Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

otík 

všechny recenze uživatele

Podařený animáček, který je především ve své druhé polovině nadupaný jako málokterý hollywoodský velkofilm a jen díky přeslazenému konci pak přeci jen ztrácí trochu na tempu. Ale i tak se jedná o parádní zábavu pro dospělé i děti s vynikající dobrodružnou hudbou Harry Gregsona-Williamse. Všechny postavy si okamžitě získají vaše sympatie a budete si přát patřit k Sindibádově posádce. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úchvatné pohádkové dobrodružství. Nádherná animovaná podívaná, velmi vtipná a zábavná, má vše, co se od „správné“ pohádky očekává. Zlo je zastoupeno nevyzpytatelnou Eris, jež vládne říši sváru a chaosu, a je naprosto neodolatelná. Kladný hrdina Proteus je tak kladný jako hrázný Palyza, až bych i já měla chuť s ním zatřepat, možná ho i píchnout špendlíkem do malíčku. Jasná zápletka – krádež Knihy smíru a strhující příběh mořeplavce Sindibáda může začít. Po boku mu bude věrně stát celá jeho posádka spolu s uslintaným psiskem a stín s ostřížím zrakem dokonale vytvoří Marina, to vše za doprovodu krásné a dechberoucí hudby. A teď už opravdu nemám čas. Musím trochu ničit, trochu loupit. Tak pa. ()

Reklama

fallanga 

všechny recenze uživatele

Obyčejná pohádka inspirována starořeckou mytologií. Není to nic geniálního, ale je to nápadité, vtipné, rychlé a má to tempo. Akční scénky jsou plynulé, a prostě to udrží vaši pozornost. Jediné chvilky nudy nastávají při scénách, které se snaží hrát na city. Občas taky trošku hapruje animace, ale při tom hlavním, a to je akce, si pár hnusných CGI záběrů ani nevšimnete. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k tým, ktorí tvrdia, že tento animák je neprávom zabudnutý kdesi v úzadí. Je akčný, celkom vtipný, dravý a medzi postavami to naozaj istrí. Lenže jeho problém je v akejsi nerozhodnosti - nevie či chce byť pre deti (pes, panáci sindibádovej posádky) alebo pre odrastenejšie publikum (miestami drsná akcia, sexuálne narážky); nevie či sa chce tváriť ako klasická animácia alebo či viac chce upozoroňovať na trojrozmerné obludy a ešte by sa hádam aj ďalšie výčitky asi našli. Možno aj kampaň bola taká nerozhodná a vlastne nevedela koho lákať do kín, a tak tam nakoniec ani nikto neprišiel. Škoda toho, lebo určite tento film nie je strata času. Taká svieža morská fantasy exotika sa často nevidí. Popri Pirátoch Karibiku sa film v vôbec nestráca. Skôr zaráža ako okato "kreatívni konzultanti" Elltiot & Rossio vykradli nápady z tohoto filmu do druhých a tretích Pirátov Karibiku (chápadlová obluda, vraky lodí, koniec sveta a pod.)... (●) ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Parádní animované dobrodružství s absencí hluchých míst a otravných rádoby-dojemných písniček. Hlavní osazenstvo je na poměry ostatních takových filmů velice charismatické a pro záporačku Eris mám slabost (a Sinbad má pravdu, "živá" vypadá líp). Závěrečná konfrontace a následný konec se možná nesou v tradičnějším duchu, ale to Legendě sedmi moří na kráse nic neubírá. (CZ dabing překvapivě kvalitní) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Když Sindibád sdělí posádce, že jedou do Tartaru, tak jeden z námořníků italsky řekne: „Non ci posso credere,“ což v překladu do češtiny znamená „nemůžu tomu uvěřit“. (Matej.Mirejo)
  • Sindibád je ve "skutečnosti" z Bagdádu a ne z Řecka. (Hal_Moore)
  • Jde o první Hollywoodský film, který byl celý vytvořen na počítačích s operačním systémem Linux. (Hal_Moore)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama