Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (976)

plakát

Vraždy podle abecedy (2008) odpad!

Naprosto odpadní záležitost. Nejen že jste po půlhodině věděli jak to celé dopadne, a že to pak tak i dopadlo. Ale ještě ke všemu se film tváří že je podle skutečné události, ale jediné co je tam skutečné, je že v sedmdesátých letech byl skutečně sériový vrah, který zabíjel malé holky podle jejich začátečních písmen. Jenže se nikdy nepřišlo na to kdo to byl. Takže veškeré vedlejší věci - a že jich tam bylo- byli vymyšlené. V hlavní roli šeredná Dushku hrála tak že jste měli chuť jí polít ledovou vodou, scénář to mělo naprosto nelogický, a navíc český překlad byl jak od amatérů. Místy to bylo tak hloupé, že se člověk normálně zasmál. Například kapitán policie mezi vyšetřováním prohlásil "vyslechněte všechny místní pedofily", nebo zvrat v příběhu a ve vyšetřování nastal, když jiný detektiv naběhl na stanici se slovy "našli jsme místního bezdomovce, viděl všechno!". Pak navíc hlavní hrdinka potkala barmana kterého viděla naposledy před třemi lety, a on si jí dobře pamatoval, a vyklopil jí všechny důležité informace pro případ, a pak už to jelo. Ještě se tam na konci Dushku pokusila o nahou scénu, museli tam dát líbací scénu která tam byla jen tak, a spoustu věcí ke kterým se už nikdo nevrátil. Takže po všech stranách nelogický, nepravděpodobný odpad.

plakát

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 

Babička byla skvělá! Všechno ostatní ale trochu pokulhávalo. Hlavně co se originality a vtipů týče. Celá ta příběhová linie o pubertální Broskvičce mi přišla hrozně trapná, ohraná a nevtipná. Škoda že se pořád všichni ti tvůrci drží takových předurčených linií a témat. Pořád jako divák čekám nějaké originální názory, nečekané závěry a nebo pořádně povedené vtipy. Všichni víme že filmy jako Doba Ledová si přesně takovéhle drzosti může dovolit. Jenže vždycky všechno skončí mírně sentimentálním americkým happyendem, a všechno to musí být takové nic proti ničemu, hlavně se všem zalíbit. To mě osobně vadí. Samozřejmě tam bylo pár hodně slušných vtipů, a od půlky to začalo pak i docela odsejpat, ale první část filmu mi připadala úplně špatná. Nudná, a taky dost ždímala z předchozích dílů. Opičák a jeho banda mi taky přišly nezajímavý, a zas absolutně neoriginální. Kromě babičky z nových postav žádná neměla nějaký originální charakter. Všichni prostě podle jednoho filmového mustru. Kdyby to mělo víc švihu, bylo by to fajn. Takhle jen to jen za ty tři hvězdy.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Není to úplně můj typ filmu, jasně. Je to jednoduché, docela vtipné, a takové milé. Strašně se to líbilo mému bráškovi, ten z toho byl vyloženě nadšený. A myslím že když tenhle film komentuji, měla bych brát v úvahu tu věc, že dětem se to líbí. Navíc jim to nepodsouvá ani žádné hnusné názory, nebo v tom nejsou skrytá nějaká otravná ponaučení. Je to prostě takový parodický příběh, některé postavy jsou hodně originální, některé méně, jsou tam chvilky které jsou hodně vtipné, jsou tam i slabší místa, ale jak jsem psala, hlavní je že se to líbí dětem. Dospělí už pak jsou jen od toho aby zhodnotili zda je to pro ně vhodné, - což je- a aby se případně pobavili, a u Kocoura v Botách to tak bylo. Takže si myslím že to 100% splnilo svůj účel, a to je vždycky fajn.

plakát

Dobytí severního pólu (2006) (divadelní záznam) 

Skvělý, skvělý, skvělý! A Svěráka prostě zbožňuju.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) odpad!

