Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Komentář se vztahuje na celou trilogii: Jednoznačně nejlepší fantasy v historii kinematografie (literatury). Nemohu se ubránit superlativům. Bravurní mistrovské dílo, které určilo směr fantasy žánru ve všech ohledech. Nemá cenu vypisovat, jak jsou tyto filmy úžasné, protože to každý ví. Stejně jako: Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

S klidným srdcem můžu říct, že je to nejlepší film, který je zařazen do žánru komedie. Velice inteligentní humor spojený s citem herců, vykouzlil mimořádný film. Práce Ludvica Einaudiho zasluhuje uznání (soundtrack jsem poslouchal nesčetněkrát). Divákům, kterým není cizí empatie a trocha inteligence si tento film jistě oblíbí. Tvůrcům za tento film velice děkuji.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Byly doby, kdy se válečné filmy točily bez CGI. Byly to doby, kdy filmové bitvy vypadaly reálně a herci nemuseli skákat před zeleným plátnem.... Rozsah 170ti minut vůbec nevadí, protože má film tak silnou atmosféru, že vás chytne a nepustí. Dle mého názoru se jedná o nejlepší historický velkofilm všech dob (Gladiátor je těsně za ním).

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Božské dílo od Nolana! Nelze však hodnotit jako jednotlivý díl, nýbrž jako celou trilogii. Po Burtonovi a Schumacherovi to Nolan pojal trochu jinak..Trochu drsněji, klade velký důraz na to, že i samotný Batman má své hranice( jak fyzické tak psychické ). Co se castu týče, tak to nemohlo dopadnout lépe. Charismatický Bale coby Bruce Wayne obstál na jedničku. A co se týče záporáků? Cillian Murphy,Heath Ledger a Tom Hardy. Ti všichni byli výborní! K tomu přidejte M. Freemana, M.Caina,A. Eckharta, G. Oldmana, geniální soundtrack v podání H. Zimmera a co z toho? Jak už jsem psal...Božské dílo!

Pianista

Pianista (2002)

Tento film mě skutečně zasáhl, protože zachycuje hrůzy války, které si v dnešní společnosti ani neumíme představit. Herecké výkony vsadí do děje i největší ignoranty. PS: Nechápu neopodstatněnou kritiku v některých komentářích.

Jurský park

Jurský park (1993)

Dvěma slovy: ,, Srdeční záležitost!". Spielber stvořil něco neobvyklého( a to zároveň točil Schindleruv seznam, který taky považuji za jeden z nejlepších filmů). Velkolepé dílo, které ovlivnilo masy lidí. Všichni chtěli být najednou archeologové (včetně mě a to mi bylo asi 5, když jsem to poprvé viděl). Všechny aspekty filmu jsou na skvělé úrovni. Soundtrack, kamera, výprava, herci a nakonec hlavní motiv filmu- dinosauři. Jejich vizuální stránka předběhla dobu.