Reklama

Reklama

VOD (1)

Paul Newman v hlavní roli slušného policajta, jenž hlídkuje ve čtvrti zdecimované drogami, násilím a gangy. Tahle část města je na mapách známá jako Bronx, ovšem její obyvatelé jí říkají Pevnost Apačů. Newman se snaží udržet podstatu své lidskosti a nakládat i s těmi největšími chudáky důstojně. Snaží se také přesvědčit své nadřízené, že slepá brutalita rozhodně není odpovědí, avšak marně. Když je svědkem, jak jeho kolega Danny Aiello chladnokrevně zavraždí podezřelého, je Newmanovi doporučeno, aby na celou záležitost zapomněl. On však odmítne a stane se tak pro své kolegy "persona non grata". Ed Asner si po boku Newmana zahrál kapitána, který už dávno vzdal jakékoli zacházení v rukavičkách a svou práci považuje za nutné zlo. A nechybí ani láska, Newmanovou vyvolenou je tentokrát Rachel Ticotin. (HBO GO)

(více)

Recenze (149)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Další bolestivé zklamání, které budu rozdýchávat asi dlouho. Sympatické období, skvělý námět a skvělý hlavní herec a výsledek? Skvělá sračka, kterou doporučím svému dědovi, až nebude moci usnout. Pokud by tahle nuda s velkým N neobsahovala cca 3 cool scény, byl by to, i přes mou úctu k Newmanovi odpad jak vyšitej. Nezazlívám filmu, že chtěl pouze zobrazit chod každodenního amerického zločinu, i takové zpracování může být kulervoucím filmem, jenže když to režisér vše znázornil tak nevídaně nudnou formou, až se mi chtělo zvracet, tak se zkrátka nedá nic dělat. Kvůli počinům, jako je tento by se měl vytvořit na csfd i žebříček nejnudnějších filmů a je dost pravděpodobné, že Pevnost Apačů v Bronxu by figurovala možná mezi první dvacítkou. Proč bych tě měl zatýkat? Měl bych tě rovnou zastřelit, nasedni do auta, vypadni a cestou domu to napal do stromu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasika všech klasik. Geniální Paul Newman v roli obyčejného policajta, který se musí spolu s kolegy a civilisty zabarikádovat na služebně v Bronxu, aby se ochránili před šíleným davem. To co se dnes natáčí, tak velice sofistikovaně a s ohledem na gender a rasovou superkorektnost je zde ukázáno v průzračně čisté realitě. A od té doby se změnilo akorát to, že nikdo nesmí říct nic rasistického a všechno natáčí kamery hlavně těch parchantů, kteří dělají bordel a nedejbože, že hajzlovi řeknete "ty černej ksindle" a už jdete k soudu. Jooo, tenkrát to bylo normální, dnes se divím, že ještě někdo k policii vůbec jde. Za mě 100% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Super film, který v porovnání s dnešními filmy o policajtech, kde je všechno "cool" a "hustý" a hlavně na efekt opravdu naturalisticky a bez servítků vypovídá o každodenní policajtské rutině s žaludečními vředy, rozvrácenými rodinami, úplatky a bordelem ve vlastních řadách. A koho by napadlo, že kultovní scéna "kurva s žiletkou" patří do filmografie Pam Grier, budoucí Jackie Brownové. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bezútěšností a kritikou společnosti se Pevnost Apačů v Bronxu od Drsného Harryho liší jen v drobnostech, přestože je dělí celých deset let. Policajti sloužící na 41. okrsku ovšem nejsou žádní elitní detektivové. Jsou to běžní pochůzkáři, zvolna podléhající deziluzi. Jedním z nich je Murphy, stárnoucí polda se zkrachovalou kariérou a s dávno zapomenutým smyslem pro čest. Režisér měl vystříhal dvacet minut zbytečného děje a zapracoval na gradaci. S trochou péče by natočil špičkový temný thriller. Takhle jde o velmi kvalitní žánrovku se syrovou atmosférou a výborným Paulem Newmanem. ()

Pavelpi 

všechny recenze uživatele

Murphy a Corelli jsou obyčejní pochůzkáři,kteří nevyšetřují vraždy a přepadení.Vyšetřují pasáky,blázny,rovnají manželské hádky a rodí děti.Neznají nic jiného než policejní práci,ale mají svou čest a smysl pro povinnost.Myslím,že film je neprávem opomíjený,protože ukazuje práci policajtů úplně jinak,než ostatní filmy.Jsem přesvědčený,že Murphy je právě ten správný chlap,kterému můžeme klidně zavolat i v noci,že je problém a on sice brblá,ale vždycky přijede.Proto musím filmu dát plný počet hvězdiček. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy John Murphy (Paul Newman) slaňuje ze střechy domu, můžeme v odrazu okna vidět postavu s kamerou na rameni. (Lumberjack)

Reklama

Reklama