Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (282)

plakát

Rallye smrti (2008) 

Anderson se vzchopil. I když jako scénárista pořád nic moc, u akčního nářezu typu Death Race, to vůbec nevadí. Rozuzlení zápletky je beztak každému jasné sotva se nějaká vyskytne, tak proč se zdržovat dějovými peripetiemi, když tu desítka obrněných aut čeká na co nejefektnější likvidaci. Akce je skutečně parádní. Anderson se obešel bez zbytečných počítačových efektů. Destrukce je tak krásně opravdová a hmatatelná, prostě pyrotechnické orgie, radost pohledět. Na zážitku přidává i splašená kamera, která nevydrží vteřinku v klidu, a neustále poletuje nad závodní dráhou, a akce přitom neztrácí na přehlednosti. Po Doomsday další béčková pecka. Škoda, že jsou tyhle filmy tak nevýdělečné:-(

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Vlastně jde o poměrně dobrý a napínavý film, jen to nejsou Akta X. Toho tajemna je tu mnohem méně než by bylo příhodno, Carter se svou režií také neexceluje a výsledku by slušela televizní obrazovka trochu více než plátna kin. Tvůrci se možná snažili přijít s neotřelým přístupem, zůstali však jen napůl cesty k úspěchu. Lepší 3*.

plakát

Odpočívadlo (2006) odpad!

...ovšem za scénku "You missed! Shoot me again!" bych tomu tu jednu hvězdu skoro i dal. U toho jsem smíchy málem spadnul ze židle.

plakát

Firewall (2006) 

Hollywood takových thrillerů chrlil mraky hlavně v 90. letech. Pokud už jste alergičtí na větu "Nech mou rodinu napokoji!", pak se Firewallu určitě vyhněte. Pro ty ostatní je to slušně odvedená žánrovka s pořád ještě svěžím Fordem a slizkým záporákem Paulem Bettanym. Loncraine rozhodně umí. Některé momenty jsou hodně napínavé a film rychle uteče, i když se občas zadýchává. Hlavně závěrečná třetina je až příliš ohratá na to, aby jste jen na vteřinku zapochybovali, že to dopadne jinak než si myslíte.

plakát

Maturitní ples (2008) 

NECHUTNÝ PRODUCENTSKÝ TAH. Jestli bylo na amerických teenage slasherech posledních deseti let něco zajímavého, tak jenom krev a sex. Jestli mohlo remake PROM NIGHT něco zachránit, tak jenom krev a sex. Jestliže je vyvražďovačka ratingovaná PG-13, můžete si být jistí, že krev a sex v ní nenajdete. Nudný slasher, ze kterého producenti vyjmuli to hlavní, ale všechny neduhy novodobých ostřejších kolegů ponechali: nesympatické postavy, nulová originalita, nijaká atmosféra, horor postavený jen na trapných lekačkách, které rozesmějí každého nad těch 13 let (hlavni hrdinka se lekne lampičky(!)...omfg, co přijde příště?!) a úplně dementní chovaní všech zúčastněných. Koukat jen na vlastní nebezpečí.

plakát

Zohan: Krycí jméno Kadeřník (2008) 

Filmový zmatek, bordel, chaos. Apatow a kolegové scénáristi pořádně zklamali. Děj asi vymýšleli za pochodu, protože jsou tu tuny postav a vedlejších linek, a každou chvíli se to zaměřuje na někoho jiného, jen proto aby půl hoďky před kocem přišel nový uber záporák, a všechny rozjeté dějové linky nesmyslně utnul a přebral veškerou pozornost na tu svou. Sandlerovský humor žeru, a tady je těch VTIPNÝCH trapáren opravdu hodně. Výsledek ale není ničím jiným, než dvěmi hodinami skečů kolísavé kvality se slaboučkým příběhem, který je jenom křehce propojuje. To by mi jako fanouškovi úchylného humoru na 4* stačilo, jenže směrem ke konci filmu dochází vtipná kaše, a to hodně. Ještě že je tu skvělý John Turturro a jeho tréninková scéna parodující Rockyho. To mě dostalo víc než cokoliv, co tu předvedl Sandler.

plakát

Rudé horko (1988) 

Starý dobrý Arnold se svým rakouským přízvukem je jako Sovět prostě dokonalý, a tahle akční krimoška zasloužilého žánrového kmeta Waltera Hilla neurazí nikoho, kdo má drsnější stránku filmu 80. let alespoň trochu rád. Akce je pomálu. To tentokrát nijak nevadí. Rudé horko má totiž nadprůměrný, místy zatraceně vtipný scénář, a hraje tu Gina Gershon ve svých nejlepších letech.

plakát

Kronika mutantů (2008) 

I přesto, že herní předlohu neznám, se nemůžu ubránit drobnému zklamání. Čekal jsem béčkovou lahůdku pro fajnšmekry přesně ve stylu Doomsday, Hunter mi ale naservíroval těžce podfinancovaný mix Riddicka a otřesného D-War. Překousnete-li občas vyloženě úsměvné triky a zdlouhavý rozjezd máte tady slušnou porci akce, sem tam dobrou hlášku a hlavně lahůdkové herecké obsazení. Mentorující Perlman, charismatický drsoň Jane a po dlouhé době opět krásná Devon Aoki, ti všichni odvedli v rámci filmové kategori B skvělou práci. A i když zpočátku jsem byl ohledně filmu hodně skeptický, na konci by mi vůbec nevadilo, kdyby trval o trochu dýl.

plakát

Svůdné zombie (2008) 

Tenhle projekt zaváněl pěkným průšvihem. Film, který na sebe chce upoutat díky obsazení pornohvězdy nedává moc nadějí na kvalitní podívanou. Naštěstí jsou Zombie Strippers s láskou natočeným brakem, a překvapivě v nich funguje většina vtipů i hlášek. Herci si své role užívají, a hlavně co předvádí Robert Englund mě naprosto dostávalo. Škoda, že tu neni trochu víc děje a méně stripshow, ze začátku jsou ty tanečky fajn, když se ale půlku filmu dívám, jak se nemrtvé holky svíjí u tyče, začíná to být trochu nuda. Ale prvních a posledních 10 minut nemá chybu.

plakát

Bunkr smrti (2008) 

Britové znovu ukazujou Amíkum jak za malý peníz natočit slušný akční horor. Ray Stevenson má zatacené charisma, kterým utáhne celou první půlku filmu. Spolehlivě zamaskuje fakt, že s vykreslením postav se tu nikdo nezdržoval. Rozjezd je dost pomalej. Jenže pak se z toho vyklube celkem atmosférická záležitost s pár brutalitkami a skvěle vypadajícími nemrtvými nácky. Normálně bych hodnotil spíš za tři s komentem, že jsou naprosto zasloužený. Ten film ale přišel v pravou chvíli, příjemně mě pobavil a při nulových očekáváních i trochu překvapil. Takže těch 70% tentokrát okrouhlim nahoru.