Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (876)

plakát

Šílená jízda (1999) 

Další americká komedie lomeno drama (haha) lomeno romantický....a kupodivu je to opět nuda. Melissa Joan Hart je nafoukaná káča, v rámci filmu by se asi měla změnit, ale k tomu nedojde. Což je jediná originalita tohoto filmu. Adrian Grenier je milej, ale před svou proměnou v ulízaného šprta byl mnohem hezčí. Aspoň je to krátké.

plakát

13. komnata - 13. komnata Kateřiny Emmons (2011) (epizoda) 

Otázky Šárky Kubelkové-Volemanové byly na úrovní premianta základní školy. Přesto dávám 3*, protože Kateřina Emmons ani jednou reportérku neuhodila (nebo možná jen tyhle materiály nepoužili...). Navíc Mattova čeština je vážně moc dobrá.

plakát

O víle Arnoštce (2001) (TV film) 

Skvělé herecké obsazení a nulový děj. Zápletka je tak plytká, že by celá pohádka mohla mít 20 minut. Po svatbě hlavních hrdinů zbývalo do konece asi deset minut. Závěrečné rádobyvtipné vyřešení vedlejší zápletky tuhle pohádku dorazilo.

plakát

Na vlásku šťastně až navěky (2012) 

Pokud Locika opravdu snila o takové svatbě tak klobouk dolů před její fantazií :) Maximus jako správný voják-kůň zachraňuje situaci i za cenu osobní oběti a Pascal mu důstojně sekunduje. Locika je jako brunetka kočka a Flynn je jeden z nejhezčích disneyovských hrdinů.

plakát

Troopers (2011) (seriál) 

College Humor mi tak úplně nesedí, některé vtípky byly na můj vkus moc infantilní. Ale Aubrey Plaza je úchvatná a Larry a Rich občas neskutečně perlí.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Batman povstává a bohužel v horší kondici. Pořád je to ale silně nadprůměrný film se skvělou atmosférou. To, že poslední díl trilogie je pro mě o chlup horší než Temný rytíř, je v hlavním záporákovi. Joker hrál na psychologii, strach z chaosu, a to je pro mě působivější než Bane a jeho svaly. V Temném rytíři byl Ledger velkým překvapením, tady je velkým překvapením Joseph Gordon-Levitt. Gordon-Levitt hraje opravdu skvěle, možná i proto, že jeho postava je skvělá. A Anne Hathaway je důstojnou náhradou za Maggie Gyllenhaal. Nebo je tou náhradou Marion Cotillard?

plakát

Temný rytíř (2008) 

Už v prvním Nolanově filmu o Batmanovi nešlo o tradiční zpracování komiksu. Mám ráda Burtnovský Gotham, Nicholsona jako Jokera a De Vita jako Tučňáka, ale to co s Bamanem provedl Nolan je neuvěřitelné. Pořád tu jsou oblíbené postavy a temná atmosféra, ale přenesená do "našeho" světa takovým způsobem, že mi padá čelist. Gotham je autonomní vesmír, ale zároveň se v něm projevují problémy současnosti v takové symbióze, že mi docházejí slova.

plakát

Oddělen (2011) 

Adrien Brody je už svou vizáží předurčen k hraní depresivních osamělých týpků. Celý tenhle film je jedna velká deprese. Filozofické monology byly místy únavné, místy zbytečné a (naštěstí) místy trefné. Závěrečný odkaz na Zkázu domu Usherů byl skvělý a poslední scéna tady. Náročné na sledování, zvlášť pokud právě nemáte svůj šťastný den.

plakát

J. Edgar (2011) 

Tuhle nudu, že natočil Clint Eastwood? Leonardo je sice jako J. Edgar Hoover více než přesvědčivý, ale když není co hrát, ale Leo neskóruje. A stařecké masky mě osobně přišly víc jak přehnané, s takovou vizáží se mohli oba dva hlavní aktéři rovnou položit do rakví.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Vizuálně úchvatný snímek, který zřejmě právě svojí obrazovou podobou dokázal většinu diváků přesvědčit, že není jen prázdnou a zmatenou nudou. Střípky z možných minulostí se nakonec neposkládají a celá ta hra na "co by kdyby" tak vyšumí do prázdna. Jared Leto je sice fešák, ale 141 minut sledovat jen jeho je trochu málo.