Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (617)

plakát

Top Gear USA (2010) (pořad) 

Tohle nefunguje. A ani nemůže. Top Gear je Top Gearem od té doby, co do něj nastoupil Clarkson. A Clarkson je na světe jenom jeden. To je ten jediný a největší důvod, proč tato kopie je neskutečně nudná, suchá, možná i trapná a plná polovičatých deja-vu. Aneb "Tento záběr jsem už někde viděl..."

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Normálně nehodnotím po dvou dílech, ale určitý názor na tento seriál mám. Rozhodně zajímavá myšlenka, dobře obsazená, ale na můj vkus je tam moc pohádkových pasáží, kterou jsou vyloženě nepovedené. Působí umělě a jenom ruší... Není to špatný seriál, ale 2 díly mě zatím nepřiměly k pravidelnému sledování. Možná se na něj někdy dodívám, ale rozhodně nebudu čekat na každičký nový díl.

plakát

Pán much (1990) 

Žánr moc nemusím, ale i tak v jednom ohledu překvapilo. Příběh působí hodně klasicky a předvídatelně. Zarazily mě na věm všechny ty jeho "slepé" uličky. Bylo jich tam několik - nějaké zajímavé zjištění, které se však nějak nepromítlo do příběhu, bylo v podstatě zabito (někdy i doslova). Příběh pokračoval jakoby vůbec nebylo. Trochu mě to jako diváka mátlo, zároveň mě to však k filmu přitahovalo. Mezi jednu z těchto zásad patří i název filmu, potažmo i knihy. A to co mě překvapilo? Závěr filmu. Voják, který se zeptá "Co to tady kluci vyvádíte?" mě dostal. Dodal celému filmu nový význam.

plakát

iGenius: Jak Steve Jobs změnil svět (2011) 

Dokument se těžko hodnotí. Jde jen o zpracování a téma. Oboje zde bylo na vysoké úrovni. Nenudil. A ačkoliv neřekl celou historii Applu, tak ve mě zanechal určitou představu. Dokázal vytáhnout ty důležité myšlenky; mezi největší patří ta, že Steve Jobs nikdy nic nového nevynalezl, jen dokázal říci, co bude mít úspěch a co ne. Ačkoliv nejsem příznivcem Applu, nesedí mi jejich politika, tak můžu říct, že Steve Jobs změnil svět - k lepšímu. Bez něj bychom nebyli tam, kde jsme dnes.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Knihu jsem nečetl, a tak nemůžu srovnávat. Každopádně moje první dojmy z filmu byly nejasné - nevěděl jsem co se mi na filmu líbilo. Později se mi moje představa o filmu zformovala - ale objevily se prvně nagativní rysy a po chvíli až kladné. Nejvíce mi vadila kadá počítačová animace - něco tak strašného jsem neviděl. Nemá to styl, působí to amatérsky. Dále mi vadil hlavní představitel - zjevem úžasný, ale to, jak byl strašně nadabovaný. Chvílemi jsem si i říkal, že bych oželel jeho pohybové nadání za to, aby normálně mluvil (a to hlavně díky konfrontaci rodilý čech×němci). Navíc mi unikala jeho podobnost s Kaiserem. S dabingem souvisí další a možná ten hlavní nedostatek filmu - často mi přišel jakoby němý. Ale ne, že by ticho v něm mělo účel - ono se tam nehodilo. Působilo špatným dojmem. Nevím jestli to byl umělecký záměr a nebo si tvůrci jen ulehčovali práci s Barnevem. Film byl natáhlý - dokonce jakoby to i tvůrci věděli a prostě obraz zrychlovali. Vypadalo to strašlivě, uměle. Nebylo to přrozené a do filmu se to vůbec nehodil. Mohl bych pokračovat, ale nemá to cenu. Alespoň mě tento film navnadil si přčíst nějakou knihu - po několika letech.

plakát

Pan Včelka (2007) 

Chvílemi až moc nadnesený příběh - prostě jsem podvědomně nebyl schopen tomu příběhu uvěřit, nebylo to pohádkové, nebylo reálně, nebylo to nic. Ani v tipný ten film nebylo. Ničím nezaujal.

plakát

Vzrušující svět osobních počítačů (1996) (seriál) 

Velice slušně, podrobně a i zábavně poskládaný dokument. Není to jen směsice faktů, je to příběh, který nenudí. Ano, pomalu básním, ale je to tak. Dokonce jsem v něm našel i nové věci, které jsem jinde neslyšel - např. postřehy Douglase Adamse - "I think nerd is a person using telephone to talk other people about telephones. And computer-nerd is someone who uses computer in order to use computer"

plakát

Baraka - Odysea země (1992) 

FIlm, který má "wow" efekt se všemy klady i zápory. Hned na začátku mě nadchlo. Po chvíli jsem už jen čekal co bude dál. A dál bylo jen to samé a samé dokola. Neříkám, že to bylo špatné, ale už se to okoukalo. Tento systém prostě nefunguje na hodinu a půl dlouhém filmu. Na 9 desetiminutových dílech by to však zaručeně fungovalo minimálně na 4 hvězdičky.

plakát

Čarodějky z Eastwicku (1987) 

Čarodějky z Eastwicku se mi hodně líbili. Příběh celého filmu se velice slibně odvíjí, postavy mají již od začátku jasné rysy, které určují jejich veškeré jednání. Musím vyzdvihnout herecký výkon Jaka Nicholsna - nešlo vybrat lépe. V celém filmu mi chybělo jen trochu poutavější audiovizuální zpracování; nějaká zajíavá kamera či střih, který by celý příběh podtrhl a zdůraznil.

plakát

Kamarád taky rád (2011) 

Všichni okolo mě mi tento film doporučovali, doslova o něm básnili. Upřímně? Jsem zklamaný. Nebylo to špatné, prostě jsem jen zklamaný. Čeklaj sem bůhvíco, dostal jsem však "jen" doboru romantickou komedii se šmrncem a spoustou klišé. Ten šmrnc jí dostává ústřední dvojice a pár podařených vtípků. Celé to má spád, ale už od začátku je člověku jasné kam to míří a co se přesně stane. Ode všech jsem byl hodně nabuzený, a tak mě zklamal klasický happyend.