Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (152)

plakát

Anatomie zrady (2020) (TV film) 

Za první díl dvě hvězdy, za druhý díl čtyři hvězdy. Moravcův toporný projev umocněný dabingem a příšerné fráze za první a druhé republiky rušily, za okupace náhodou celkem seděly. A Heydrich super.

plakát

Operace Entebbe (2018) 

Tři hvězdy za porady izraelských politiků a generálů. Zbytek nuda a prázdné žvásty.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Mám za sebou Pustinu (a k tomu druhou sérii Gomory…), jsem natřískaný zážitky, lapen v síti vztahů, zneklidněn, inspirován. Potřebuju si srovnat optiku, takže by to teď chtělo nějakou hovadinu, například zase Pražáky, co hledají v Olomouci medvědy. Jisté je, že nějakou dobu bude klid, něco takového se dvacet třicet let nenatočí. Nejsou tu v poslední době jen špatné seriály, jsou tu Případy 1. oddělení a České století, jenže tohle? K čemu to přirovnat? Příběh raněného, zoufalého a odhodlaného otce mi připomíná Ondrušovu Vendetu z roku 2011, také postupným budováním napětí, které je v závěru nesnesitelné. Jenže Pustina je seriál, osmihodinové drama. Drama jednoho z největších mužských chcípáků servírovaných pravidelně českým filmem posledních dvaceti let, který se - tentokrát v hrubém nesouladu s chcípáckou tradicí - po každé ráně zvedne a ve finále se rozběhne ke sprintu, při kterém se tají dech. Je tam toho víc... Policajt není ani dement ani rváč ani krasavec ani ochlasta ani nevtipkuje. Manažer korporace není karikaturou. Hudba minimální a krásná. Dialogy neskutečně přesné. Stivínová, Křenková a Špalková jsou dobré, Jan Cina je tam fantastický. Dík.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Neuvěřitelný kolotoč recitací, tanců, písní, masových oslav, potlesku, gratulací a pochodování. Nakonec mě to začalo zmáhat stejně jako toho usínajícího chlapečka na přednášce válečného veterána.

plakát

Kolonie (2015) 

Vše předvídatelné. Snadno zapomenutelné.

plakát

Havárie (1985) 

Naprosto nečekaný poklad. Atraktivní prostředí, nádherný soundtrack, atmosféra. Charismatický Pospíchal, super role pro Navrátila a Trojana. Hodně filmové. Slovy se šetří, a když už se mluví, je to neuvěřitelně přesné.

plakát

13 hodin: Tajní vojáci z Benghází (2016) 

Prázdný žvást střídá prázdný žvást, brother se neustále dojímá v chlapské debatě s jiným brother, mezitím si skypuje s manželkou či dítětem a tak pořád dokola. Akce poctivá, autentická, místy strhující. Přesto pronesené narážky na Black Hawk Down nebo Jasona Bournea jsou nemístné. Scott a Greengrass jsou jiná liga.

plakát

Zločin v Polné (2016) (TV film) 

Není důvod to pochválit, není důvod se nad tím rozčilovat, není důvod být zklamán. Zásadní téma a vysoce atraktivní kauza zpracovaná televizí podle očekávání - nenápaditě. Zázrak typu Českého století se nezopakoval a dalších deset patnáct let nezopakuje.

plakát

Divoká svině (1989) 

Hodně volně na motivy Přesilové hry, nicméně takhle nějak jsem si Frýbortovy příběhy vždycky představoval.