Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (617)

plakát

Falcon (2012) (studentský film) 

Geniální skloubení všech pozitivních vlastností krátkého filmu - skutečná krátkost, skutečná myšlenka a skutečná pointa. Snad jen... je to vůbec film?

plakát

Anna Karenina (2012) 

Trochu bych tento film svým vzhledem přirovnal k českým Karamazovým. A to nejen námětem, ale i zpracováním. Skloubením divadla a filmu dohromady. Film mě zpročátku okouzlil naprosto úchvatným změnami scén a svými okatými kulisami. Vše to do sebe nádherně zapadalo, až jsem nemohl uvěřit. Doslova jsem oněměl. Jenže pak přišla dlouhá stopáž.... Díky ní jsem si uvědomil, že tvůrci nasázeli všechny esa z rukávu v prvních dvaceti minutách a pak jim došel dech.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

Tenhle film jde úplně mimo mě. Možná někde ve skrytu duše chápu, co se na něm někomu může líbit, ale sám v něm sptařuji jen natáhlou změť scén, které nemají význam. Ani na mě nějak nezapůsobily po vizuální stránce. Snažil jsem se ve filmu něco vidět, ale nešlo to - i díky faktu, že mě po půl hodině začal ubíjet svou nudností, natažeností. Bergman není můj šálek kávy...

plakát

Hračky Jamese Maye (2009) (seriál) 

Stejná potrhlost a megalománie jako TopGear, tentokrát však v méně bizardní a milejší formě. Na tomto pořadu se nedá najít jediného nedostatku - snad jen, že všechny hračky jsou původem z Anglie a tak na nás Čechy nepůsobí ta správná nostalgie...

plakát

Láska a smrt (1975) 

První film od Woodyho Allen, který mě zaujal a skutečně bavil. Jasně, občas se tam letmo objevil nějaký dle mě nevtipný Allenovský prvek, ale ani to nezkazilo můj dojem z tohoto filmu. Nejsem znalec klasiky, tak mi asi spousta fórů a narážek utekla, ale i přesto jsem se bavil.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Všemi opěvovaný kultovní film. Takhle bych charakterizoval Mechanický pomeranč předtím, než jsem jej viděl. Po projekci jsem byl zklamaný. Neskutečně natáhlá stopáž, která by snesla zkrácení minimálně o půlhodinu, přeplácaný děj, který nevyzní - mě osobně neoslovil. Snažil jsem se do něj proniknout, ale prostě nešlo to. Asi nemám Kubrickovské mozkové buňky...

plakát

Kill Bill (2003) 

Cítím, že vím kam Tarantino s tímto filmem mířil, mám pocit, že jej chápu, ale prostě tohle není můj šálek čaje. Chvílemi mě uchvacuje audiovizuální stránka díla, ale ta je vzápětí přehlušena absurdně nadsazenými prvky, které mi osobně přiliš nesedly. Jsem zvědavý na pokračování - uvidí se.

plakát

Deník nymfomanky (2008) 

U tohoto filmu dokážu pochopit i nízké hodnocení a nařčení z telenovely. Upřímě - první polovina filmu tak vypadá. Naprosto uhozené scény, "telenovelová kamera a hudba", naštěstí v půlce se film trochu vzpamatoval, upustil od telenovely a začal se zajímavě vyvíjet. Rozhodně musím filmu pochválit námět - ale co se týče scénáře, mohl být zpracován lépe. Z filmu nemám jasný dojem. Na začátku mě otrávil, od poloviny zaujal a ke konci se mi zhnusil svým odfláklým koncem. I tak to ale na tři hvězdy stačí.

plakát

Všechny moje lásky (2000) 

Tenhle film se mi dokázal už hned na začátku zprotivit a zároveň nadchnout. Nadchl mě svým soundrackem a vzhledem. Naopak se mi protivilo neustálé zpovídání hlavní postavy na kameru. Jenže postupem času to do sebe začalo pořádně zapadat a z původně otravného zpovídání se stala nedílná součást filmu, která mě bavila. Ve výsledku se jednalo o celkem nezvyklý zážitek, kterému lze málo vytknout.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Pěkný audiovizuální kabátek, Clint Mansell, Rachel Weisz , Isla Fisher - tento film nelze nenávidět. Popravdě se mi i líbil. A hodně. Ačkoliv vypadá na lacinou kopii HIMYM, tak jí není. Námět je podobný, ale tento film se ubírá jiným směrem. Působí mile, nese si svou romantickou atmosféru a díky zakomponování Maye je i roztomilý. Vraždená kombinace, při které vyměkne i ten největší cynik.