Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Válečný
  • Animovaný

Recenze (27)

plakát

Železný kříž (1977) 

Z vojensko historického hlediska dobře zvládnutý film, americký half truck tvůrci celkem zdárně pokusili přestavět na německý narozdíl od jiných filmů kde americkou techniku tupě přebarví všechnu na šedo, osází absurdně velikými trámovými křížy a je hotovo. Mile mě také překvapil výskyt obrněných aut (ikdyž se zde sotva mihly) které ve filmech příliš nebývají, co se týče hojného výskytu sovětských zbraní v rukou němců nezbývá nic než souhlasit, pomineme-li důvod zásobování municí, špagin byl nepochybně lepší než německá mp40, útok sovětských tanků mě mile překvapil, jedná se sice o typ 85 ale vzhledem k zobrazované době myslím že už byl sověty plně nasazen, je vidět že jich tvůrci neměli k dispozici mnoho ale dokázali s nimi skvěle naložit (potěšila mě i maketa s ustřelenou věží - přesně tak to totiž vypadalo, dostal-li tank zásah mezi korbu a věž do jakési "pasti" - konstrukční vadě T-34) a udělat z nich nezastavitelnou válečnou mašinerii, co se týče explozí párkrát jsem si říkal, jestli to toho kaskadéra skutečně nezranilo, jen mě zarazila ta barva "krve", i to že v okamžiku když Steiner páli do Kiesela nakápne z něj ani kapka, na tu si musíme počkat až po prostřizích, při dalším záběru. "Don´t rejoice in his defeat, you men. For though the world stood up and stopped the bastard. The bitch that bore him is in heat again." Bertolt Brecht.

plakát

Svět zítřka (2004) 

Tomuhle říkám, byť jsem příznivec sci-fi, exemplární příklad fantazmagorie (a nadbytečného užívání digitálních efektů). Režisér si asi před každým záběrem zřejmě něco šlehnul. Jednu hvězdu za Jolieovou a druhou za Lawa.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Další z výjimek jinak dosti otřesné produkce seriálů českých televizí. Za cílem odreagování i občasného zasmání splňuje tento počin svůj účel nadprůměrně.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Příjemně mě překvapilo dost slušné hodnocení zde na ČSFD a proto se ani nebojím dát, alespoň prozatím, čtyři hvězdy. Jedná se totiž o jednu z mála slušných výjimek jež vybočují ze zaryté odpadní úrovně českých seriálů poslední doby.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Děte s těma rádoby kritikama už do prčic. Nevím co jste vy, odpaďáci, na české poměry a ještě k tomu na Nově čekali. Děj má nějaký spád, postavy se vyvíjí, herci dělají svou práci dost dobře. Už po shlédnutí pilotního dílu jsem se bez problému odhodlal k pravidelnému sledování a i po odvysílání třetího dílu nehodlám své rozhodnutí měnit. A to nejen díky šťabajzně Čvančarové.

plakát

Talentmania (2010) (pořad) odpad!

Pohár trapnosti a neoriginality přetekl.

plakát

Knight Rider (1982) (seriál) 

Už jenom ta znělka je famózní a Hasselhoff místy taky nehraje úplně špatně, ale hlavně to auto na tu dobu uplná pecka!!

plakát

Knight Rider - Legenda se vrací (2008) (seriál) odpad!

Jak se sportovní auto může přeměnit v pick-up jeep? Že by odkaz na Zmiji?? Flusnout do ksichtu za takové zneuctění původního Knight Ridera.

plakát

Air Force 2 (2006) odpad!

Nestálo to ani za jeden opravdový výbuch granátu.