Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Tohle není sice tak kvalitní film jako Gran Torino (dle mého Clintův vůbec nejlepší film), Million Dollar Baby, Nesmiřitelní nebo Madisonské mosty. Podobně jako Dopisy z Iwo Jimy jde o zpracování historické události, kde je režisér prostě limitován tím, jak se věci udály a emocí moc přilít nemůže. I tak je tu vidět solidní filmařské řemeslo a že Clint chvílemi trochu ujíždí mimo, to mu odpustím. Vybral si inspirativní příběh a troufám si říct, že režiséři, kteří by to zvládli lépe, by se dali spočítat na prstech jedné ruky. Jako vždy excelentní Freeman (95%), Damon trochu kulhal (70%). Celkově 75%.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) odpad!

Stejně nejlepší jsou živé vstupy z chodby před studiem :D

plakát

Osmý den (1996) 

Tenhle film je tak dojemnej, ale přitom není vůbec vlezlej. Mě dostal, 5 hvězdiček mu dávám s přehledem a klidným svědomím - prostě si je zaslouží. 90 %.

plakát

Život v jednom dni (2011) 

Tak nevím, asi jsem čekal od tohoto celkem slibného experimentu víc. Tak nějak mi tam ale chyběla hloubka, což by se u dokumentu, navíc takového formátu, stát nemělo. Hvězdičku za zajímavý experiment si ale film zaslouží. Zajímavé komentáře: Pethushka, swamp, heyda.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Ano, je to ulítlé, ale takový byl záměr. Docela jsem se některým hláškám zasmál, třeba "Asi tam fakt měla být díra." mě fakt dostalo :-) Po dlouhé době celkem povedená komedie, 70 %.

plakát

Návštěvníci 2: V chodbách času (1998) 

Už ne tak dobré jako jednička, ale i tak se dá na to v pohodě koukat a některé hlášky stojí za to. Třeba slovo "parchantě" jsem díky tomuto filmu zařadil do svého slovníku.

plakát

Vše pro dobro světa a Nošovic (2010) 

Dokument je tak na 4* s přehledem. Ovšem pátou přidává opravdu povedená reklama na zelí v úplném závěru po titulcích. Nebudu prozrazovat pointu, jen řeknu, že je velice vtipná a trefná.

plakát

Burianův den žen (2007) (pořad) 

Co je vlastně Burianův den žen? Svěží vánek vpuštěný do pomalu zatuchajícího molochu jménem Česká televize. I když k několika dílům bych měl výhrady, tak se pořád nemůžu zbavit převládajícího pocitu, že tenhle pořad byl opravdu povedený, zejména díky Janu Burianovi, který si nebral žádné servítky a ptal se přímo, i když to některým aktérkám nebylo příjemné (viz díl s Olgou Šípkovou, kde ji "nepříjemné" dotazy dost rozebraly).

plakát

Pevnost Apačů v Bronxu (1981) 

"Co na něj máš? - Obnažoval se na veřejnosti. - Zašil bych ho i za to, že obnažuje ten svůj ksicht." Syrový film, který nepostrádá atmosféru, vynikající výkony herců s Paulem Newmanem v čele a i když ten film může někomu dneska připadat jako nuda, protože je tam málo akce, tak kriminálky, co se poslední dobou točí a jsou plné honiček a přestřelek, tomuhle kousku prostě nemůžou konkurovat, protože krimi filmy s takovými dialogy se už zkrátka netočí, což je škoda. A taky nesmím zapomenout na dabing, pan Munzar mi k Paulu Newmanovi sedí nejvíc. Dávám 90%.