Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (263)

plakát

Seukechi (2018) (seriál) 

Tak jako jo, ty lapsy tam jsou, ale zase to není tak hrozný jako v některých jiných seriálech. Osobně mě vytočil pouze jeden, a to když jedna z postav jasně prokecla něco, co nemohla vědět, a nikdo si to neuvědomil. Mohli si ušetřit velký překvapení.. :-) Ale jinak já jsem byla velmi spokojená, nevím, proč je tenhle seriál tak těžce podhodnocený. Jak píše Vavča - super hudba. Dobrá akce, mělo to spád - dala jsem to během dvou dnů, protože jsem chtěla vědět, jak to bude dál. V Koreji to zrovna moc popularity nenasbíralo, zřejmě proto, že tam není žádná romantika. To je pro mě osobně velký plus, ale korejský divačky tohle prostě neodpouští. Doufám, že kvůli tomu neodpískají druhou sérii, se kterou se evidentně počítá. P.S. Bylo hezký zase po dlouhý době vidět Raina v akční roli. To mu sedí nejvíc.

plakát

Mubeob byeonhosa (2018) (seriál) 

Scénáře některých seriálů jsou opravdu jako přes kopírák, také tento přináší tak obyvklé téma pomsty na nedotknutelných tam nahoře. Ale já mám přesně tenhle typ příběhů ráda. Tentokrát musím vyloženě pochválit perfektní obsazení. Líbil se mi jak hlavní pár, tak proradná soudkyně a hlavně gangster An O-Joo, který byl hlavně v posledních pár dílech naprosto luxusní. Dávám solidní 4*. P.S. Lee Joon-Ki trpí anorexií? Takhle vyhublýho chlapa jsem už dlouho neviděla..

plakát

Wangeun saranghanda (2017) (seriál) 

Když je to čistá červená knihovna (hlavně úvodní díly), je to dost nuda. Pak to nabere docela slušný obrátky a následuje poměrně napínavý historický drama. Od poloviny už mi bylo úplně jedno, kdo nakonec skončí s hlavní hrdinkou, naopak jsem spíš předpokládala to, jak to vlastně nakonec i dopadlo (z čistě praktických důvodů). Postava korunního prince byla výborná, chytrá, zajímavá. Ještě lepší (a pro mě nejoblíbenější) postavou byla jeho matka, mongolská princezna - královna Goryeo. Postava Lina byla nevýrazná, nezajímavá a jeho myšlenkový pochody mi občas unikaly. Konec se mi hodně líbil, podle mě to skončilo zcela logicky a nakonec i uvěřitelně. Pokud jde o herce, Yoona zvládla roli dobře, představitel Lina byl, stejně jako jeho postava, sice sexy, ale jinak o ničem. Výbornou hereckou práci předvedl Siwan, radost pohledět.

plakát

Seulgiroun gambbangseanghal (2017) (seriál) 

Dlouho jsem neviděla seriál s takhle pefektně napsanými postavami. Každá byla zajímavá a každou jsem si oblíbila. Švejkující Kim Je Hyeok je nezapomenutelná postava a stejně jako u Švejka ani u něj vlastně pořád nevím, jestli je nebo není v reálu blb. Park Hae-soo svojí roli zvládnul neskutečně bravurně, doufám, že bude šance tohoto herce vídat častěji. Tvůrci to podle mě trochu přehnali s příliš zidealizovaným zpodobněním vězeňského prostředí, protože člověk by měl pomalu chuť se nechat zavřít. Ale co já vím, třeba to byla snaha o nábor do řad vězeňských dozorců. Ale nevadí, tenhle seriál se zařazuje mezi můj TOP5.

plakát

Eonteochibeul (2017) (seriál) 

Takové pěkné mafiánsko-rodinné drama.. Připomnělo mi to italské mafiánské seriály, které jsem jako puboš milovala. Dobří herci (hlavně Seong-gyoon Kim) a jako tradičně strašné herečky..

plakát

Beullaek (2017) (seriál) 

Tak přemýšlela jsem o 4*, protože prostřední část se mi hodně líbila. Ale ten konec, a hlavně těch posledních cca 10 minut, to zabil. Vůbec ta romantická linka byla debilní, do atmosféry seriálu se to vůbec nehodilo. Jako detektivka to bylo super, příběh dobrý, provázaný, skoro jsem si musela začít psát, kdo je kdo, protože podstatných postav, které se časem "vrací" na obrazovky, je hodně, plus jejich rodiny.. Mám ráda takový příběhy a tady se to všechno pěkně nakonec ujasnilo a vysvětlilo, ačkoliv někde v půlce jsem moc nechápala, jak spolu všichni vlastně souvisí. To se mi líbilo. Líbila se mi partička policajtů. Naopak mi vyloženě leze na nervy, když někde policajtům pomáhají "náhody" typu škrtič bez prstu, jizvy na obličeji, tetování a zde neustále se opakující náhodně položené a popadané návodné fotografie.. To bylo fakt už dost přes čáru. Nelíbila se mi taky vůbec Go Ara, která podle mě není moc dobrá herečka a navíc vypadala jako vorvaň (naducaný obličej, chybějící krk a to vše umocněno příšerným pytlovým oblečením). Nejlepší ze seriálu byly chvíle, kde nebyla hlavní hrdinka. Jsem ráda, že jsem to dokoukala, protože po prvním díle jsem si říkala, že takovou srágoru asi nedám, a to by byla škoda. Ale znova si to už asi nepustim. (Btw, pochopili jste někdo, proč hlavní hrdinka neviděla celou dobu toho smrťáka, kterýho hledal Black, když se s ním opakovaně setkala a nebyl v černým?)

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Strašně kýčovitý příběh, ze kterýho si ovšem vždycky můžu úplně vybrečet oči. Plus JRM v roli otce. Tenhle film je prostě moje srdcárna.

plakát

Byeongwonseon (2017) (seriál) 

Tohle je taková ta klasická lékařská záležitost, poměrně dost zidealizovaná, s nepříliš reálnou hlavní hrdinkou, která odoperuje všechno od transplantace orgánů až po přišití amputované ruky. Kdo máte rád lehce přislazené příběhy o lékařích, jejich pacientech a různých životních trampotách (které samozřejmě mají svojí mez), pak se Vám to bude určitě líbit.