Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (190)

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

JFL: "Vše se odehrává v enormně krátkých blízkých záběrech, které sice skladbou dávají dojem řežby, ale popírají základní atrakci akčních filmů, tedy možnost vidět lidské tělo v akci."

plakát

Avatar (2009) 

Úžasná pohádka. Standardizované postavy i příběh k pohádkám prostě patří. Dost mi to připomnělo Naushiku z větrného údolí, boj přírody proti lidské rozpínavosti na mne většinou ve filmu zabírá...3D verze v kině, český dabing byl OK, i když nechápu proč není v kinech i 3D verze s titulky.

plakát

Futurama: Fialový trpaslík (2009) (video kompilace) 

Nepřekvapí, neurazí, pobaví. Poté, co jsem seriál viděl minimálně 5 x a stále jsem z něho nadšený, na žádný z celovečerních filmů s Futuramou jsem se ještě 2 x nepodíval. Prostě tenhle typ humoru, založený na bizardních postavách a jejich hláškách, absurdních situacích, se prostě s delším a složitějším příběhem trochu nesnese. Naštěstí v tomto filmu je příběh na druhé koleji a na zábavné vtípky je tak prostoru opět dost. A navíc se Futurama zase "angažuje": záchrana přírody, ohrožených druhů a dokonce celých planet, feministky, šovinisti, zkorumpovaní politici i vědci, pořádně ostře do nich...a pak Zoidberg zvrací zeleně a natírá tím loď...x krát ohrané vtípky, ale stále dobré:)

plakát

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (2009) 

Nápad rozpohybovat staré hračky a jiné předměty na půdě je vynikající. Často jsem se bavil jen tím, že "tenhle vysavač měl děda taky", "jo a merkur, to byla věc!":) Vše se ani nedá na jedno zhlédnutí zachytit. Animace se mi moc líbíla. Ale příběh mne moc nevzal a postavy taky ne. Zajímal by mne názor asi šestileté holky, která seděla v kině kousek ode mne se svým tátou. Možná, že ona by jednotlivé složky filmu hodnotila přesně opačně:)

plakát

Symptom Pandorum (2009) 

Kdyby tam bylo míň Vetřelce a víc Nonstop od B.W.Aldisse, dal bych snad i 5. Závěr mne potěšil...

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Na 2,5 hodinový film je děj příliš přímočarý. Vše podstatné je řečeno v první třetině, pak se téma vyčerpalo a zbytek už je jen opakování stejných myšlenek i nálad, pouze pokaždé v jiných situacích, v jiném věku hlavního hrdiny. Ani ten způsob vyprávění = čtení deníku a vzpomínání na smrtelné posteli = mi příliš nesedl...Podobně jako u Forrest Gumpa, tento typ hollywoodských filmů "o životě" mi přijde příliš uhlazený, bez opravdových emocí.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Tož nemůžu hodnotit v rámci akčních filmů s hrdinama, viděl jsem snad pouze jednoho batmana a jednoho supermana, takže klidně odkývu, že v tomhle ranku je temný rytíř to nejlepší co zatím bylo natočeno. Ale jinak nadšení na csfd a imdb dost nechápu. Do mých top 100 filmů se TR nedostal. Ale jsem rád, že jsem to viděl v kině, na PC by to možná byla nuda. Dal bych 4, ale protože je podle mne tenhle film hodně nadhodnocený, dávám pouze 3.

plakát

Ukrutně šťastni (2008) 

Tím černým humorem mi to trochu přimomíná Kurz negativního myšlení. Osobně mne na Ukrutně šťastní bavilo nejvíc to, že se příběh několikrát zvrtl úplně neočekávaným směrem. Ale ne jak u Lynche, tady to na konci všechno dávalo pěkně smysl a cesta hlavního hrdiny filmem se zdá být sice absurdní, ale svým způsobem nevyhnutelná:)