Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Legenda o "1900" (1998) 

Jsou filmy, které mají 3 hodiny stopáže a Vám přijde, že je to pořád málo, že k tomu příběhu jde ještě říct mnohem víc. No a pak jsou filmy, které trvají 2 hodiny a Vám přijde, že už po hodině neměli, co říct. Legenda o "1900" je ukázka druhého z typů, jehož čest zachraňuje vždy vynikající Guiseppe Tornatore.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

První 30 minut je zase jako z dalších vztahových filmů od Hřebejka, ale co se odehrává potom, kdy na scénu přichází emigrant ze Švédska, je opravdu neuvěřitelný. Hřebejk režíruje jak nějaká režisérská legenda, Jarchovský snad našel scénáristickou múzu a ti herci v čele s Hubou a Chudíkem tu hrají jak o život. Jen tak dál pane Hřebejku.

plakát

To byl zítra flám (2010) 

Tak jsem si zase jednou udělal výlet do temných vod velice špatných filmů. Ústřední nesourodá čtveřice je doslova trapná, chybí zde jakýkoliv vtipný moment (všechny ty narážky na 80.léta jsou fajn, ale...). A pak nakonec taková kupa nelogičností. Já vím, že bych to u těhlech typů filmů měl prominout, ale když někdo tupost překročí už po 10 minutách stopáže, tak to opravdu neodpouštím.

plakát

Zelená zóna (2010) 

To, co celý svět věděl hned po vyhlášení války v Iráku, dojde americkým vojákům trochu pozdě. Spolupráce Greengrasse a Damona v Zelené zóně nevyšla a to jen kvůli velice hloupému scénáři. Jinak všechny atributy, které mám tak rád na 2 posledních Bournech jsou tu ještě o trošku posunuty k dokonalosti.

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Andersonova filmová představivost nemá hranic a přenesla se i do tohoto animáku, který je velice odlišný a zvláštní od hlavního proudu. A je to jen dobře.

plakát

Noční rande (2010) 

Tak jsem se občas pobavil a odpočinul, ale jinak nic víc. Tina Fey je o dost lepší v 30 Rock.

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

Detektivní linie seriálu je dost průměrná a role spisovatele Castla je tu hodně nevěrohodná. Ale to všechno zachraňuje obrovské charisma a obrovský komediální potenciál Nathana Fillion, jehož eskapády a to věčné pošťuchování se Stanou Katic posouvá tento seriál do lepšího nadprůměru.

plakát

Ukradni, co můžeš! (2001) 

Na deštivé nedělní odpoledne ideální. Herci vám tu hrají slabší nadprůměr, občas se tam objeví nějaká režisérská vychytávka a vy si po shlédnutí budete říkat, že to nebyla ztráta času.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Jak Butlerovi, tak Anistonové role sedla a i ta pověstná chemie mezi nimi byla, ale malý výskyt humoru a časté pohledy na hodinky, kdy už to skončí, z tohohle nedělá důstojného nástupce Honby za diamantem či Války Roseových.

plakát

Parchanti (2010) 

The Losers berte jako předkrm před vydatnějším A-Teamem a Expendables. Příběh o bandě křivě obviněných zavání béčkem na sto honů. Škoda, že se filmu neujal někdo s více nápady. Používat celý film jen jeden filmařský trik nedělá z filmu cool záležitost. Co mě ale nejvíc štvalo, byl záporák. Něco tak otravného a nevtipného jsem už dlouho neviděl.