Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (181)

plakát

Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda (2003) odpad!

Zatímco Blbý a blbější 1 je kultovní sofistikovaná stupidita s cíleně dávkovaným humorem, Blbý a ještě blbější předvádí další rozměr trapnosti, který je za hranicemi lidského chápání. Vydržel jsem se dívat asi do třetiny filmu s nadějí, že se z něj stane oplzlá high-school komedie s nahými nadry a problémy co s nimy, která i když nepředstavuje dostatečnou intelektuální potravu nabízí obvykle debilnost nižšího řádu.

plakát

Proroctví (2009) 

Proroctví je několik dílů Krajních mezí poskládaných do sebe a to včetně žánrové různorodosti. Zatímco úvod se nese ve znamení hororové duchařiny s malou holčičkou, děj pak vesele pokračuje jako čistokrevné sci-fi, aby se posléze změnil do předkatastrofického útěku do bezpečí, párkrát nás znervóznil duchařským mystériem a nakonec to zakončil jako nejčistčí sci-fi. Film se žánrově kroutí jako had a divák si není ničím jístý. To mi přišlo zajímavé, bohužel konec bych čekal lepší. Hra žánrů vyžaduje střídání navozené atmosféry, takže je nutné občas děj směrovat ne zcela logickým a kontnuálně přesvědčivým směrem. Cage se na hlavní roli moc nehodí. Pokud Vás to zajímá, pak je dobré nic nečíst, neprohlížet si obrázky a na Proroctví se podívat.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Lovec odměn chytí svou ex a veze jí do vězení. Oba se znají, nenávídí se, ale zároven se milují, takže si dělají naschváli a nakonec se k sobě vrátí. To by mohlo být fajn, kdyby se do toho už nic nepletlo a obsazeni byli dva dobří komici, kteří k sobě trochu pasují. Anistonová a Butler k sobě moc nejdou a o nějakém jiskření nebo chemii si můžou akorát vyprávět. Anistonovou uhání její poblázněný kolega, Anistonová pátrá po informátorovi, únosci informátora se chtějí zbavit Anistonové, Butlera hledají vymahači peněz, Vymahači peněz unesou kolegu Anistonové, a ke všemu ve vzduchu visí korupce a zrada jejich společného přítele. Prostě je toho trochu moc a já nevím co je film vlastně zač, a jestli se pak mám smát když překupník drog chce někoho zabít nebo brát vážně a bát se, když se hrdinové spoutávají, omračují atd.

plakát

Green Lantern (2011) 

Green Lantern mě neuspokojil stejně, jako už mě nedokážou uspokojit filmy pro děti.

plakát

Zdrojový kód (2011) 

Na hromnice o den více ovládané jako Avatar, Assassin's Creed z časů dneška. Problém vidím v tom, že by zdrojový kód mohl fungovat lépe, kdyby byl povídkou z Krajních mezí, kde nás stopáž nutí ignorovat detaily, a nebo naopak kdyby byl film o něco delší (nebo jinak strukturovaný), abychom dostali více odpovědí než zavádějícíh otázek. Vysloveně nesympatičtí mi byli všichni kromě hlavního hrdiny a Goodwinové. Celkový děj sice dává smysl, ale postavy se chovají dost kontraproduktivně, takže podivná rozvleklost zabijí všechen potenciál. < SPOILER: Pokud někdo chystá další útoky, pak logicky nemůže být ve vlaku, který vybuchne, ale spíš vystoupí na stanici předtím, tzn. hrdina se dlouho snaží o nesmysl, nehledě na to, že by nemusel být ve stejném vagónu, což také nikdo neřeší. Místo aby Goodwinová poskytla informace, 'co, jak a proč', přičemž jí nikdo nebrání lhát, tak plácá něco o nedostatku času. Jak je možné nastarovat alternativní realitu někoho z koho evidentně po výbuch moc nezbylo a proč zrovna jeho. Hlavní hrdina nezkusí ani jednou z vlaku prostě vystoupit a jít si po svých, aby zjistil co se stane, nebo dokonce vlak evakuovat, nenechat ho dojet na místo, nebo bombu z vlaku vyhodit atd. />> Na celovečerní film je všeho tak nějak málo a je to málo přesvědčivé.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

