Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Stalker (1979) 

Filmová symfonie.

plakát

Hora mezi námi (2017) 

Předvídatelný příběh, nedotažené motivace hlavních postav, naivní hra s emocemi, primitivní a neoriginální příběh. Oceňuji snad jen pokus o dohrání příběhu po navrácení se do běžného života. Nevím jestli je úplně fér vůči divákovi, když hudba z většinivé části utváří a tlačí emoce. No, ale krajina byla hezká a na kameru se taky občas hezky koukalo. Škoda.

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

No, tady někdo hodně četl Browna. :)

plakát

V utajení (2017) 

Solidní akční teroristická oddychovka, jejiž scénář si dopomáhá mnohými klišé a předvídatelnými zvraty. Vyprávění příběhu se mi zdálo místy trochu zkostnatělé až mechanické. Klišoidnost mi ale u tohoto díla nějak moc nevadila, možná díky Noomi Rapace. Ta jednoznačně táhne celý film. Těším se na další.

plakát

Návrat do Osvětimi (2016) (TV film) 

Necitlivé a bulvární. Takové téma si podobné zpracování nezaslouží.

plakát

Monstrum (2017) (TV film) 

Takový hezký příběh to mohl být. Příběh člověka, který miluje své řemeslo, má udělat práci, která je vrcholem jeho díla, ale ideologický s ní nesouhlasí a za to se dočká pohrdání ostatních. Toto zpracování je pouze plytkou pohádkou, ve které jsou všechny postavy umělé. Emoce zde nefungují, jsou totiž ilustrativně popisovány, takže herci jsou pouhými deklamatéry scénáře. Situace jsou předvídatelné a často působí až komicky. Výběr hudby? Requiem při umírací scéně? Vážně? Proč mi musí tvůrce návodně říkat: "teď buď diváku smutný, teď se máš smát." Kde je nějaký šikovný dramaturg? Škoda.

plakát

Inferno (2016) 

Čekal jsem trochu víc. Do první poloviny film používá již užitých prvků a trochu pokulhává (ale v tomto žánru to možná ani jinak nejde). Druhá polovina i díky nečekanému zvratu (opravdu jsem hi nečekal) trochu nabrala na tempu. Závěrečná scéna - super. Škoda jen, že takhle neběží celý film.