Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Fajnová, pohodová věcička na večer s přáteli. Tvůrci se nejspíš chytli dnešní mládežnické módní retro vlny a pořádně to vyladili, od kostýmů, kulis až k té hudbě. A to se vyplatí.

plakát

Monster Warriors (2006) (seriál) odpad!

Hahahah! ....Doprčic....Jetixi, jdeš do pekla.

plakát

Počátek (2010) 

11. místo v TOPce? Achjo... U Nolanových filmů mi připadá, že sám se svým dílem není pořád spokojen a tak točí věci se stále stejným jádrem, námětem a stylem a snaží se to vypilovat a najít tam to pravé něco, aby byl konečně tím, co si představuje. Od Mementa, před Insomnii a i Dokonalý trik mám tenhle pocit. Když si to tak vezmete, ty filmy jsou si hrozně podobné s těmi náměty vrstevnatých nebo jiných realit, iluzivních světů, hrou s myslí, pamětí, sny...ale pořád tam něco chybí...to zvláštní NĚCO, co by ten film opravdu vyšvihlo, dalo mu tu pravou hloubku a upřímnost. A jakoby to Nolan cítil a tak se snaží dál a dál točit tyhle filmy a najít to tam, dostat tam to NĚCO. To je samozřejmě dobře. V případě Inception mi ale připadá, že už si opravdu neví rady a hledání toho něčeho ho svedlo na úplně jinou cestu. Film nápad má, i když nijak převratný, byl tu už několikrát i když třeba ne tak rozvinutý. Ale třeba ta "ochranka" v hlavě a myšlenka s vetřeleckou buňkou byla opravdu originální. Tenhle nápad by se krásně dal rozvinout a naprosto vypilovat v nějakém méně megalomanském filmu (dokážu si to představit způsobem jako třeba Věčný svit neposkvrněné mysli - i když to je absolutně jiná krevní skupina), ale tady naprosto zapadne a rozmaže se mezi všechny ty akční scény, samoúčelné efekty a hlavně zbytečnou doslovnost. Pro mě k tomu ještě zbytečně dlouhá stopáž, kdy jsem se v kině vrtěla a říkala si, když už bude konec. Zase jeden sezóní kasovní trhák, ale zítra už o něm nevím....PS: A souhlasím s Morien.

plakát

Svět podle Lelanda (2003) 

Spousta strašně hlubokých, filozofických a životně moudrých keců, ale když se člověk na ně koukne blíž, je to jen faleš a nafouklá bublina, na kterou odpovědělo mnoho jiných filmů o poznání lépe a upřímněji.

plakát

New Yorku, miluji Tě! (2008) 

Stařeček se stařenkou a malá holčička vítězí na plné čáře. Zbytek dobrý, ale nic extra výjmečného a zapamatovatelného.

plakát

Anténa (2007) 

Vizuálně bezesporu krásné, atmosférické, se spoustou výborných nápadů jako je práce s písmem apod. Jenže je to celé tak strašně zdlouhavé, jednoduchý příběh, stokrát viděný, čtený a znalý je vyprávěn přehnaně doslovně a se spoustou zbytečných detailů, bez kterých by se to obešlo a divák by měl větší možnost zamyšlení se. Zvláště, když je jasné, jak příběh dopadne a vy jen čekáte, kdy už se k tomu konečně dostane. Všechny ty skvělé nápady, symboly, stylizace a znovuoživení techniky němých filmů se pak utopí v té zbytečně dlouhé stopáži.

plakát

Upírův pomocník (2009) 

Tohle trošku bolí. Knížky jsem v pubertě četla a pamatuji se, že tam bylo spousta vtipu, ale i (na knížky pro děcka) velká porce krve a celkem silných brutalit. A hlavně atmoška, postavičky z cirkusového obludária měli fakt šmrnc a styl, tady ve filmu jsou z nich spíše kašpaři, hlavně upír Larten vypadá úplně mimo - špatně zvolený typ herce. Příběh tu působí sakramentsky chudě a někam se vytratila celá ta děsivá fantasknost a spíš to hraje na trochu jinou teenage komedii. Na druhou stranu musím pochválit skoro detailní dodržení spousty věcí z předlohy a to, že mi film připomněl spoustu zapomenutého.

plakát

Sindibád: Legenda sedmi moří (2003) 

Velmi příjemná věcička, fajná animace (i když některý ty 3D kiksy si mohli odpustit), charaktery jsou fajn (ta bohyně, jé ta bohyně!), skvělá hudba a bude to bavit jak děcka, tak dospělé. Tím celkovým stylem mi to připomínalo Atlantidu, což je asi můj nejoblíbenější animák tohohle druhu. No, program na sobotu máme vyřešený!

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Tak začátek je velmi fajn, film nás rovnou hodí do války, žádné záběry na šťastnou rodinku se nekonají. A já si říkám, že to možná nebude tak zlý, jak jsem čekala. Bohužel, tohle po půl hodině vyprchá a nastoupí pohádkovo-televizní nemastnost a neslanost. Z děcek si žádné neoblíbíte, leda trošku faun je sympaťák a outfit královny taky stojí za řeč. Ovšem ostatní příšerky v dnešní dokonalé animaci vyloženě tahají za oči nezvládnutostí.

plakát

Výplata (2003) 

Zajímavá mi přišla akorát myšlenka "když jsme to viděli v budoucnosti, musí se to stát a tak to raději uděláme sami". Zbytek průměrovatý průměr.