Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Další seriál, se kterým jsem vyrůstala. Teď v dospělosti ho mám možná ještě raději, než když jsem byla malá. Přece jen ne všechny díly jsou přímo pro děti:D Homer prostě nemá konkurenci!! :D

Queer as Folk

Queer as Folk (2000)

Tohle mi nedá spát.. Gale Harold svou roli hraje tak skvěle, že občas přemýšlím, jestli ji vůbec hraje (btw: je radost se na něj dívat). Už dlouho jsem neviděla seriál, který by mě svou upřímností a otevřeností tak dostal, zda-li jsem vůbec nějaký takový předtím viděla. Je to natočené opravdu hodně uvěřitelně, možná je to i tím, že někteří hlavní hrdinové jsou opravdu gayové, no každopádně tenhle seriál nabízí trochu jiný pohled na život, jeho požitky a taky na jeho strasti - jedním slovem "Unique". Škoda, že se nenatočila další řada, ale jsem ráda, že poslední díl je natočen tak, jak je, protože když se nad tím zamyslím, aby zachovali pointu, lépe to ukončit nemohli..

Chůva k pohledání

Chůva k pohledání (1993)

Kdysi jsem nááhodou zapla televizi, kde zrovna začal hrát tenhle seriál. Ani trochu jsem netušila, oč jde, ale z nudy jsem se začala dívat - stačila chvilinka a seriál byl můj:)) Od onoho osudného dne jsem se na seriál dívala pravidelně. Fran mi úplně přirostla k srdci, a nejen ona, i ostatní byli skvělí. Našly se chvíle, kdy se mi daný humor nelíbil, ale každý má svůj názor na věc a tenhle seriál je třeba brát s trochou nadsázky. Později jsem zjistila, jaká je Fran Dresher v reálném životě, a mám ji ráda z mnoha důvodů, a především proto, že to není člověk, který by myslel jen na sebe, ale pomáhá lidem (boj s rakovinou).

Přátelé

Přátelé (1994)

Seriál, na kterém jsem vyrostla. Když jsem byla malá, hráli ho skoro pořád, když skončily všechny série, opakovali to znovu od začátku. Nemůžu říct, koho mám nejraději, protože každý z nich má své kouzlo, ale můžu nenápadně zmínit Chandlera:D Přátelé byli, jsou a budou, a i když je v současné době mnoho nových seriálů, Přátelé zůstanou Přáteli:-)

Castle na zabití

Castle na zabití (2009)

Od prvního dílu mi Castle přirostl k srdci - vtip, šarm a charisma, jaké má málokdo. Spolu s Beckettovou tvoří perfektní dvojici, která umí jak pobavit, tak řešit obtížné situace. Zbožňuju to jiskření mezi nimi.. Zatím jsem viděla 3 série a musím říct, že je to čím dál tím lepší:-)

Sběratelé kostí

Sběratelé kostí (2005)

Nejlepší na tomto seriálu jsou samozřejmě Booth a Brennanová. Výborně se doplňují, on - člověk s empatií, jehož srdce a rozum pracují společně, i když srdce převládá, a ona - racionálně uvažující člověk, pro kterou má největší význam logika, zatímco srdce trochu chátrá.. Jakmile však vstoupí na scénu Booth, Brennanová začíná pomalu měnit svůj způsob myšlení a života samotného, a co se týče Bootha, Brennanová se mu taky dostane pořádně pod kůži. Ostatní z laboratoře tuto dvojici příjemně doplňují a musím uznat, že bez nich by to nebylo ono. V tomto seriálu prostě vynikají všichni, každý z nich má výjimečnou schopnost, která je nepostradatelnou součástí tohohle velkého puzzle. Musím říct, že každá další série je lepší a lepší..

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Jsem ráda, že jsem tenhle seriál nakonec začala sledovat, protože těch zhruba 22 minut je velká zábava, která uteče jako voda, a pak si rychle musím pustit další díl, abych neporušila svoji euforii:-)) Jako většina jsem si oblíbila Barneyho, který je prostě "awesome", ale i ostatní - Ted, Lilly, Marshall a Robin jsou nenahraditelní. Vývoj seriálu je moc dobře naplánovaný, nikdy nevíte, co se stane, a obsahy jednotlivých dílů jsou prostě nepřekonatelné.. Mou druhou nejoblíbenější postavou je Lilly - Alyson mám ráda už od "Prciček", a tady se mi líbí ještě mnohem více. Je to opravdu super parta:))

Kriminálka Las Vegas

Kriminálka Las Vegas (2000)

Ze všech kriminálek je právě tahle má nejoblíbenější. Je fakt, že Grissom je jedinečný, ano, i ostatní jsou skvělí, ale Grissom tomu dodává tu pravou "šťávu". Jeho unikátní sbírky, vědecké nápady, nad kterými se čas od času pozastaví i jeho spolupracovníci a čekají, co z toho vzejde, a v neposlední řadě geniální mozek. I když někomu může vadit určitý stereotyp při řešení případů, já jsem o tomhle nikdy neuvažovala. Každý jeden případ je jedinečný, nad každým visí jiný otazník, který se rozdílně řeší, takže zajímavost vítězí.

Dr. House

Dr. House (2004)

Charismatický, geniální, jedinečný svým osobitým "šarmem", takový prostě Dr. House je:-) Nikdo ho nikdy skutečně neprohlédl, svým chováním neustále překvapuje, i když určitou dávku jistoty už v něm máme:D Seriál je místy vtipný, ale to není jeho hlavním účelem. Vidíme zde různé postavy s odlišnými povahami a problémy, spoustu životních příběhů, které by nás měly zasáhnout hluboko uvnitř - alespoň u mě to tak funguje. V každém dílu je nějaký podtext, něco, nad čím se můžeme zamyslet, ať už se to týká nemocných pacientů, anebo lékařů samotných. Opravdu vynikající Hugh Laurie, výborný seriál.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Na toto městečko jsem se dívala po nocích, když jsem nemohla spát a hrálo to v televizi. Tak jsem si ho oblíbila, že jsem si své oblíbené díly později pouštěla jen tak pro zasmání docela často.. Cartman je nej, "k**va drát" :D