Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (104)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Původně jsem měla strach z délky, většinou u tak dlouhých filmů mám problém udržet pozornost.... Tohle rozhodně nebyl ten případ. Sice se tam vyskytovaly někdy docela nudné dialogy, které občas postrádaly ten ostrovtip prvního dílu, ale to všechno ostatní bylo tak úžasné, že to vůbec nevadilo. Při závěrečné bitvě jsem si dokonce přála, aby to ještě neskončilo. A bylo mi úplně ukradené, že děj byl pro mě občas zmatený a bez větší hloubky. Některé filmy jsou prostě skvělé i bez toho. Scarlet Witch a Quicksilver mě velice zaujali a určitě by si zasloužili svůj vlastní film, přesto mám ale nejraději trojku Iron Man, Kapitán Amerika a Thor a neumím si to bez nich představit, jsou prostě dokonalí (dost za to může fakt, že Evans, Downey Jr, a Hemsworth, jsou sympatáci a moc dobří herci). Nicméně jsem se konečně dočkala většího prostoru pro ty ,,vedlejší,, Avengery. Zvlášť pro Hawkeye, o kterém jsem se z jedničky nedozvěděla nic. Už se moc těším na další díly a doufám, že si to udrží stejnou latku i bez Josse Whedona, který to prostě umí. Trochu se bojím zvěstí, co jsem slyšela co se týče vývoje, které by se mi nelíbili. Nicméně nebudu panikařit a budu doufat, že to bude skvělé.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tak tohle byla šílená jízda. Hned během úvodních slov jsem nadšením skoro nadskakovala na sedačce kina a celé dvě hodiny se to nezměnilo. Původní filmy jsem neviděla a vlastně jsem za to byla ráda, protože bych pak možná dopadla jako mí společníci (znalí předchozích dílů), kteří čekali film, který bude spíš remakem. Ona to částečně tedy byla moje chyba, protože jsem je úplně neinformovala, na co do toho kina vlastně jdeme. Já dostala přesně to, co jsem čekala a vlastně ještě mnohem víc. Málo kdy se mi u nějakého filmu stane, že vlastně nemám co negativního říct, až na to, že to nemělo tak rychle skončit. Apokalyptická a post-apokalyptická tématika je obecně moje velké guilty pleasure. Tohle určitě byl jeden z těch nejlépe vykreslených post-apokalyptických světů, který je na začátku filmu tak akorát načrtnout, aby měl člověk představu, ale zároveň mohla pracovat i jeho fantazie. Zbytek času je přesně, jak se to tu píše: Jedna šílená a dokonalá akční scéna, která jen upevňuje svou atmosféru, vším dotaženým do nejmenších detailů, jako jsou originální a různorodá auta a motorky a postavy (zvlášť ty záporné) a také všudypřítomná zpustošená a většinou písčitá krajina. Také jsem byla docela překvapena, proč se to jmenuje Šílený Max, když ten byl většinu času spíše v pozadí, což mě trochu mrzelo. Ale představitelé hlavních rolí, Tom Hardy, Charlize Theron i Nicholas Hoult byli nepřekonatelní a neumím si v jejich rolích představit někoho jiného. Skoro celý film mě šel mráz po zádech a bála jsem se podívat na hodinky, abych nezjistila, že už to bude končit. Hluboko uvnitř svého srdce doufám v pokračování, ale vím že by to už nebylo ono, tak to nechám na osudu. Jestli nejste rýpalové, co se jim nikdo nikdy nezavděčí a umíte ocenit doslova šílenou a zběsilou akci, určitě se na to podívejte. Nevím jak by toho někdo mohl litovat. Já se těším až se na to podívám znova.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Nemůžu nijak lépe popsat své pocity, než říct, že jsem si přála, aby to ještě pokračovalo a že jsem se celou dobu z kina usmívala a doma se šla hned dívat, kdy bych na to mohla jít do kina znovu. Rozhodně to bylo mnohem lepší než první díl a já od toho dostala vše oč jsem žádala a i když jsem trochu váhala, jestli na to mám jít, tak jsem rozhodně peněz nelitovala. Ať to byla dějová linka, akce, vtip i - buďme upřímní - dokonalé pozadí Chrise Evanse, dostala jsem přesně to co jsem si přála. Samozřejmě, že to nebylo nějak hlubokomyslné, ale což se to dá od filmů tohoto druhu čekat? Podle mě se tento film naprosto vyrovnal, naproti tomu prvnímu, těm Iron Mana i Thora. Dokonalé by to bylo, kdyby se omezila dějová linka s Nickem Furrym, kterého moc ráda nemám. A také mě trochu mrzelo, že tohle by byl i skvělý děj do celkových Avengers. Rozhodně mě to navnadilo na dalšího kapitána a ještě víc na další Avengery.

