Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (353)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $126,631,277Tržby Celosvetovo $287,594,577║ a len verím že ten slušný rozpočet sa aj vráti ▐ Tržby za predaj DVD v USA $75,619,765 //počet predaných kusov 4,722,312║ Nečakané sa stalo skutočnosťou Dreamworks týmto projektom zatienili a aj pekne preleteli za bzukotu včielky tohto ročný "hit" Shrek 3, možno v grafike to nie je na dnešnú dobu nič preborné, zas dojem to určite nepokazí ale za obsahovú stránku ma to chytilo za srdce. V skratke ide tam o život včielky spätí s kolobehom prírody a k tomu vsadení do života človeka a jeho neúprosných praktík ako si čo vydobyť... možno moje hodnotenie je dosť vysoké ale neskutočne my to pripomenulo časy keď televíznym obrazovkám vládla Včielka Maja a popri tom nehorázne mám rad aj včelí med a život bez tohto sladkého potešenia si už ani neviem predstaviť, nuž nepomôžem si ale nebiť perfektného Ratatouille tak je to rozprávka roka zaručene, aj keď tohto ročná konkurencia nemala dohromady čo ponúknuť. A samozrejme že nechýbajú ani komické momentky určite ste ešte nevideli ako sa fackuje človek s včielkou alebo dokonca ako húf včiel nadnáša lietadlo aby s ním pristala na letisku na peknej kvetinke utvorenej včielkami... /videl v kine 2x: 90%/ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Klasický dreamworksovský výrobek, který už nemá čím překvapit, ani když ústřední nápad i scenář pochází z hlavy Jerryho Seinfelda. Většinu popkulturních narážek mladší publikum nepochopí (právnická hantýrka, včelí show Larryho Kinga) a i klasické vtípky tu nejsou servírovány přímo pod nos. Celkový příběh je dokonale rozladěn a výrazně by prospělo pár škrtů scénáristovy propisky mezi postavami i jednotlivými, chabě poslepovanými scénkami. Výsledek: krystalicky čirý 3D průměr... ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Sem tam se vtípek poved a vzhledem k tomu, že Nova měla včelí nedělní odpoledne a předchozí Cena medu (starší český film, totálně zprasený) byla ještě větší nuda, i když jsem to naštěstí neviděla celé, tak tohle ještě šlo. Ale v rámci animáků horší průměr. Malé děti by to mohlo dost poznamenat, kdyby tomu snad věřily. :-) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný animák. Čekal jsem čistý průměr - průměru se mi sice dostalo, ale o jeho jednoznačnosti by se dalo pochybovat. Vtípky, kterými Bee movie oplývá, jsou ve většině případů skvělé a velmi lituji ne anglicky mluvícího diváka, který musel s českým překladem přijít o spoustu skvělých narážek apod. Na druhou stranu jsou cílovou skupinou děti, tudíž spousta morální ponaučení a závěrečná agitka na životní prostředí chtě-nechtě musí dospělému divákovi zkazit vše, co se snažili autoři tohoto animáku budovat. Ideální volbou by pak mohlo být půjčené DVD a ovladač, kterým si přetočíte ty morální části (v případě, že jste dospělý) - v tom případě by se tento snímek bez problému vyhoupl na 4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama