Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Opravdu, nemám co vytknout. Charaktery postav mne uchvátily, zajímavé sidestories, a David Tennant se vyhoupl do pětky mých nejoblíbenějších britských herců.

plakát

Jak prosté (2012) (seriál) 

Ano, je to nepovedená kopie. Máte všichni pravdu. Ale, proboha, to byl třeba Dr. House taky! A přes všechny jeho chyby a nulovou originalitu a prznění je to pořád více než koukatelné. Když tento seriál porovnám s jinými, které mají kolem 70 procent, tak je mi ho líto. Protože mě prostě baví víc. A že je to jedno z milionu zpracování Sherlocka Holmese? Přes to se přenesu, dokud mě budou jednotlivé díly bavit. A ty mě baví (v současné době jsem viděl 7 dílů).

plakát

Generace X (2005) 

Jsem unesen. Místy Americká krása, místy Střihoruký Edward, ale většinou absurdní originál.

plakát

Legend of Neil, The (2008) (seriál) 

Zvráceně dokonalé, shlédl jsem na jeden zátah. Osobně se mi to líbilo významně více než The Guild, možná kvůli nostalgii.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Film je to dobrý. Užil jsem si ho, výborné dialogy, skvělé efekty, spád, žádná nuda. Se Sherlockem Holmesem to ale má společného málo. Je to prostě akční/dobrodružná žánrovka. Dětektivní zápletku nehledejte. EDIT: Právě jsem zkoukl druhou sérii Sherlocka od BBC a je mi Guye Ritchieho líto. Nemá šanci.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Po shlédnutí první série jsem přemýšlel mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale právě jsem dokoukal čtvrtý díl a to nemá chybu. Po všech stránkách. Scénář super, dialogy brilantní a mám dojem, že rozpočet na díl se zdesetinásobil. Tomuhle většina blockbusterů nesahá ani na paty.

plakát

Ničitel Conan (1984) 

Já si nemůžu pomoct, objektivně hodnocení asi sedí, ale já na ten film stejně nedám dopustit. V dětství jsem ho na videu viděl asi padesátkrát a nedávno jsem si jej z nostalgie pustil znovu a bavil jsem se jako tehdá, když jsem byl malý kluk. Následně jsem si pustil Deathstalkera, který má tady na csfd přibližně stejné hodnocení, a je tam rozdíl čtyř hvězdiček. Tenhle Conan má prostě všechno, co má správná béčková fantasy mít. Drsňák jede na quest, posbírá vyváženou partu kámošů, prochází zajímavými epizodami až nakonec porazí hlavního bosse. To vše řemeslně dostatečně (v rámci doby a peněz), dynamicky a dokonce včetně několika velmi homorných hlášek (např. bratr sestry mého bratrance, nebo jak to bylo...)

plakát

Deathstalker I (1983) 

Tak to ne. Ať už je příběh jakýkoliv, ať už je tam holých ňader, kolik chce, to se fakt nedalo. Myslím, že kdybych řekl pár kamarádům, vzal digitální kameru a vyrazili společně do lesa, natočíme to řemeslně lépe. Scény jsou zmatené, často úplně nelogické střihy, hrdinové se noří odnikud a některé z vedlejších postav zjevně ze scénáře nepochopily, na čí straně vlastně stojí. Přítelkyně říkala, že jí to připomínalo Quest for Holy Grail, což je asi částečně pravda, akorát že Monty Pythoni to dělali schválně...

plakát

Šťastný člověk (2009) 

Podle popisu filmu jsem čekal milé pohlazení po duši Život naruby (1994). Bohužel mi místo toho byl naservírovany francouzský blaf, jehož scénář je tak špatný, že to snad ani nemůže být pravda, postavy, to jsou jen karikatury, a závěrečná pointa, škoda mluvit. Celý film jsem se strachoval, že to tak dopadne. Od odpadu film zachraňuje jen výborný Pierre Richard (který se ve filmu mimochodem taky jmenuje Pierre. Vždycky mě fascinují filmy - ve špatném slova smyslu - kde se herec jmenuje stejně jako jeho postava).