Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (353)

Fr 

všechny recenze uživatele

Podívat se pod drobnohledem na včelí život, nahlédnout do systému a poznat jejich svět je v tomto animáku nadmíru zábavné. Vědět, že si chodí ,,vycákat“ žihadlo zase nadmíru poučné. Filmový znalce potěší účast Ray Liotty či Stinga a někdo zjištění, že právě Liottův nový film půjde ke dnu, oslaví čerstvým medem. První hodinka je výborná, zbytek ,,jen“ velmi dobrý. Ale možná jsem ovlivněn dětmi. Nebo žihadlem…. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Včelí Film.... co je to víc? Příklad "okurkověsezónního" animáku, jakým se velká studia během roku jen tak nějak udržují ve formě? Nebo doklad všeobecné inflace animovaných filmů, kdy už se považuje za dostatečné sehnat zvučná jména, aby poskytla své zvučné hlasy "a to máte snad fuk čemu, hlavně že to sype, no né?" Obojí je pravda, ale zdaleka nejvíc se jedná o urážku práce všech scénáristů, kteří se kdy snažili dát svým příběhům nějakou vnitřní logiku. A o urážce inteligence diváka se nezmiňuju jen proto, že jde o pohádku primárně pro děti. I když... fóry o Stingovi, Rayu Liottovi, Larry Kingovi, a vlastně celá část se soudem pro nejmladší diváky být nemůžou. Jenže pro rodiče to taky nebude, protože něco tak idiotského, afektovaného a absurdního (bez už naznačené souvislosti s nějakou logikou) by neuspělo ani na afterparty Českých Lvů kolem třetí ráno. Ano, jsou tu i izolované povedené vtipy, ale když si ve čtyřicáté minutě říkáte, že už by to mohlo skončit, a ono se vám při závěrečných titulcích - jejichž podkres je jen tak BTW sprostá vykrádačka ani ne tak známějšího bráchy Harryho, jako Trevora Rabina a jeho Remember The Titans - zdá, že místo hoďky a půl uběhly hodiny nejmíň dvě, tak je něco opravdu špatně. Ale sakra, v animovaném filmu, kde se nasype pyl na strom zašlý kvůli vysouzené lenoře včel, a on okamžitě obrazí zelení a veselými barvičkami, není špatně jenom "něco". A na závěr se sluší říct, že ani ta animace není žádná první liga. Takže výsledek je takový, že tady vlastně nefunguje vůbec nic. 30%, maximálně... a už nikdy, nikdy víc. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som zo začiatku nebol príliš naladený na pohodovú rozprávočku. Zhruba po 15 minútach som dokonca rozmýšlal, že to vypnem. Ale som rád, že som tak neurobil. Milené včielky mi zlepšili náladu a nakoniec som mal super pocit. Toto je klasická, miestami trošku detská, nenáročná rozprávka, ktorá musí pobaviť každého. Bol som príjemne prekvapený ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Další z nekončící řady animáků, které se všude rodí jako houby po dešti. Veselá podívaná, v tomto případě bych řekl že více zaměřena na dětské obecenstvo, nejen příběhem, ale i do očí bijícím ponaučením. Určitě se dá vybrat lepší animák, u kterého se pobaví více celá rodina, ale pro děti je tohle asi docela dobré..... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Včelia komunita bojujúca za svoje práva... výchova "včiel", toľko tzv. morálnych odkazov, ponaučení, príkladov som snaď v takom množstve ako tuna ani nevidel. Práca šľachti, no nie? "oóo môj bože", nevzalo ma to... žiaden poriadny joke tu ani nebol... symbolické prevtelenie + "konšpiračné teórie" = bee cool? 4/10 Animácia taktiež zaostáva... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama