Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

Ranař (2011) 

Parádní zpracování a námět a také velké překvapení. S. W. Scott ukázal, že si umí střihnout i jinou roli než Stiflera z American Pie a v Goonovi exceloval. Jeho dobrosrdečnost a hloupost mě dokázala výborně pobavit a doopravdy tak splnila moje očekávání na dobrou komedii.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Velmi silný filmový zážitek. Francouzi neumí dělat auta, nesnáším jejich jazyk a zvyky, ale filmy mají vynikající. Mám rád především jejich komedie, které svým ztvárněním dokáží člověka pobavit. V tomto případě až tak o komedii nejde, jistě najde se tam mnoho vtipných momentů, které strčí s přehledem do kapsy dnešní rádoby vtipné komedie, ale v tomto filmu jde o mnohem víc, jde o přátelství a souznění úplně rozdílných lidí, kteří pocházejí z úplně rozdílných poměrů a jejich kroky spojila náhoda. Celý děj je prostoupen skvělou hudbou a kontrastem mezi humorem a dramatem. V mých očí dělá tento film ještě lepší skutečnost, že se jedná o dílo natočené podle skutečné události. 90%

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Toto je jeden z těch filmů po kterém mám husí kůži ještě několik hodin po jeho zhlédnutí. 90%

plakát

Requiem za sen (2000) 

Asi jako každý, ani já dobře nevím co k tomuhle dílu mám napsat, viděl jsem ho před malou chvílí a musím říct, že tak silný filmový zážitek jsem ještě nezažil. Leckterý horor si může jít hrát na hřiště a přenechat místo tomuto veledílu. Vůbec nic jsem o tomto filmu nevěděl, akorát jsem znal vynikající soundtrack a něco málo o ději, konkrétně že se tam objevují závislosti, to bylo vše. O to větší bylo překvapení při zhlédnutí. Darren Aronofsky natočil absolutní majstrštyk a to nejen o závislostech. Natočil snímek o osudech lidí, kteří se nechají unést, podlehnou svým touhám, chcete-li závislostem a ta je postupně ničí. Možná se režisér snažil sdělit i nějaké poselství a chtěl nám otevřít oči, kdo ví. Jediné co mohu říct pár minut po zhlédnutí je, že podlehnout může každý, ale postavit se opět na své nohy to je umění a bohužel v tomhle díle to dopadlo tím nejhorším možným způsobem. Samotnému ději nemohu nic vytknout, už od první minuty nastupuje neskutečně temná atmosféra, která nesmírným způsobem graduje až do velkolepého a smutného finále, celý děj je perfektně prokládán hudbou Clinta Mansella, který se svým soundtrackem k tomuto filmu zařadil mezi absolutní elitu na poli hudebních skladatelů. Dalším nesmírně důležitým mužem je samozřejmě režisér o kterém jsem se již zmiňoval, neumím si představit, že by někdo jiný dokázal takto brilantně natočit lidské pocity a trápení. Samotnou kapitolou je i kamera, která pomocí dokonalého střihu dokáže opravdu nastolit magické mrazení v zádech a připravit tak pořádný filmový zážitek. Drogy jsou svinstvo, stejně tak různé prášky a další věci, na kterých se člověk stane snadno závislým a pan Aronofsky nám nadčasově ukázal, kam až to může vést, když si člověk nedává pozor a nedokáže se ovládnout. Můj nejsilnější filmový zážitek za celou dobu sledování filmů 100%. Všem se omlouvám, že můj komentář nedává absolutně žádný smysl, ale to se nedá popsat, to se musí vidět.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

O něco slabší než Vejdělkovi "Muži v naději", ale přesto poměrně povedená komedie. Režisér opět sází na neotřelé a neokoukané herce a to filmu jenom prospívá. Námět tří žen různých věkových kategorií je parádně propleten a já jsem po celou dobu se zájmem sledoval jejich snažení o to, kdo klofne lepšího chlapa. Jediná věc, která mi trochu vadí je fakt, že v každém novém filmu Jiřího Vejdělka někdo umře a to mi do komedie moc nesedí, ano zrovna v tomto snímku to má trošku odlehčený nádech, ale do budoucna bych byl rád, kdyby se alespoň v jednom filmu dožili všichni herci poslední filmové klapky. 70%

plakát

Lid versus Larry Flynt (1996) 

Dle mého názoru nejlepší film Miloše Formana. Samotný Larry Flynt je rozporuplná osoba která pobuřuje naši společnost už několik desítek let a to svými názory, postoji a nekompromisní upřímností v oblasti sexuálním průmyslu, kterou nedokážou někteří pokrytci jednoduše vydýchat. Mistr Forman dokázal všechny tyhle aspekty přenést na filmové plátno a za to mu patří můj velký dík.

plakát

Ali G: Bling Bling (2001) 

Další pecka z dílny tohoto legendárního anglického komika. Scénky s Beckhamem a Posh jsou dnes již legendární.

plakát

Kličko (2011) 

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti.

plakát

Krvavý Valentýn (2009) 

U hororu bych očekával, že se budu bát a se sevřenou zadnicí sledovat skrz prsty co se děje na obrazovce. V tomto případě tomu tak však nebylo. Krvavý Valentýn je stejně strašidelný jako krabice s koťaty, pár strašidelnějším scénám přidává na hrůznosti a lekavosti prostředí temných dolů, ale to můžeme vidět pouze občas. Většina děje se totiž odehrává kolem ex-vztahu našeho vrahouna a jeho bývalé přítelkyně, která se shodou okolností vdala za dalšího bývalého vrahounovo kamaráda šerifa Axela. Takže děj je předvídatelný, nudný a na pár scén i docela úsměvný. Trochu to zachraňuje konec, který nám konečně vykresluje skutečného vraha a my se tak dozvídáme, jak to vlastně bylo.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Hořká komedie z prostředí sedmdesátých let. Když se nad tím tak zamyslím, tak doba to byla jistě krutá. Neumím si představit, že bych vyrůstal v teroru komunistických sviní a proto jsem také od začátku filmu fandil naší ústřední čtyřce. Ve filmu je nádherně zachycena dobová situace a také dospívání jednotlivých členů, vidíme jejich starosti, problémy, touhy a to všechno v pěkně vtipném obale. Výborné je také obsazení a hudba, která přidává v určitých sekvencích na vážnosti, ale také dokáže film náležitě odlehčit. Film je také plný vtipných scén i když pro tehdejší mladíky to asi jednoduché nebylo. Celkově tento film hodnotím nad očekávání dobře, režisér Trojan se toho zhostil opravdu dobře a spolu s vynikajícími herci se mu podařilo vytvořit opravdu kvalitní snímek.