Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (247)

plakát

Cirkus bude! (1954) 

Oldřich Lipský miloval cirkus a cirkusové prostředí. V tomto filmu se tohoto nelehkého úkolu zhostil poprvé. Vznikl tak film, který by v dnešní době žádný režisér nenatočil. Spousta velkých herců i v epizodních rolích (např. vynikající Václav Trégl), skvělé klaunské číslo Oldřicha Lipského a Miloše Kopeckého v rolích klaunů či nekompromisního účetního v podání Františka Filipovského. Nezapomenutelný je i Jaroslav Marvan v roli inspicienta cirkusu ... Bohužel doba vzniku poznamenala film režimem, přesto je to filmová lahůdka, kterou by si milovníci komedie neměli nechat ujít.

plakát

Česko Slovensko má talent 2 (2011) (pořad) 

Letošní ročník - dobré mladé zpěvačky, které ovšem Jaro do Vegas nepustí - "děti do showbussinesu nepatria ...", dobré taneční skupiny, zejména ty dívčí, po nichž Jaro prahne. A ten zbytek ... to je jen cirkus a spousta světel, abychom ohromili diváky. A výborná je Lucka, její smích a nadšení. A také její letošní nezapomenutelná hláška "... bylo to hnusný, blbý, nechutný ... a ven! ... Ježiš, ten mě tak nasral ... " A Martin, ten se letos učí. Příští rok bude asi přísnější. A Pyco s Davidem jsou kouzelní, obzvláště jejich komentáře při titulcích. To se občas fakt válím smíchy. Jen tak dál, PRIMO .. Talenty chci i za rok.

plakát

Nepřítel státu (1998) 

Jako thriller dobrý. Má to tempo, přímo vražedné. Strašně rychlé. Zajímalo by mně, jestli takhle špionážní služby opravdu fungují. Bleskové přepínání záběrů z kamerových systémů všech možných obchodů a na ulicích. To přeci ve skutečnosti nemůže být vše napojeno na NSA, nebo ano? Ale ve snaze šokovat diváka si mohli autoři odpustit podobné nesmysly, jako byl záběr v obchodě s prádlem, kde je do tašky vhozeno něco, mimochodem záběr ne moc kvalitní a jeden agent říká, "přibliž mi to", za pár vteřin říká "ted mi to otoč o 90 stupňů" .. no a to už jsem se musel smát ... "a šlo by to ještě přiblížit?" ... zkrátka nesmysl. Ale asi to považovali tvůrci za důležité. A takovýchto tam bylo několik. Záběry z družice, kdy dovedou on-line sledovat kudy prchající utíká, sledování, v kterém patře hotelu se nachází, jestli jede výtahem ... no prostě záběry pro efekt, jenž mě ovšem neoslní. Čili za mně ... průměr.

plakát

Prominenti (2010) (pořad) 

Asterka se prostě snaží, i když míra trapnosti křečovitého úsměvu je někdy značně vysoká. Ale alespoň na scéně nepoléhává, jako ten transsexuál na jiné televizi ... Holt, VIP je třeba probírat furt a furt a furt ...

plakát

Pokondr live (2011) (pořad) 

Proč mám dojem, že v rádiu to klukům svědčí líp? Neustále si skáčí do řeči, vtipné to taky moc není. Zapojení diváků pomocí skype, to tak to je úplná hrůza, ty kvákající zvuky a přiblblé otázky ... Proč se ten pořad jednoduše nevěnuje nějakému konkrétnímu tématu pozvaného interpreta? Proč není doprovozen jeho písněmi a živým vystoupením? To mají v archivu málo videoklipů konkrétního hosta? To jsou tak nepřipraveni? Proč musí na konci zakrákat někdo jiný? Já tu televizi fakt nechápu!Jedna hvězda, víc ode mně nedostanete.

plakát

Beetlejuice (1988) 

Tenhle morbidní humor Tima Burtona s nadhledem a fantazií mě strašně baví. Žádná sprostota, ale chytrý humor podtržen nápadem a dobrými triky. Mňam ...

plakát

Souboj seriálů... vy rozhodnete! (2011) (pořad) 

Ách joooo, co to zase ta česká televize zplodila? Proč mají za manažery a dramaturgy televize rozhodovat diváci? To jsou tak nekompetentní, že nedovede samo vedení vybrat ten nejkvalitnější scénář? To se musí vyhazovat zbytečné peníze za natočení zkušebních dílů? A proč pořad zase moderuje Tereza Kostková, to je opravdu takový nedostatek jiných schopnějších moderátorů? Další problém vidím v tom, že tímto pořadem televize zalátuje několik sobotních večerů, které by měly sloužit zábavě a humoru. Takhle budem čumákovat na barevnou scénu a poslouchat trapné kecy všech zůčastněných "umělců". Děkuji, ale nechci.

plakát

Záhada Blair Witch (1999) 

Film mě až tak nenadchnul. Kromě poskakující kamery, což mi ve filmu hodně vadí, mě štvaly i hysterické reakce hlavní hrdinky, potažmo i jejich kolegů. To nebyl natočený strach, ale hysterie. Nechápu, co je na tomto filmu kultovní! Snad zvukové efekty. Podruhé se na něj určitě nepodívám.

plakát

To byl náš hit (2011) (pořad) 

Zbytečné prznění písniček. Někteří profi zpěváci zpívají hůř než ty děcka v superstáru a podobných soutěžích ... a ty aranže. Holt Barrandov se snaží, tak za to aspon jednu hvězdu, jinak se mi pořad nelíbí.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Film je poutavý od začátku do konce, nudit se rozhodně nebudete. Místy byste brečeli, místy chcete vstát a pomoci. Držíte palce jak Caesarovi, tak Willovi a čekáte, co se bude dít v další scéně. Film má rychlé tempo, triky jsou na dobré úrovni, leč místy absurdně nedomyšlené a účelové (proskakující opice přes okna mrakodrapů, která bývají z tvrzeného skla), ale to je na divákovi, kolik toho snese. Záminka pro natošení dalšího dílu je na konci filmu dána, tak se máme nač těšit.