Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Transformers 3 (2011) 

Při hodnocení posledních Transformerů pláču. Miluju Michaela Baye a viděl jsem jeho všechny blockbuster. Transformers 3 je jeho nejhorší a nejstupidnější film, co natočil. 100 minut se tu nic neděje, film je zaplaven trapnými a nesmyslnými postavami (viz Malkovich, Dempsey, McDormand atd.), Shia to trochu zachraňuje, ale i tak prostě nuuuuda. A pak přijde úchvatná dálniční honička - jooo Michael je zpátky. A po ní přijde ještě větší nesmysl než těch prvních 100 minut. Nejhorší na tom je, že zklame i Michael. Bitky se mu vůbec nedaří, zasahový tým leze nahoru na věž, aby skočil a spadnul o 2 bloky dál než začal bez jakýhokoli smyslu. Timing je špatný. Rada pro Michaela ode mne: Vyprdni se na Transformery a pusť se do něčeho jiného.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Jsou prostě režiséři, kteří jsou géniové a se svým stylem píšou filmovou historii. Zack Snyder patří mezi ně. Jenže, když dáte takovému géniovi volnou ruku ať si natočí, co chce, tak to nikdy nedopadne dobře. Sucker Punch je toho zdárným příkladem. Od poloviny filmu to už je jen stylistické cvičení režiséra, který bohužel vytáhl ze svého rukávu jen pár svých trademarků a ty opakuje dokola.

plakát

Strom života (2011) 

Terrence Malick je můj oblíbený režisér a v jeho podání i růst trávy je krásný poetický zážitek. I strom života splnil moje očekávání.

plakát

Největší z Čechů (2010) 

Jako film od Roberta Sedláčka to je nic moc, ale v kontextu s ostatními českými filmy to je stále nadprůměr. Styl Roberta Sedláčka se mi zamlouvá a i tento film mě navnadil, co dalšího natočí.

plakát

Prostředníci (2009) 

George Gallo se tu snaží o jakýsi gangsterský film ve stylu Martina Scorseseho. Bohužel se mu to nedaří.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Od Davida Yatese jsem po povedené 5 čekal víc. A až v posledním díle se mi to dostalo. K herecké sestavě není třeba se vyjadřovat - všichni tu táhnou za jeden provaz a předvádějí víceméně nadprůměrný výkon. Ale konečně se k nim přidal i režisér a obzvláště první půlku to je skvostná podívaná. Konec trpí ale už nevyhnutelným nahuštění děje (kdyby z toho něco už vyřešili v trapné a nudné první části posledního dílu) a snaha, aby každá z výraznějších postav měla svůj dovětek.

plakát

Pařba v zapadákově (2011) 

Malý, úsměvný a nejspíše i takový festivalový film, který u mě zamířil a neminul. Chemie ústřední trojice/čtveřice tu prostě je.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

U takovýchto seriálů mě štve, že si nedokážu zakázat na ně dívat. Na druhou stranu jsem rád, že to mělo jen 6 dílů. Naprostá nuda, kde se za celých 6 dílů nic nestalo.

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Pokračování úspěšného seriálu se nemusí před svoji "první sezonou" vůbec za co stydět a obstojí na výbornou.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Zprvu jen do sebe zahleděná kopie Třístovky, která Snyderovy originální zpracování sedřela až na kost a libovala si jen v brutálnosti, se v půlce naprosto změní. Charaktery začínají být propracované, nic není černobílé, intriky jsou výborně zpracovány a závěrečný díl je jen taková třešňička na, pro mě obrovském serialovém překvapení, dortě.