Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (23)

plakát

Hypnoshow (2019) (pořad) odpad!

Musím zopakovat jeden názor: Je to nejhorší show roku 2019 a to rok teprve začal. Čistá Danglovina, jto trapné, "herecké" výkony soutěžících byly hrozné a Dangl zase předvedl, že není ani dobrý komik ani moderátor. Upřímně jsem u té show trpěla a pak už jsem se jen bavila názory na FB stránce Markízy. Doufám že další díly raději nebudou a Markíza začne raději vysílat filmy, než věci vlastní tvorby (nebo frančízy) které jim prostě nejdou.

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Viděno v IMAX 3D a musím říct, že jsem se bavila. Dinosauři jsou super a opravdu by se jich člověk bál. Příběh je jednoduchý a předvídatelný, dost zrecyklovane téma z minulého dílu (geneticky modifikovaný dinostroj na zabíjení, co se vymkne kontrole) přesto jsem při některých scénách byla napjatá, rozuzlení je trochu zvláštní a samozřejmě otevírá prostor pro pokračování, ale já se na to těším. V podstatě z toho filmu nemám špatný pocit a určitě se na něj někdy podívám znovu.

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Můj kdysi první anime film a od té doby je to srdcovka na věky. Kdysi, když to dávali v televizi, žrala jsem to jako malá jakoukoliv jinou pohádku, i když vlastně už tehdy mě to něčím uchvátilo a já si to potom pouštěla na kazetě stále dokola. Teď když jsem starší vnímám ten film trochu jinak, už by určitě neuspěl tak moc (když ho srovnám s jinými filmy od Ghibli) ale stále baví. Krásné prostředí, sympatický Ashitaka, drsná Mononoke a její vlčí smečka. Jsou zde postavy které člověk musí milovat a také ty, které může nesnášt. Počin už dosti starý pro mě však na věky nezapomenutelný.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Než jsem si pustila Howlův kráčejí zámek, tak pro mě top byla Cesta do fantazie, ale teď musím změnit svůj názor. Od prvního shlédnutí jsem se do toho příběhu zamilovala. Nejspíš za to může to, že jsem už víc dospěla a Fantazie je spíš dílko pro mladší diváky, kdežto Zámek svým více romantickým pojetím cílí na trošku starší diváky. Každopádně se mi už dlouho nestalo, abych se na nějaký film musela dívat tak často a přesto mě neomrzí.

plakát

Malý Sheldon - Pilot (2017) (epizoda) 

Konečně Sheldon jakého máme rádi, neuvěřitelně otravný, asociální genius. Celá jeho rodina je bláznivá, malá Misy nezapre svou věčně sarkastickou babičku a obě postavy jsou prostě super. Sheldon jako takovy sice moc hlavní postavu nepřipomíná (nebýt názvu a občasných průpovídek Jima Parsonse) ale jako sitkom z jeho dětství se to povedlo lepe než jsem čekala :)

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Nevím, kdy jsem na konci filmu tak plakala. Příběh chlapce, který se snaží vypořádat se ztrátou matky. Pěkně a dojemně podané.

plakát

Já, legenda (2007) 

Film Ja legenda jsem viděla už párkrát, bohužel, většinou jen do doby než se Will Smith chytí do pasti, pak už je to pro mě neznámý film. Podařilo se mi ho dokoukat do konce pouze dvakrát a kupodivu pokaždé s jiným koncem. Nevím, který se mi líbí víc, oba dodávají filmu svůj osobitý styl a celý děj i důvod, proč zombíci nahánějí Willa a jeho kámoše se mění. Mě se film líbí, je to sice jedna z typických amerických apokalyptických slátanin, ale svoje hodnocení si zaslouží. Už hlavně za tu krásnou fenku Abby :)

plakát

Čapí dobrodružství (2016) 

Od tohohle animáku jsem neočekávala moc, ale vážně se povedl :) osobně nemám tenhle typ pohádek ráda, ale u tohohle jsem se bavila. Je to vtipné i dojemné zároveň, nějaké menší napětí tam je a hlavně hlavním postavám máte proč fandit :) Proč takovéto animáky nemají větší reklamu, aby na ně člověk nemusel narážet jen náhodou.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Podle komentářů mi přijde, jakoby nikdo nikdy neviděl originální animovanou story od Disneyho. Tato kráska a zvíře je v podstate věrnou kopií svého kresleného předchůdce s několika extra scénami (pro příběh dokonale zbytečnými) a písničkami. Dlouho jsem se těšila, až to uvidím a hodně jsem se bála, Emma Watson není Belle, jakou bych si představovala, není ani dostatečně​ krásná, aby byla Belle, provedení zvířete, taky není nic moc, z obrovského netvora vylezl jen netvor o hlavu větší než průměrný muž, který vrčí a řve jen málo. Mrs Potts a malý Chip, jsou oproti animované verzi také zvláštní a nesympatičtí, ale ve výsledku na mě film zapůsobil. Scena "Be our guest" je jedna z nejfantastičtějších z celého filmu a moje oblíbená taneční scéna také nezklamala. Návrat do dětství a vzpomínky přenesené do hraného filmu, nádhera.

plakát

1890 (2017) (seriál) 

Těšila jsem se na nějaký historický krimi seriál, který podle ukázek vypadal slibně a zůstala jsem zklamaná :( Ze začátku to bylo fajn, pomalý začátek, seznámení s hlavním hrdinou, který je kombinaci Poirota a Holmese, ale poté, co dorazil na zámeček a začal řešit případ, už se to nějak zaseklo. Hraběcí rodina je nesympatická a herecké výkony jsou děsné. V polovině jsem přestala vnímat a to pomalé tempo, které nasadili na začátku začalo být čím dál nudnější. Nakonec ani netuším o co tam vlastně šlo. A jedna věc mě zarazila, očekávala jsem, ze v každém (hodinu a pul dlouhem) díle bude Koleník řešit a vyřeší jeden případ, ale zdá se, že ta jedna vražda z prvního dílu bude pokračovat. Možná tomu dám ještě jednu šanci, ale pokud se tam nezačne něco dít, nestojí to za nic.