Skoro tak velké sklamání jako u Doby ledové 2. Pro děti je KFP2 pořád uspokojující ale schází jí harmonické kouzlo spojení kung fu a dětského filmu, jako měl díl první. Zatímco Tai Lung byl protivníkem který budil opravdový respekt, v tomto pokračování hrdinové kosí anonymní vlčí válečníky, kteří nejsou kung fu mistrům rovnými soupeři a hlavní padouch vzbuzuje spíš opovržení než respekt a strach. Celý děj je dost jednoduchý, takže je silně prorostlý groteskním šaškováním, padáním atd. Nejednou se stane něco nelogického nebo náhodného přesně tak, jak se to hodí. K tomu všemu jsem měl neodbytný pocit, že je film o dost lacinější než by měl být, exteriéry působí dost prázdně, města naklonovaně, druhů zvířátek je tu taky jen pár a "2d" animovaných sekvencí je víc, než je zdrávo. Ve filmu jsou i dobré momenty, zajímavé charaktery a souboje. Je jich ale málo a celkový obrázek zlepšit nedokáží

plakát

Piraňa 3D (2010) 

Zatímco první půlka sází na scény dívek "nahoře bez", tak ta druhá překvapuje mnoha detailními záběry napadených "dole bez" (hezký předěl těmto fázím dělá Gianna Michaels na padáku, která zvládne během 2 minut obojí), vše v solidní kvantitě i kvalitě. Ultradementní, překvapivě krvavá a brutálně nápaditá podívaná, která má opodstatnění pouze jako sofistikovaný žert.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Film plný svalstva, potu, méně plný aut (oproti předchozím dílům) a absencí fyzikálních zákonů. Film který je tak cool, až je to vtipné, ale tak málo, aby to vyvolalo konzistetní pocit humoru. Film, kde je Vin Diesel tintítko, Jordana Brewsterová vypadá jako mamina, co patří spíš za plotnu a Dwayne Johnson tak, jakoby se mu už ani ten pod pod kůži nevešel. Čekal jsem trochu víc. Ačkoliv byly abmice asi větší, tak se jedná o další oddechovou akční zábavu s auty, stejně jako předchozí díly.

plakát

Stmívání (2008) 

Stmívání není zdaleka tak hrozné, jak jsem čekal, ale není ani tak dobré, aby se na něj dalo bez posměšků dívat. Překvapilo mě, že i když nejsem cílová skupina, tak ve mě snímek chvílemi vyvolával upřímné zaujetí. Docela se mi líbí zde zobrazované upírství a to, že zde typicky hororová postava není zcela záporná a vede "normální" život s určitými specifiky. Bohužel mám z filmu v tomto ohledu stejný pocit jako u Harryho Pottera, tzn. ve filmu má smyšlený svět jistou logiku, ale při čtení knížek (které jsem nečetl) se ukáže, že tento systém má značné trhliny. Což mě přivádí k tomu špatnému co ve filmu je.. zkusím opomenout, že Bella se chová jako kráva, protože ve filmu není prostor na dlouhodobé budování vztahu, důvěry apod.; co je však zcela neodpustitelné a katapultuje film směrem k zemi, je stvárnění speciálních schopností upírů. Na papíře knihy to tak směšné jistě není, ale to, že někdo disponuje velkou silou a výdží přece neznamená, že se musí pohybovat jak na jezdícím chodníku, nebo na provázcích.. wtf. Umím si představit, že na základě této knižní předlohy vzniknou dobré filmy (tak jako u Harryho Pottera, jehož poslední díly knih stojí za hovno). V současné podobě je to jen podivný patvar, který plně uspokojí jen 12 letou dívenku a pro všechny ostatní bude při nejlepším rozporuplný.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Na lásce nebeské je hezké, že se nepodbízí, není prvoplánově dojemná, smutná nebo romantická. To co mě většinou u romantických komedií bije do hlavy zda vůbec není, nedrží se obvyklých zajetých scénářů a pokud ano, tak ale s jedinečnou lehkostí a vtipem. Láska nebeská je lidská, civilní, přirozená a v tom tkví její krása. Není asi potřeba dodávat, že díky skvělému obsazení funguje tak dobře.