Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (747)

plakát

Utopím si ho sám (1989) (TV film) 

Taková klasická Svěrákova č-č-člověčinka. Výborná Bohdalka v roli starý štětky. Taky hezká momentka ze socialistickýho soudnictví, kdy moh člověk u soudu říct cokoliv, a ty kurvy si stejně daly do zápisu to, co chtěly slyšet samy.

plakát

Král komedie (1982) 

První půlka filmu nás svedla k docela zajímavým rozpravám na téma přání, protichůdné myšlenky, sebereflexe, kvůli kterým jsme nestíhali sledovat děj. Potom se to ovšem zvrtlo do úplně jiného žánru tzv. totální píčoviny nebo chcete-li slušněji, krávoviny, která byla napínavější ale také o poznání plošší. Celkově jsme se však po shlédnutí cítili pobaveni relativně vkusně.

plakát

Tak se ptám - Ale je ženatý (1982) (epizoda) 

Takové shrnutí argumentů pro a proti píchat ženatýho, myslím, že většina jich funguje i po letech celkem bezchybně. Mě teda osobně je záhadou postava Pavla Soukupa, což je pro mě takovej socialistickej vexl idol, prototyp slizouna, no tohle kdyby na mě vlezlo - brrrrr.

plakát

Přítelkyně z domu smutku (1992) (seriál) 

Opravdu drsná atmosféra tohoto filmu ve mně chvílema spouštěla akutní chuť se zbláznit spolu s hlavní hrdinkou. Vynikající a mistrovské dílo, avšak plný počet dát nemohu řekněme z jakýchsi ideologických důvodů, neboť nevím jak z paní Kantůrkové osobně, ale z řady tadytěch "vězňů svědomí" se nakonec vyklubali nadšení instalátoři Nového světového řádu, a na takové je tenhle komunistický kriminál ještě málo.

plakát

Vražedné pomyšlení (1997) 

Celkem promyšlené drama, u něhož člověk hned od začátku ví, že něco není tak, jak se zdá, ale co, to se doví až v závěru. Ten však trpí snahou o velké holyvůdské finále plné zvratů, které jsou někdy na úkor logiky. Hodnotím štědřeji za to, že tam hrál Nigel Hawthorne.

plakát

Kožené slunce (2002) (TV film) 

Předskokan Okresního přeboru, jsou tam všichni: Vetchý, Mihulová, David Novotný, dokonce i Luboš. Jen je to tak zhruba na deseti procentech jeho poutavosti a humoru, takže pět děleno deseti rovná se nula celá pět, zaokrouhleno nahoru jedna bídná hvězda.

plakát

Křídla Vánoc (2013) odpad!

To je tak, když ambice drtivě převažují nad talentem. A když opočlověk prská "Miluju tě!", to je taky paráda.

plakát

Muž taiči (2013) 

Skoro by to bylo na čtyři hvězdy za ten námět, kdy parta prachatých gerontů z Nového světového řádu chce vidět "čistou duši na cestě do temnot", ale za to klišoidní ťamanské provedení fakt nemůžu, ruka by mi upadla.

plakát

Operace E (2012) 

Atmosféra filmu je opravdu syrová a ponurá. Celkem jsem ztratil chuť se do Kolumbie i podívat. Takové hlavní ponaučení je, že stát je všivá vyjebaná vyděračská organizace všude na zeměkouli.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Policie v tomto seriálu lže, krade, vydírá, provokuje, provádí nátlak, neoprávněně vniká do soukromých objektů, používá svěřené prostředky k soukromým účelům, ožírá si držky v pracovní době, a přesto je obyvatelstvu celkově tak nějak u prdele. Jen dneska ty šmejdi nechoděj pěšky, je jich asi milionkrát víc a maj stokrát větší pravomoce. U mě se alespoň díky tomuhle seriálu vyvinula alergie na slovo "Töpfer". A vlastně i na "Tomáš".