Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Sněhurka (2012) 

Poměrně zajímavé pojetí pohádky, kterou všichni známe. Tento film nenudí a člověk se několikrát zasměje. Postava Sněhurky ale působí dost rušivě - zkrátka na nejkrásnější dívku na světě není dostatečně krásná a o generaci starší královna působí daleko přitažlivěji. A to je další mínus filmu - přestože mělo jít o příběh královny, příběh je zaměřen tradičně na Sněhurku. 60%

plakát

Pátek třináctého 4 (1984) 

O jednu hvězdičku víc, než předchozí díl, protože jsem u toho aspoň udržel pozornost po celou dobu. No a ta první je za tradiční Jasonovo vyvražďování, které zkrátí dlouhou chvíli, aniž byste museli nad filmem přemýšlet...

plakát

Gran Torino (2008) 

Prvních pár desítek minut jsem spíše přetrpěl. Nudily mě, přemýšlel jsem, zda nemám film vypnout a dokonce mi padaly oči. Pak mě ale film zaujal a pro změnu jsem se od něj nedokázal odtrhnout. Clint Eastwood prostě dokáže zaujmout a na rozdíl od některých jiných filmů nelitujete času stráveného u televize nebo v kině.

plakát

2012 (2009) 

Do tohoto filmu se podařilo vecpat snad všechna filmová klišé - těsně před "smrtí" si hlavní pár najednou znovu uvědomí svou lásku, hrdinové ujíždějí autem přesně tak, jak zrovna praská země, opět se zde objevuje dominance USA, kdy USA mají samy pro sebe jednu záchrannou loď a zbytek světa se musí spokojit se dvěma, ... Skvělý je také pokus o podobnost s reálným světem - americký prezident je černoch a Německo má kancléřku. Celé dvě hvězdičky si u mě film zasloužil hlavně díky tomu, že jsem se docela nasmál (ačkoli je katastrofický)...a efekty taky nebyly špatné.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Ačkoli film nemá žádný hluboký příběh ani převratnou uměleckou hodnotu, je plný nezapomenutelných hlášek, kvůli kterým dávám čtyři hvězdičky. Zdraví Kámen :-)

plakát

Pozemšťan (2007) 

Nejdůležitější na tomto filmu je ta myšlenka. Někteří lidé mohou tvrdit, že se ve filmu celou dobu jenom mluví o ničem. Mně ale donutil přemýšlet a přemýšlel jsem docela dlouho. Pozemšťan podle mě ukazuje, že skvělý film nemusí být prošpikován zvláštními efekty, automobilovými honičkami, vraždícími magory ani sexem. Stačí pouze zajímavá myšlenka a mluvit o ní. Pak bohatě na celý film vystačí pouze jedna místnost.

plakát

Miliónový pes (2008) 

Tak trochu dává dohromady Sám doma a "zvířecí" filmy. Typická klišé - padouši bez mozku, jejich šéf o něco málo chytřejší, napůl geniální dítě, které se bije za spravedlnost, všechny nástrahy mu vycházejí, nikdo mu ale nevěří. Téměř celou dobu nuda, až na pár světlých okamžiků, a taky mám rád psy - proto aspoň ta jedna hvězdička. Možná děti, pro které je film primárně určený, pobaví více než mě.

plakát

Nový svět (2005) 

Na můj vkus až moc lyriky, v podstatě nuda. Díky několika málo zajímavým scénám a krásné přírodě alespoň ty dvě hvězdičky

plakát

Deník zasloužilé matky (2001) (seriál) 

Výborný sitcom, co mě vždycky pobaví - Kyrin a Rebin sarkasmus, Vanova a Barbřina "demence", věčné škádlení Reby a Barbry atd. - prostě pobaví (nejednou jsem se smál i dost dlouho a nahlas) a to je u sitcomu to hlavní!

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Snad nejlepší a nejznámější film nejlepšího komediálního herce všech dob. Nestárnoucí francouzská klasika, která mě bavila už od dětství a asi nikdy mě bavit nepřestane. Výrazy Louise de Funes jsou naprosto perfektní, skvěle ho doplňují ostatní herci. A když k tomu ještě přidáme perfektní dabing Františka Filipovského, ani české verzi snad není co vytknout...