Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (31)

plakát

Monty Pythonův létající cirkus (1969) (seriál) 

Vždy jednou za deset dvacet let zkusím jestli už jsem schopen se naladit na tento způsob humoru, ale zatím nic. Musí k tomu být asi speciální naladění. Ale jednu hvězdu za originalitu myslím s klidným svědomím můžu udělit.

plakát

Monolith (2022) 

Nakonec tedy poměrně velké zklamání. Příběh vypadá zajímavě, ale jen proto, že nadhodí zajímavé otázky, na které však není schopen dát adekvátní odpovědi. Vytvoření zápletky je jen část úkolu, pokud neexistuje její rozpletení, postrádá to celé smysl. Vzhledem k mizivému množství sci-fi filmů jsem neodolal, avšak dodatečně jsem litoval ztraceného času. Zaujme však herečka, která celý film sama zvládne na výbornou,  však podala později další vynikající výkon ve filmu Evil Dead: Rising ,který stojí na rozdíl od tohoto za podívání.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Film jsem viděl v době vzniku a byl na něj moc zvědavý a byl trochu zklamaný. Nezaujal mne. Ovšem často jsem četl v recenzích jiné, kteří o něm mluvili v superlativech. Podíval jsem se na něj tedy znovu po letech (2024) a nezlepšilo se to. Ani ostatní filmy tohoto režiséra mne moc nenadchly, takže předpokládám, že se prostě jenom míjíme. Kniha by mohla být ale zajímavá a určitě se podívám na další jeho film, pokud to tedy nebude něco jako Roma.

plakát

Sputnik (2020) 

Výborná atmosféra, především komplexu kde zkoumají astronauta. Krásné retro, které pamětníky vrátí do komunistické šedi a socialistického realismu.

plakát

Milé dítě (2023) (seriál) 

Tak nějak si představuji že by to dopadlo, když by kriminálku psali autoři Ordinace v růžové zahradě. Ponaučení, že vysoké hodnocení není zárukou kvality. To však neznamená, že jsem nebyl zvědavý na rozuzlení. Ale bez rychloposuvu bych to určitě nedal. Velký rozdíl oproti vynikajícímu Tělo ve zdi.

plakát

Humane (2024) 

Výborný thriller, přesně vyvážený a s přesahem. Není co vytknout a mohu jen vřele doporučit.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Hodnotit film po téměř šedesáti letech od jeho vzniku není uplně fér. Věřím tomu, že kniha zestárnout nemůže, člověk si v představě vybuduje adekvátní kulisi. Netuším jak na diváka film působil tehdy, ale rozhodně jinak než dnes. Sci-fi stárne navíc ještě mnohem rychleji. Je to velmi rozvláčné a pomalé, představa o budoucím technologickém rozvoji úsměvná. Navíc ten výběr hudby je legrační. Dialogy jsou toporné a jako celek pro dnešek myslím nepoužitelné. Zvlášť když není možné narazit na film v originálním znění. To bych zřejmě minimálně jednu hvězdu musel přidat. Filmy z dabingem obecně zní příšerně a ztrácí 50% procent automaticky. To však neznamená, že v době vzniku to nemělo své kouzlo. Dnes už to samozřejmě nedokážu posoudit. Hodnoceno v 2024

plakát

Concordia (2024) (seriál) odpad!

Je opravdu fascinující, že lze natočit seriál, ve kterém se takřka nic zajímavého neděje. Technicky je to v pořádku, obraz je ostrý a není to přímo směšné, jen k uzoufání nudné. Připomíná to trochu takové ty německé telenovely co kdysi běžely v televizi, nebo snad ještě běží. Ve srovnání s tímto lze vzít na milost i naši domácí produkci.

plakát

Svatba podle Margot (2007) 

Filmu asi uškodilo zařazení do komedii. Není to komedie jaké si žádá "masa". Je to syrové drama, které se soustředí především na psychologii postav a pitvání jejich motivací a jednání.

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Mnohem lepší než první film. Sci-fi podbarvení tomu dodává novou dimenzi.