Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Vzhledem k tomu, že je Hugo všemi směry probírané téma, tak jsem si ho i já nemohl nechat ujít. Na atraktivitě mu přidává i fakt, že je ihned po své premiéře velmi dobře hodnocen a navržen na mnoho filmových vavřínů. Režisér Martin Scorsece se vydává do pro něj doposud nepoznaných filmových žánrů a jde to trochu vidět. Film se tak z mého pohledu odchýlil od původní snahy zachytit audiovizuálně vymazlený rodinný film a stává se z něho něco jako trochu nudná ukázka z dějin a počátků kinematografie. Samotný příběh je necelistvý, moc nedává smysl a většinu času se i vleče a je nudný. Hugo je tak z mého pohledu trochu průšvih a plusové body se snaží dohnat možná tak dobrými triky a obsazením.

plakát

Jackals Praha (2007) (amatérský film) odpad!

Jedním slovem =trapas=. Kluci mají už nějaký věk a taky by mohli vědět, že to co natočili dokáže pobavit pouze je samotné a nebo jejich duševně nevyrovnané kamarády. Cením si každé snahy natočit nějaký amatérský film, ale tohle film není, tohle je žumpa bez špetky vtipu a nápadu.

plakát

Monty Python a Svatý Grál (1975) 

Oproti ostatním filmům z dílny "Monty Python" je Svatý Grál až žalostně nevtipný a ubohý. Humor mi přijde po většinu času ujetý a pár vtipných scének to nezachrání. Poměrně velké zklamání.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Tak jsem konečně dokoukal celou sérii. A mohu říct, že v posledním díle se kolotoč akce a pátrání v minulosti rozjel ještě o stupínek více než v předchozím díle. Režisér Greengrass si pro nás připravil parádní jízdu a také konečně zodpovězenou otázku, kdo ten Jason Bourne vlastně doopravdy je. Tento díl jsem po dvou předchozích očekával ve velkém napětí a očekávání a po pár prvních minutách jsem věděl, že to bude ono. Matt Damon v roli agenta zraje jako víno a mozaika jeho minulosti se mi dostávala do podvědomí čím dál tím více. Opět jsme také svědky vynikajících úniků a různých honiček, kterým na kráse přidává krása a různorodost míst, kde se odehrávají. Objedeme tudíž opět téměř celý svět, ale na konci se konečně dočkáme oné očekávané pravdy a dozvíme se, jak to všechno vlastně bylo. Za tento konec jsem nesmírně rád a považuji celou sérii o agentu Bournovi za to nejlepší, co jsem v poslední době viděl ze žánru akční/drama.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Ke všem dílům Pirátů z Karibiku jsem byl odjakživa trochu odtažitý. Považoval jsem je za komerční hlouposti, ale postupem času si k ním začínám pomalu nacházet cestu. Tento prozatím nejnovější díl mi ze začátku připomínal staré dobré začátky všech předchozích dílů. Trochu jsem se obával, že mi bude chybět Orlando Bloom a Keira Knightley, ale s přibývajícím dějem jsem si na ně ani nevzpomněl. Naopak jsem rád za zachování staré party a taky ojedinělého humoru, který je místy trochu hloupý, ale dobře charakterizuje a vystihuje všechny díly Pirátů. Celkově se mi tento díl teda velmi líbil a doufám, že pokračování budou přinejhorším stejná a nebo ještě lepší.

plakát

Poslední bojovník (2007) (pořad) 

Docela příjemný televizní pořad z prostředí amazonského pralesu. Je zajímavé sledovat zvyky domorodých kmenů a je ještě zajímavější zkusit během jednoho týdne tyto zvyky napodobit a přiblížit se jím. Někteří soutěžící se k nim nejenom přiblížili, ale chvíli jsem si je pletl i se členy domorodců. Rozhodně je to zajímavý nápad a jsem rád, že se tento pořad vysílá i v Čr.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Jestli jednička byla téměř dokonalá, tak dvojka je absolutně dokonalá. James Bourne (Matt Damon) se přestane neustále schovávat a konečně jde provést akci, při které se snaží rozluštit pravou povahu své minulosti. Oproti jedničce je v tomto díle nesčetněkrát více akce a to filmu jenom přispívá. Začátek začíná trochu pomalu a můžeme v něm vidět i ztrátu Marie (Franka Potenta), která v prvním díle zahrála opravdu skvěle a doufal jsem, že jí tvůrci nechají trochu více prostoru i v druhém díle, ale nestalo se tak. Právě po odchodu Marie se rozjíždí to pravé filmové peklo, Bourne se vydává vstříc své minulosti a za každou akcí a také za každým jeho brilantním únikem z pasti mi zůstává rozum stát. Právě tyto akce mi v jedničce chyběli. Celý děj potom ubíhá velmi rychle a zápletka nás dovede k absolutně dokonalému konci a konečně jsme tak o trochu chytřejší co se týče minulosti. Jsem také rád za absolutně dokonalý soundtrack a obsazení Karla Rodena, kterému jsou role drsných Rusů šité na míru.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Docela příjemná komedie. Humor mi přijde podobný jako v prvním díle, vtipem se v tomto díle nešetří a to je jenom dobře. Nejedná se však o žádný fekální humor jako jsme zvyklí u dnešních komedií, ale o dobře mířený humor, kterému se člověk srdečně zasměje. Celkově bych tento film hodnotil zdařile, dost se podobá jedničce. Jediná věc, která trochu vybočuje je starší zjev Johnyho Englishe. Nebál bych se dalšího pokračování, ale nechci na něj čekat dalších 8 let.

plakát

Zahulíme, uvidíme 3 (2011) 

Jsem mile překvapen. Původně jsem se obával třetího pokračování, ale mé obavy se po několika minutách ukázali jako naprosto zbytečné. Ve filmu můžeme vidět starou dobrou partu, která neztratila nic ze svého šarmu z předchozích dílů. Jsem rád za obsazení Dannyho Treja, který v roli otce Marie opravdu naháněl strach a Haroldovi bych takového tchána určitě nepřál. Dále jsem rád za krásné vánoční ukázky z New Yorku a dopřání nám té pravé vánoční atmosféry, některé scény jsou samozřejmě přehnané, ale v kombinaci s hulením není vlastně nic přehnaného. Klidně bych uvítal další pokračování a jak řekl ve filmu NPH "uvidíme se ve čtvrtém díle", tak se ho možná opravdu dočkáme. Budu doufat!

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Výborný akční film, kterému přidává na atraktivitě fakt, že byl natáčen i v zasněžené Praze. Celý děj se točí kolem bývalého elitního zabijáka Jasona Bourna a i když to zní neuvěřitelně, tak celou dobu ani trochu nenudí. Za celou dobu trvání filmu je v něm dostatek akce a různých akčních scén, takže se člověk o čas v tu dobu absolutně nezajímá. A to je dobře film nás vtáhne do děje, ale rozhodně tvůrci věděli, kde jsou mantinely, protože přílišná akce a různé honičky by byly také na škodu. V tomto filmu se ve výborném světle ukázal Matt Damon, kterého jsem předtím nebral jako herce moc vážně, ale dokázal mi, že zahrát umí přímo brilantně. Zdatně ho doplňuje německá herečka Franka Potenta, která není moc známá, ale do filmu se náramně hodí a prospívá mu. Celkově bych tento film zhodnotil jako velmi zdařilý a jsem rád, že se na natáčení podílela i česká strana.