sakra málo. Herecké výkony celkem fajn, ale jako celek to opravdu nestojí za moc. Sotva 50%.