Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (477)

plakát

Člověk pod vodou (1961) 

Brdečka natočil i lepší filmy. Ale i tento "výukový" film není špatný.

plakát

Co jsem princi neřekla (1975) 

Tenhle filmeček mě opravdu dostal. Moc hezký i když dojemný a smutný.

plakát

Svatba v korálovém moři (1944) 

Film je výjimečný zejména tím, že byl první český. A i když je to vlastně okopírovaný Disney, má něco do sebe. Je to také první a zřejmě poslední "kolektivní animovaný film". Naštěstí pro nás už další filmy mají své tvůrce.

plakát

Román s basou (1949) 

Beze slov a přitom ten film dokáže říct mnoho.

plakát

Psí pohádka (1959) 

Eduard Hofman, Karel Čapek, a Karel Höger, to je trojice které se nedá odolat! A platí to nejen v tomto případě, ale i u dalších Hofmanových filmů podle pohádek a povídek K. Čapka. Pohlazení po dušičce

plakát

Kontrola nemocného (1978) (TV film) 

Televizní záznam z divadla. Herecký koncert Josefa Beka a Zdeňka Řehoře. Skvěle jim sekunduje i Helena Růžičková.

plakát

Nebojsa (1988) 

Velmi povedené pohádka s tajuplnou atmosférou. Zajímavé je porovnat ji s podobnou českou pohádkou "O statečném kováři". Zatímco v této pohádce je hlavní hrdina Slovák a ten "zbabělý" Čech, v "kováři" je tomu přesně naopak:-)

plakát

Strakonický dudák (1955) 

Docela by mě zajímalo, na jaký materiál to točili. Protože v porovnání s ostatními filmy z té doby si uchoval kvalitní barvy a ostrost. A dokonce i české filmy ze 70. let mají kolikrát horší barvu (jsou celé zelené).

plakát

Mlčení šunek (1994) 

V době premiéry mi bylo 15 a byl jsem na tom asi 4x, tak strašně moc se mi to líbilo:-) Teď už jsem bohužel(dík) trochu zestárnul, takže musím být víc kritický.

plakát

Úžasňákovi (2004) 

Za ty 4 hvězdičky může nejspíš dabovaná verze (i když ten dabing není špatný, ale...) a taky fakt, že jsem byl v kině jediný dospělý a děti prostě 2 třetiny vtípků nepochopily. No a smějte se sám v celém kině, když navíc vedle vás sedí dvě puberťačky které vás zpraží hnusným pohledem pokaždé když se zasmějete a ony ne:-)) Snad po shlédnutí originální verze nebudu mít ten divný pocit:-)