Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Zábavné sci-fi b-čko. Pod podmienkou, že prehliadnete telenovelovské vsuvky a klišé situácie, ktoré vždy prajne slúžia scenáristom - tie totiž neustále spôsobujú, že hneď na to, ako sa akýkoľvek problém vyrieši, v momente sa vynorí ďalší. :) Plusom však je, že napriek neveľkému rozpočtu vyzerá seriál nadmieru slušne a každý diel posúva celý season arc o kus ďalej. Bavil som sa celý čas a po prvej sérii si rád počkám na tú druhú - jej prvý diel príde už o dva týždne! ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Double Pilot: Tvůrci objevili ztracenou knihu Klišé A - Z a rozhodli se jí zadaptovat na televizní obrazovky v podobě místy atmosférické minisérie. Nezavrhuji, vytrvám. Prozatím slaboučkých - 50% _____ Dávám tomu ještě dvě epizody a potom to zabalím. Lobotomie mozku nikdy nebyla tak nezáživná a neoriginální. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomíná Stargate: Universe. Neodehrává se to sice ve vesmíru, ale máte partu lidí v uzavřeném prostoru. Tentokrát je to výzkumné zařízení v Arktidě. Typově jsou tady dokonce podobné (klišovité) postavy. Je tady hlavní velitel, také chytrý vědec jako byl Robert Carlyle a samozřejmě se nemusí. Dál nechybí správný voják, dvě hezké ženské, boční postradatelné postavy atd. Universe měl narozdíl od Helixu větší potencionál a mohl se rozvinout. Zde mi přijde, že už první řada vyčerpala hodně možností a klidně to mohl být epizodní dvou díl nějakého sci-fi seriálu. Každý díl Helixu zahrnuje jeden den života v budově a okolo. Rozdělil bych to do tří částí. První seznamovací (1.-6. díl), asi nejnudnější. Druhá (7.-10.) po příletu nových postav, více akčnější a třetí (11.-13.) závěrečná část se snese do předvídatelné, akční, telenovelské roviny. Největší pochvalu si zaslouží netypická hudba. Výborně doplňovala, odlehčovala atmosféru. V posledních dílech došlo ke znatelnému zlepšení, takže mrknu za rok na novou řadu a uvidím jak to půjde dál, každopádně ten konec s dnem 253 se mi ani trochu nelíbil. 2. řada byla o chlup lepší, zejména díky lepšímu prostředí tajemnějšího ostrova. Hodnocení nechám při starém. (hodnocení za 1. - 2. sérii - konec) ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobní prostředí, uzavřená skupinka lidí, nehostinné prostředí severního pólu a hrozba nakažlivého virusu... to všechno zní jak recept na skvělý horor, thriller, drama... či sfi-fi? Ano, Syfy si objednala nečekaně sci-fi a tak to všechno ke konci série muselo jít do háje. A přitom se to rozeběhlo vcelku slibně, i ty digi opice a digi vrtulníky a digi sněhové bouře (atd.) se dali překousnout... Ale co naplat, k melodramatické rodinné telenovele, kdy jsou snad všichni mezi sebou příbuzní nakonec došlo, včetně dalších "šokujících" odhalení, která mi jsou naprosto ukradená, takže mě nic neláká se podívat na druhou sérii. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvá séria ešte OK - mne príjemné prostredie odkiaľ sa nedá ujsť (mráz až do kostí) a k tomu záhadná nákaza. Škoda len, že obsahovo to bolo slabo pútavé a s málo napínavými miestami, aj keď občas nejaká tá ľakačka vyšla. No tie sami o sebe nestačia samozrejme. Z druhej série sa však stal akýsi prapodivný mišung o nejakej sekte, čo chce do sveta rozšíriť neplodnosť. Stupídne a nudné. A na to, aké to bolo hlúpučké, tu bolo až príliš veľa časových skokov, jednoducho obsahovo to bolo dosť nevybalancované. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama