Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Bathory (2008) 

Není to tak zlé, jak jsem očekávala z reakcí ostatních. Pravda, skoro poetický Jakubiskův styl je tady jen na škodu, ale jeho idea a pohled na věc jsou mi celkem blízké. Film jsem měla puštěný napolovic skoro jako kulisu, dívat se na to "opravdově", tak věřím, že bych se nudila, nejen špatně poddaným příběhem ,ale i přemrštěnou stopáží. A ti dva šašci v kutnách..no fuj! Většinu hvězd tu dávám za přenádherné kostýmy a prostředí, které nemá u filmů z našich končin obdoby. To je pastva pro oči. Herci v těch kostýmech - to už je horší. A ti zahraniční herci si asi musí říkat - tak my jim tam pošlem takový jména a oni nám z nich vyplivnou takovou slátaninu!

plakát

Batman a Robin (1997) odpad!

Usla jsem u toho už v deseti letech....i ty zadky mi tehdy připadaly nechutný. A co teprv teď!

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Pokládám se za docela velkého fanouška sci-fi seriálů, takže kult BSG jsem musela zkusit. I přestože tenhle Lostovský natahovací psychosystém nesnáším. A měla jsem pravdu, tohle není pro mě. Přetrpěla jsem to přes film a dvě řady, abych nemohla být obviněna z nedostatečné objektivity, a stále čekám, že se něco začne dít. Že mě některá z postav alespoň trochu zaujme. Že se tam rozvine více ta mytologie a údajné poselství. Že se tam konečně objeví to SCI-FI! Ne, a ne a ne. Osmdesát procent času si tam nudné a nesympatické postavy řeší své bolístky a co kdo ke komu cítí, deset procent jsou sentimentální dlouhé záběry a snad v těch posledních deseti je nakapáno trochu té vědeckofantastiky. Nepotřebuji mít ve sci-fi tisíce bizarních alienů, výbuchy, červí díry a já nevím co ještě. Psychologie postav je dobrá věc, ale také nepotřebuji, aby mi jí neustále někdo mával před očima a mlátil mě s ní do hlavy. Cítím z toho jen neuvěřitelný chlad, balast a vatu. A křeč. Ohromnou křeč a ta je ze všeho nejhorší. Je to pravda, žánr umírá, BSG je toho důkazem, jestliže je tahle citová vyděračská fraška za sci-fi vydávána. (Mimochodem, námětově podobná povídka o mezigeneračním cestování na lodi, hledající nový ráj, jen asi desetkrát zajímavější - Pokolení, které dosáhlo cíle od Simaka).

plakát

Ben X (2007) 

Do okamžiku "setkání" se s Benovou vytouženou je to dobré a poutavé, šikana uvěřitelná a postava Bena sympatická. Avšak pak se film zlomí do romantické kýčovité křeče a závěrečná pointa celku dost ubere. Škoda.

plakát

Bídníci (1998) 

Tohle stojí za zkouknutí už jen kvůli úžasnému výkonu démonického Geoffreyho Rushe v roli inspektora Javerta. Celkově pro mne asi nejatmosféričtější ztvárnění Bídníků, byť příběhem hodně osekané.

plakát

Bitch Slap (2009) 

V poslední době se těch filmů , co jsou -jakobéčko- a plné lesbických tvrďáckých sexy koček, vyrojilo hodně. Bohužel, žádný z nich není dobrý a tenhle je ze všech asi nejslabší. Sice poskytuje spóustu pohledů do krásně vyplněných výstřihů a spoustu pohledů pod sukně. Bohužel, co z toho, když jsou všechny ženský stejnej typ, ty sexy pohledy pak totiž řádně omrzí. Zvlášť, když stejně nikdo nic neukáže. Příběh je na prdlačku, sice zvraty tam jsou, ale vypadají, jako když to scénárista neměl vymyšlený celkově a prostě tam prdnul, co ho zrovna napadlo. Rovněž prostředí, všechno se totiž odehrává na jednom supernudném místě. První hvězdička je za úvodní titulky, druhá za tu Erin Cummings. Víc nic. Kdy už se někdo konečně odváží natočit film v tomhle žánru, kde bude pořádné a nápadité zabíjení bez ostychu, kde konečně ty sexy holky něco ukážou a kde bude pořádný vtip?

plakát

Bitva o Černobyl (2006) 

Asi nejkomplexnější a s tím i nejmrazivější dokument o Černobylu a o jaderném nebezpečí vůbec. A nejen o něm, ale také o tom, jak dokáží vlády a zamlčovat a přetvařovat se (ten májový průvod...opravdu?!). V dnešní době Fukušimy a nového sarkofágu pro Černobyl je tenhle snímek ještě akutnější.

plakát

Bitva o planetu Terra 3D (2007) 

Není to tak naivní a přehnaně laskavé, jako animáky podobného druhu (spoiler: nechají zabít hlavního mužského hrdinu, týjo!). Za to velké plus, i jinak je to ale velmi příjemná věcička.

plakát

Blade Runner (1982) 

Před shlédnutím filmu jsem si schválně Dickovu předlohu přečetla, ovšem srovnávat to spolu nemá smysl, film to pojal zcela po svém. Naštěstí. A vznikl kult. Byť mi tu chybělo pár scének, které mě v knize velmi vzaly (mrtvá kočka). Ovšem všechen ten vizuál....ať už jde o špinavé retro-futuristické město, atmosféru plnou modrých světel, byt plný hraček, nebo o samotné postavy. Daryl Hannah je jako porcelánová panenka, úžasná, křehounká a děsivá. Sean Young je zezačátku se svým lehce pin-up účesem kultem už jen sama o sobě. A do Rutgera Hauera bych dnes nikdy netipla, že před všemi těmi ptákovinami, co teď točí, zahrál kdysi něco tak dobrého a fasciujícího, jako roli androida Battyho.

plakát

Boží armáda (1995) 

I přes relativně zajímavý základ motivu a obsazení je The Prophecy podprůměr. Nebýt Walkena jako Gabriela a Mortensena jako samotného Lucifera (mimochodem, oba mají pár skvělých hlášek), tak není na co koukat. Tupé fádní dialogy, samotný příběh a jeho podání hloupé a naivní. Jestli vás ale tohle téma zaujalo, doporučuji komiksovou sérii Lucifer od Mikea Careyho s velmi podobným námětem.