Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 766)

plakát

Železný opičák (1993) 

Stačí trochu povolit mozkové závity a soustředit se na fantastické výkony s Donniem v čele a je to fajn relaxový film.

plakát

Mnich (2011) 

Je zajímavé, jak obrovskou moc má vlastně tenhle skoro nehezký Francouz, s očima daleko od sebe a ostrým nosem, nás uhranout. Dokáže zahrát cokoliv, co si zamane a vždy tak, že mu to polknete i s navijákem. O tom, co ve filmu mohlo být či nemuselo, je zbytečné debatovat, protože každopádně si jej tenhle hříšník, byť ve službě Boží, ukradl celý sám pro sebe.

plakát

Bod zlomu (2015) 

Ramírez a Varela dohromady, co si přát víc? Asi jiný děj, pro ty dva týpky s uhrančivým pohledem a název filmu ihned zapomenout, aby vás nerušil. Takže, úžasné exteriéry, skvělá hudba, a tím to končí, byť ani práce kamery nebyla k zahození. Nesnáším idioty lehkomyslně pohazujícími svým životem a zdravím a zde jsem jich měla dost, ve jménu vrácení přírodě co její jest a s ní splynout. Nesnáším magory co sjíždí na prknech hory, co volně lezou po skalách a odstřelení zlatého dolu beru jako přehnanou pitomost, nějak mi uniklo množství trhaviny, viděla jsem menší než malé. Zkrátka, do poloviny dobré, pak to drhlo.

plakát

Smrt čmuchala (2014) 

Film byl zručně natočený, nenašla jsem hluché místo, při kterém bych se nudila. Náš Velký bratr za Velkou louží v období studené války byl všeho schopný a bohužel klidně i zneužil pro moc vlastní obyvatelstvo. Čímž netvrdím, že druhá strana to nedělala též, jen trochu jinak. Jeremy Renner mi sednul, takže bez rozpaků čtyři hvězdy.

plakát

Ohnivá bouře (2013) 

Vlastně to byl velmi dobře zpracovaný film, plný akce, záběrů na Hongkong a s ušatým představitelem policie Andy Lauem v čele. Výborná závěrečná scéna a přesto mi ve filmu cosi nedefinovatelného chybělo, tudíž tři hvězdičky a dost.

plakát

Oko v oblacích (2015) 

Tohle snad zamává s každým. Děti a válka, fanatici, politici, konflikty. Byznys, který se vplížil a zneužil bídu. Ten mizerný pocit mne neopustí ještě dlouho, výborně natočené a obsazené.

plakát

Operace Mekong (2016) 

Velmi slušně koukatelný film se skvělou poslední půlhodinou. Pokud v tom někdo opravdu cíleně hledá propagandu, lituji obětí na lodi, kteří vlastně slouží k blbým kecům. Naše kinematografie se zatím moc k ničemu nezmohla, že... možná to bude tím, že žijeme v jiných podmínkách a o doslovné bídě si můžeme nechat zdát.

plakát

Kung Fu zabiják (2014) 

Donnieho jsem si absolutně užila, ten chlap mne moc zajímá. Film natočený s láskou k bojovým uměním a opravdu se bylo na co koukat, souboje excelentní, celkově výborný vizuál, jen to prkenné vyšetřovací dřevo mně pilo krev.

plakát

Bůh války (2017) 

Bojové scény byly špičkové, to je neoddiskutovatelné, moc dobře se na ně i bitevní vřavu koukalo, leč přesto všechno, i přese sympatického hlavního hrdinu, tomu ještě krapítek něco scénáristického chybělo. Třešničkou byl pro mne Sammo Hung, který i se svojí váhou a věkem je vždy neuvěřitelný.

plakát

Tichý zabiják (2013) 

Nevím proč, ale nedokázala jsem si k hlavnímu hrdinovi, který, ač to v životě neměl vůbec lehké, najít cestu. Ten věčný problém korejského polostrova je opravdu hodně odstrašující a o spoustě věcech nemáme ani ponětí. Přestože byl film slušně natočený, obsazený, s dobrou hudbou, asi kvůli totální kamennosti  špiona, který se nedovedl ani na vteřinu usmát, dám jen tři hvězdičky.