plakát

Helix (2014) (seriál) 

Viděny prozatím všechny tři aktuální díly a já od toho zatím dostala přesně to, co jsem čekala. Mě herci vcelku sympatičtí jsou, hororová atmosféra sice ve třetím díle začala trochu pokulhávat (v prvním a druhém byla dokonalá), ale i tak je ucházející. Scénář je podle mě hodně dobrý, zatím to dává vše smysl (to jak děj, tak chování postav). Akorát by to chtělo trochu víc postavy přiblížit, protože pokud to takhle půjde dál, pochybuji, že si k nim udělám nějaký hlubší vztah. Rozhodně se budu dívat dál. Jen si zatím neumím představit, že by to dokázali smysluplně roztáhnout na víc sérií.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Takhle jsem se hodně dlouho nebavila. Nemám absolutně nic, co bych tomu vytkla. Colin Firth a Taron Egerton naprosto dominovali. Firth ukázal naplno svoje charisma, Egerton se zdá jako velice nadějný herec. Celé dvě hodiny v kině jsem neměla ani jednou nutkání, podívat se na hodinky, což se stává málokdy, a na konci mi bylo líto, že už to skončilo. Nevěděla jsem, na čí film vlastně jdu, ale hned v první půl hodině jsem poznala, že tento malý klenot bude z Velké Británie. Skvělé vtipy, díky kterým se člověk směje ještě několik hodin po závěrečných titulkách. Velice se těším, až se na to budu moct podívat znova. Film přesně podle mého gusta. Kéž by takových bylo víc.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Původně jsem k tomuto dílu psát komentář nechtěla, ale když si pročítám, to co tu píší jiní, tak prostě musím. Je mi líto těch co nepochopili, že tohle prostě není The Walking dead a odmítají se proto u toho bavit a hned hodnotí odpadem po jednom díle nebo pár minutách. A jsem na sebe velice pyšná, že já to chápu a proto jsem si to užila. Zombie pojaté trochu neobvykle, ale nicméně originálně a zábavně, postavy celkem sympatické a děj utíká svižně (to co by The Walking dead roztáhlo na dvě série je tady v jednom díle), díky tomu série utekla rychle. Je pravda, že pilot je trochu zaražený a musím přiznat, že jsem ho viděla, pak jsem si dala dlouhou pauzu a vrátila jsem se k němu celkem náhodou. Pak už to šlo ale svižně. Rozmýšlela jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale díky neobjektivním lidem, kteří viděli nanejvýš jeden díl, dávám čtyři. Ale vlastně mě to nepřekvapuje. Naučila jsem se brát hodnocení z velkým nadhledem, hlavně co se týče seriálů. Ale to bych se mohla dlouho vztekat a stejně by mi to k ničemu nebylo. 1 série 70%

plakát

Noe (2014) 

Začátek - ušel, prostředek - bomba, konec - zklamání a hromada nelogičností, které prostě nemůžu skousnout. Přehlédnu -li zprzněný krásný biblický příběh a již zmíněné nelogičnosti, které nebudu jmenovat, protože je musel vidět každý, tak musím uznat, že efekty byly hodně povedené, herecké výkony nadprůměrné a trochu jsem se nudila až na konci, takže toho jednoho shlédnutí nijak zvlášť nelituji.

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Prostě jsem to čekala mnohem horší. Plus za celkem pěkný soundtrack.

plakát

Hostitel (2013) 

Kdybych nečetla knížku možná by bylo mé hodnocení jiné a kdybych dřív viděla film asi bych si knížku nikdy nepřečetla. Stmívání nemám ráda a nemám ráda ani tu autorku proto už knížka Hostitel mě velice mile překvapila. Líbil se mi tam ten vývoj postav, což tady úplně chybělo, hrozně moc velkých pasáží bylo přeskočeno. Už jen obsadit trochu jiného a schopnějšího režiséra by stačilo. Chápu ale že tak tlustá knížka se do dvou hodin vtěsná velice těžko. Nepřišlo mi že se herci snažili nějak moc hrát, kromě Jaka Abela a Chandlera Canterburyho. Nelíbí se mi ale odsuzování celého příběhu, protože příběh byl v knížce velice dobrý, to jen že se to dostalo do špatných rukou. Body plus za dokonalou písničku Radioactive.