Koukali jsme na to s celou rodinou, ve věkové kategorii od pěti do padesáti, a nebavilo to vůbec nikoho. Takže poněkud nechápu pro jakou věkovou kategorii tenhle film má být. Copak děti vědí kdo je ztracenej George Méliès, a že je to vůbec zajímá? Scénář to má jak od senilního Čecha, je to strašně nudné, roztahané, blbě napsané, dialogy psal zřejmě někdo kdo děti na vlastní oči neviděl, protože takhle děti spolu v žádném případě nemluví. Na filmu nebylo znát co měl vlastně za myšlenku. Měl strašně špatně udělané efekty které byli pro příběh filmu zavádějící. Hlavně že si za to pánové potřásli rukama a rozdali si mezi sebou ceny. Asa je neskutečně ošklivý a zrůdný chlapec ze kterého mám navíc pocit že moc hrát neumí, ale dejme tomu že to bylo tím děsným scénářem, plus, naprosto úděsným českým dabingem který snad sfoukli přes noc za euro padesát na osobu. To byla fakt katastrofa. Celá režie a překlad českého znění byla jak za trest. Dále to bylo plné trapných a klišé vět, hlavně že se Scorsese musel vytahovat s tím že se mu v každé scéně objevil nějaký známí Britský či Americký herec. Přišlo mi navíc že vykrádá některými nápady Burtona, a ještě to celé nezvládal protože plno postav, situací, a prvků tam bylo úplně jen tak. Celkový pocit z toho máte nesmyslný, nelogický, ani trochu magický, mysteriózní nebo kouzelný jak se o tomhle filmu rádo říká. Mě osobně film jako takový celkově moc nebere, takže nepotřebuji sledovat žádnou dvouhodinovou prudu abych se tím poklonila tvůrcům prvních filmů. Když už něco tak to radši půjdu do muzea, než muset vidět tohle.

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Určitě skvělá zábava, chytré vtipy, neuvěřitelné obsazení, ale mě některá místa přišla trochu nudná. Taková zbytečně nenaplněná. Ale přednášky mě bavili fakt hodně, a některé vtipy byli prostě perfektní. Na plný počet to ode mě není, ale za čestné čtyři určitě. Bavila jsem se, a navíc se tím člověk i pár věcí naučí. Pěkné. No pěkné! Ale co teprve jmelí....

plakát

Bílá stuha (2009) 

Není to moc originální názor, ale mě osobně se to docela dotklo. Po jisté stránce tedy ano. Místa mi totiž přišli trochu moc umělé. A poněkud příliš Bergmanovské, některá navíc trochu alibistické, ale může být. Je příjemné pro mě vědět, že někdo dokáže natočit sledovatelný film s myšlenkou, podobenstvím, atmosférou a bez nahotin!! v moderním roce 2009. Herci úplně bezchybní, žrala jsem jim to i s navijákem. Pro mě bylo speciálním přínosem vztahová linie mezi učitelem a vychovatelkou, protože mi to připomínalo něco osobního, ale to sem asi nepatří. Mě to hlavně hrozně bavilo, protože mě to tak nějak vtáhlo do děje. Přesto si myslím že tomu ještě chybělo něco navíc, jiskra nebo nějaká drzost, která by mě donutila si to pustit znovu. Takhle jsem si to sice užila, ale na zopakování to pro mě není. Přesto je na tomhle filmu něco zvláštně zajímavého pro mé naivní divácké oko.

plakát

Velká vánoční jízda (2011) 

Konečně vánoční film ze kterého se na vás nelepí kýč a sentiment jak špína na vyplivnutou žvýkačku. Svižné, originální vtipné. Po pravdě já si moc nepotrpím na tohle modernizování klasických postav a tradicí, ale když se to umí je to příjemné. Občas mi to přišlo moc uřvané, občas trochu moc přeslazené. Ale celkově jsem dost spokojená. Docela to tam natřeli celému světu ve scéně se zachraňováním vánoc. Ještě bych si přála kdyby někdo přišel s trochu originálnějším charakterem hlavního hrdiny, ale jinak jsem se fakt docela zasmála. Milá vánoční podívaná.

plakát

Bezvousák a princezna Kamila (1994) (TV film) odpad!

Asi není dobré na štědrý den sledovat televizi. Bezvousák je nechutná pohádka o úchylných a pitomých. Pro úchylné a pitomé. Divné, nudné, hloupé. Chudák Töpfer že v tom hrál.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Tentokrát musím zase souhlasit s uživatelem D.Moore. Replika "To už jsem v nebi? Ty jsi anděl" mě prostě totálně dorazila. Všichni herci až na Dagmaru -budiž ti Bondy země lehká- byli kupodivu na Českou pohádku, dost dobří. Nepočítaje tedy ošklivé Haničky kterou opravdu nevím kde pan Strach vyhrabal, protože to není ani hezké, a hrát to také neumí. A Ivan Trojan i když byl docela dobrý, mě rozčiloval tím jak se snažil dělat Johnnyho Deppa, taková kombinace jeho Wonky a Sparrowa. Jinak hrozně nudné, nelogické, otřepané a opravdu bez vtipu. Nevtipné narážky a prvky co se do pohádek vůbec nehodí, podivné časové mezery, vykrádání sám sebe a starších českých klasiků a hromady a hromady klišé.... Toho je tam plno. Celkově je to hrozně hloupé, ale za ty herecké výkony dík.