Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (257)

plakát

Černobílý svět (2011) 

Boj za práva černochů je v dnešní době vděčné téma. A z pohledu filařského je to sázka na jistotu. Je to hezký film, ale je z toho bohužel cítit vypočítavost a zavání to Hollywodskou produkcí, zejména postavy tupých dámiček, jsou jak vystřiženy z bláznivé americké komedie.

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Precizní režisérské dílo, trochu zvrhlé, to pravda je, ale má to hezkou tvář a po závěrečných titulcích zjistíte, že ta umělecká skořápka rozhodně není prázdná. Tomu se říká filmové umění.

plakát

Všemocný (2011) 

Snězte prášek a využijte kapacitu mozku na 100 %. Hlavní hrdina tedy sní prášek a využívá po celý film svůj mozek na 100 %. To je celé. Suchá filmařina bez příběhu, bez nápadu, bez emocí.

plakát

50/50 (2011) 

Ne moc realistické, ne moc vtipné, ne moc dojemné. Docela pohodový film o rakovině, kde těch ne moc, je moc. Pozitivní rozhodně na filmu takovéhoto typu je, že to není citová vydíračka.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Docela zajímavým a originálním způsobem zobrazený kontrast dvou fází vztahu dvou lidí. Jenže každý zřejmě ví, tuší (nechce věřit), že prvotní zamilovanost jednou skončí a vztah nadále funguje na jiných principech. Bohužel se tento snímek omezuje pouze na ploché zobrazení této skuečnosti, nenabízí řešení, nejde do hloubky a neobsahuje autorův pohled nebo názor. Škoda (jedné hvězdy).

plakát

Těžká váha (2005) 

Těžká váha není zrovna nejlepší překlad anglického originálu. Anglický název totiž ten film výborně vystihuje. Je to v podstatě okopírovaná popelka s boxerskýma rukavicema. A pro takovéhle pohádky mám přesně slabost. A co se týče té čistě sportovní části odehrávající se v ringu, pak bez debat, tohle patří k nejlepšímu svého žánru.

plakát

Bratři (2009) 

Úzkostlivě přesvědčivé. Syrové a drsné. Věřil jsem tomu každou vteřinu.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

To není ani tak pohádka, jako satira, celkem vtipně a výstižně vystihující poměry v této zemi. A já myslel, že češi vždy měli pro satiru slabost a že vždy hrála v našich dějinách významnou roli (Osvobozené divadlo, Borovský..), ale dle mrzkého hodnocení, to vypadá, že někteří uživatelé ČSFD jsou slepí a snaží se v tomto filmu hodnotit uměleckou stránku, či co...

plakát

Vánoční prázdniny (1989) 

Ošklivý americký kýč, který je asi tak vánoční, jako malý Santa Claus na baterky, co umí zpívat:"Jingle bells,..."

plakát

Kmotr II (1974) 

Obrovské, monumentální dílo, podbarvené vážnou hudbou s nekonečnou stopáží. To vše je jen nabubřelá maska pod kterou se skrývá, nudný film bez příběhu. Tři hvězdičky jsou za tu masku, je opravdu skvělá.