Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (296)

plakát

Matroš (2015) 

Nadchlo mě to ze začátku a už se mě to nadšení nepustilo. Vtipné. Stylové. Příběh, co baví a nakonec i překvapí. Ústřední geekovská trojice famózní. Soundtrack je snad ten nejlepší, co jsem v poslední době slyšel. Prosím víc takových filmů!

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Mohl se s dvojkou Avengers popasovat režisér Joss Whedon o něco lépe? Nemyslím si. Whedon natočil film zejména pro fanoušky, kteří ho za to musí milovat ještě více. Ve filmu je téměř vše, co si každý zarytý komiksový fanda může přát. To ale neznanemá, že by si na své nepřišli i ostatní. Pokud dáte filmu šanci a půjdete na něj do kina, určitě neprohloupíte. Odnesete si skvělý filmový zážitek, který můžeme v klidu zařadit mezi nejlepší komiksové adaptace vůbec. Více na: http://nafilmu.cz/2015/04/recenze-avengers-age-of-ultron-2015-tymovka-superhrdinu-podruhe/

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Měl jsem takové nutkání po konci filmu vstát a začít tleskat. Matthew Vaugh ví, jak na mě. Kingsman má vše, co si jen může divák přát!

plakát

Zmizelá (2014) 

Pane Finchere, tleskám Vám ve stoje. To, co se Vám povedlo teď, je opravdu neskutečné. Velkou zásluhu na tom určitě má knižní předloha Gilliana Flynna, to určitě, ale režisér David Fincher prostě umí. Už zpočátku geniální příběh se postupem času stává ještě geniálnějším. Přijdou i chvíle kdy jen zíráte s otevřenou pusou a říkáte něco ve smyslu:"Jako fakt? Opravdu?"

plakát

42 (2013) 

Filmy se sportovní tématikou mám velice rád, ať už je to americký fotbal nebo baseball. 42 je dobře zvládnutý film, který táhne hlavně Chadwick Boseman, jemuž tyto filmy nejspíše opravdu sedí. Ve filmu Draft Day na mne docela zapůsobil, ale teď si mě opravdu získal. Nesmíme opomenout i Harrisona Forda, který se s rolí popasoval taky poměrně dobře. K tomu připočtěte jen silný příběh, který se točí hlavně kolem rasové segragace. Jen tak dál Ameriko. Víc takových filmů.

plakát

Interstellar (2014) 

Od Interstellaru musí člověk prostě očekávat hodně. Nolan, Zimmer, McConaughey. Jména, která budí respekt filmového světa. Film by ale mohl být klidně o několik minut kratší, téměř tříhodinová stopáž je opravdu dlouhá. Možná, kdybych měl větší ponětí o kvantové fyzice, teorii relativity, gravitaci, cestování časem a červích dírách, film bych si více užil a možná i lépe zpracoval. Dle mého názoru až moc překombinované, nicméně film si po celou dobu udržuje velice vysoko technický standard, kvalita obrazu v IMAXu je opravdu neskutečná. Rád bych také vyzdvihl výkon Matthewa McConaugheyho. Další plusový bod za originální pojetí robotů, kteří jsou po celý film jednoduše dokonalí. Osobní hodnocení: 85%.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Ke konci to prostě bylo TOP! Nemohl jsem se dočkat dalšího dílu a odpočítával jsem dny do americké premiéry. Phil Coulson a jeho tým mě nadchl. Co teprv crossover s Captain America: Winter Soldier. Nemůžu se už teď dočkat druhý řady a jiných Marvelovských seriálů, jako třeba Agent Carter :)

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Nového filmu s Captainem Americou jsem se nemohl dočkat. Náležitě jsem se na to připravil. Před projekcí jsem se podíval na první film. Pročetl si všechny možné články, podíval se na trailery, na záběry z natáčení. Víc jsem pro to snad udělat nemohl. Každopádně první, co mě nějak zaskočilo, bylo to, že novinářská projekce byla s dabingem. Nic proti českému dabingu, to rozhodně ne, jsme v něm jedni z nejlepších, ale u takových filmů ho prostě nemám rád. Chci si užít film v originálním znění, ať už s českými titulky nebo bez. Další co mě zaskočilo, to už ale dříve, je samostatný překlad filmu. Originální název Captain America: Winter Soldier je přeložen na Návrat prvního Avengera, což je dosti zcestné. Důvod, proč tomu tak je, je na dlouhé rozepisování. Co se týče samotného filmu, dostal jsem přesně to, co jsem očekával.Od první do poslední minuty (ano, úplně do poslední, i na závěrečné titulky jsme zůstali) jsem se bavil a bylo mi dopřáno vše, s čím jsem do kina šel. Byl jsem opravdu nadšen výtečně propracovaným scénářem a zápletkou. Občasné špatné prolínání 3D obrazu a některé velmi těžko rozeznatelné akční scény filmu na kvalitě neubírají. Bratři Rusoové se tohoto filmu ujali poněkud “jinak“ a popasovali se s tím na výbornou. Spolupráci s nimi si pochvalovali všichni herci, takže je vidět, že na place panovala skvělá atmosféra. Můžete si myslet, že se všemi těmi pozitivy přeháním. Může to být pravda, protože Marvel je pro mě srdcová záležitost, ať už se jedná o samotné postavy, filmy, seriál či komiksy. Já si ale myslím, že ne. Rozhodně každému doporučuji, aby se na film šel podívat, přinejlepším v originálním znění. Já jen budu doufat, že si ho užijete tak jako já!

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Rustin Cohle mě totálně fascinuje! Zbožňují tu postavu, zbožňuju McConaugheyho! Tenhle seriál nemá chybu. Nechci aby to skončilo, nechci aby to mělo pauzu mezi řadami. Prostě ne. PS: Tenhle seriál mi nevezmete!

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Jsem rád, že jsem se dostal do kina Lucerna na promítání tohoto filmu, za to že jsem na vlastní oči viděl Wese Andersona, Tony Revoloriho, Saoirse Ronan a Jeffa Goldbluma. Od začátku do konce mě ten film bavil. Pro mě zatím nejlepší film Wese Andersona. Počínaje předfilmem s Jasonem Schwartzmanem, konče filmem, kde hrál prim Ralph Fiennes. Pro mě prozatím překvapení roku.