Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Top Gear: At the Movies (2011) 

Další DVD do pánů Hammonda a Maye zaměřený tentokráté na auta ve filmech. Hledání zvuk dvojice aut z Bullitova případu či levná výroba Bond car, neskutečně baví. Obzvlášt nápad Jamese na neviditelný vůz byl ohromující.

plakát

Předčítač (2008) 

Poválečný Berlín, mladý student a zajímavá Kate Winslet. Předčítač začíná velmi něžně a postupem času přechází v cosi silnějšího. Milostné scény, jsou zvládnuty na absolutorium, vlastně celá ta atmosféra je úžasná. Líbíla se mi zároveň ráznost, ale také něha a cit pro literaturu Hanny. Následný soudní proces člověku dá trochu důvod zapřemýšlet, že soudit lidi jako celek nemůže skončit dobře. Syndrom kolektivní viny a denacifikace je velmi ožehavým tématem. Po shlédnutí si člověk uvědomí, jak krátký je jeho život a to krásné co v něm je není napořád. Ralph Fiennes je asi tím nejcharizmatičtějším evropským hercem co znám a spolu s Kate Winslet jsou velkými tahouny. Ve filmů je tolik momentů, které vám vyrazí dech. Nemá cenu o tom mluvit, to se musí vidět.

plakát

Znovu 17 (2009) 

Totální oddychovka na jedno zkouknutí. Matthew Perry je můj oblíbenec (hlavně díky Přátelům), ale tady moc prostoru nedostal. Zac Efron, mladý herec, kterého jsem viděl na plátně popravé a musím uznat že má talent. Opravdu několikrát mě film hodně pobavil. Thomas Lennon by zapadl vedle kluků z Big Bangu, pro svou vášeň ke sběratelství komixových a filmový kravinek.

plakát

Manderlay (2005) 

Už ne tak ztrhující a šokující jako Dogville. Ovšem pořád hodně kvalitní von Trierův počin. Mě tam prostě ta Nicole Kidman chyběla, jako kečup hranolkám. Většinou filmy vypínám po konci, jenže tady mě záverečné titulky uzemnily. Jsem opravdu zvědav, jak to všechno von Trier vymyslí s posledním dílé trilogie.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Určitě ten nejpovedenější díl celé série z prostředí brazilského Ria. Vin Diesel má nového protivníka ještě silnějšího kalibru - Dwayne Johnsona aka The Rock. Film je plný klasických klišé, primitivních dialogů, výborných aut a spoustu střelného prachu. Blbostí je ve filmů taky celkem dost (tréninkový plán na otevřená sejfu, vlastně ani nepoužili), jenže tady se nehraje o cenu za pointu, ale o striktní akci jak má být. Ukradnutí sejfu dvojící Diesel - Walker pomocí Dodge Chargerů SRT a následná honička, je opravdovou lahůdkou. Záverečných pár minut potěší přehledem super aut, jako je Koenigsegg CCXR, Lexus LFA, Nissan GTR či americká klasika Dodge Challenger. Dvojice hudebníků Tego Calderón a Don Omar byla neskutečně vtipná, stejně tak jako Ludacris a Tyrese "prořízlá huba" Gibson. Akorát ten Vin by se měl přejmenovat na Petrol nebo Gas, protože diesel do takových aut nepatří :-D

plakát

Dogville (2003) 

Moje první setkání s Von Trierem dopadlo hned na výbornou. Ta jeho fiktivní scéna zapadlého městečka někde v horách nemá obdoby. Dogville postupem poodhaluje své obyvatele z obou stran, jak z té dobré tak z té zlé. Perfektně tím poukazuje a kritizuje lidské chování. Postava Toma, rádoby spisovatele a filozofa, mě neskutečně štvala díky jeho "moudrým" řečem a nečinností k dané situaci. Nicole Kidman osobně považuji za velice prkennou herečku, ovšem zde mě převědčila o opaku. Ani ta digitální kamera mi nevadila, vlastně k této formě sedla jako prdel na hrnec. Závěrečná 9. část je opravdovým vyvrcholením celého tohoto majstrštyku. Já osobně jsem vlastně pro takový konec, který Grace chtěla.

plakát

Pařba v Bangkoku (2011) 

Pařba ve Vegas se stala mou kultovní komedií. A co pokračovaní? Zase opice jak víno, tři kamarádi ve městě, spousta bláznivých situací, divoké zvíře, stuova píseň (o hodně lepší nez ve Vegas :-D), pan Chow, Mike Tyson a výborná hudba. Samozřejmě že dvojka si chce co nejvíce urvat z úspěšné jedničky, ale mi to nevadí a královsky se bavím. U scény, kdy Stu mluví o předešlé noci s jednou barovou tanečnicí, jsem řval smíchy. Phil, Stu a Alan je prostě neuvěřitelná vlčí smečka. A finální fotky byly zase husté.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Jeden z nejlepších katastrofických filmů, kterému ani přes své stáři vůbec nic neubírá na dramatičnosti a úžasu. Taková plejáda herců se také nevidí každý den. Hlavně mí oblíbenci, Paul Newman a Steve McQueen, byli jako vždycky bez jediné chyby. A po skončení jsem v titulcích dokonce zaregistroval jméno Fred Astair. Filmy o mrakodrapech mám v oblibě...a pak přichází John McClane.

plakát

Bruno (2009) 

Závěrečný song s Chris Martinem, Elton Johnem, Snoop Doggem, Stingem a Bonem mě totálně odrovnal.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Naprosto nečekaný thriller s výjimečnou atmosférou Londýna a hlavně démonickým Richardem Burtonem. Je fakt. že vypátrat vraha časem nebylo těžké, ale právě to vůbec neubralo na spádu a napětí celého filmu. Ten jeho pohled si budu navždy pamatovat.