Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozdílnost povah a životního stylu je jádrem úsměvné komedie Zdeňka Svěráka. Příběh dvou starších pánů začíná v nemocnici, kde jsou oba hospitalizováni. Bývalého tramvajáka, melancholika Havlíka (Vlastimil Brodský), fascinuje životní síla a nezdolný temperament nového známého Chouně (Miloš Kopecký). A když zjistí, že jeho nový přítel nemá kde bydlet, sám mu nabídne dočasný pobyt u sebe. Chouň s radostí přijímá nabídku a brzy obrátí Havlíkův spořádaný život vdovce naruby. Starý průvodčí poznává, že také může žít jinak: vesele a bezstarostně. Idyla se pokazí, když Chouň Havlíka okrade… (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* milý televizní film ze seniorského prostředí, který s lidským pohledem a s humorem rozvádí téma přátelství, důvěřivosti i osamocení. Svými slušnými hereckými výkony potěšili známí herci. Duo Brodský - Zázvorková mi připomněli pozdější film Babí léto, který mi přišel podobně laděný. I Jiřinka Bohdalová jako by se v roli starší štětky našla ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pánové Kopecký, Brodský, Filip i Svěrák by mohli dokázat víc. Zajímavý námět, ale scénář se příliš nevyvedl. Tam, kde situace vybízela k humoru, nic, jen ticho po pěšině. Kde se dalo zahrát na city diváka, opět nedotaženo. Utopím si ho sám je takový polovičatý film, který se dočkal vyššího ohodnocení zřejmě proto, že podle oblíbeného scénáristy ho zrežíroval dobrý režisér, který do něj obsadil spoustu hvězdných herců. No, ale nevyšlo to. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem znovu nedávno a opět mě pobavil herecký koncert pánů Kopeckého a Brodského, Bohdalová jako prostitutka Jarmilka a samozřejmě Zázvorková jako paní Uriášová: "Zajímavý přednášky byly... vo houbách....dvě... byly.... první vo jedlejch... A druhá byla vo jedovatejch... No, tak to mě mrzí, že jsem o to přišel, zvlášť ty jedlý by mě zajímaly." ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Svěrákův jímavý příběh dvou osamělých mužů, kteří prostřednictvím náhodného setkání objevují všecky krásy světa, je bezesporu brilantní hereckou partiturou Vlastimila Brodského a Miloše Kopeckého v rolích životních outsiderů rozdílné úrovně i charakteru. Epilog, ohromující svou neobyčejnou obyčejností, potom napovídá, že opravdové přátelství je nade všechny křivdy světa. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nenáročná hořká komedie na téma mužského přátelství. Nebýt slušného obsazení, tak by zapadla do průměru. Ani s ním nečekejte žádné československé Intouchables konce 80. let. Příběh je natočený bez jakékoliv invence a bohužel ani Svěrákův scénář nedokáže zázraky. Závěrečná plánovaně silná scéna tak vyzněla poněkud do ztracena. Oceňuji alespoň skvělou hlášku Marie Rosůlkové. Tak poeticky a přitom syrově jsem to ještě nikdy neslyšel. ()

Galerie (9)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama